Η άρση του ban πρέπει να είναι προτεραιότητα

Η άρση του ban πρέπει να είναι προτεραιότητα

Η άρση του ban πρέπει να είναι προτεραιότητα

bet365

Η άρση της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών δεν βρίσκεται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Άρη, αλλά θα πρέπει να είναι το σημείο από το οποίο οφείλουν να αρχίσουν οι «κίτρινοι».

Στη διάρκεια της εβδομάδας προβλέπεται να σταλούν εγγράφως οι προτάσεις του Άρη προς τους πιστωτές (που έχουν δικαιωθεί στη FIBA) για διακανονισμό των οφειλών. Είναι δεδομένο ότι οι «κίτρινοι» θα προτείνουν «κούρεμα» των χρεών και αποπληρωμή αυτών σε βάθος (έως και) τετραετίας. Η άρση της ποινής απαγόρευσης θα εξαρτηθεί α) από το περιεχόμενο των προτάσεων της ΚΑΕ Άρης και β) από τις προθέσεις των πιστωτών. Αν δηλαδή οι τελευταίοι θα δεχθούν τη μείωση του χρέους που θα προτείνουν οι «κίτρινοι» και φυσικά το χρονικό διάστημα αποπληρωμής του. Είναι προφανές πάντως ότι η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται στο αρχικό στάδιο καθώς επίσης και ότι θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις.

Το βέβαιο είναι ότι η άρση της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών και για την ακρίβεια το δικαίωμα πραγματοποίησης ελεύθερων μεταγραφών, κατά κάποιο τρόπο αποτελεί το πιστοποιητικό σοβαρότητας ή μάλλον το εισιτήριο για να επιστρέψει η ομάδα σε καθεστώς κανονικότητας. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση, θα αναγκαστεί να «ψωνίσει» μέσα από μια μικρή δεξαμενή παικτών με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Δηλαδή, όταν για τις θέσεις των «ξένων» δεν θα μπορεί να επιλέξει μέσα από μια λίστα 20-30 παικτών, γίνεται αντιληπτό ότι α) θα αναγκαστεί να συμβιβαστεί με την απόκτηση παικτών τους οποίους δεν θα τους επέλεγε σε διαφορετική περίπτωση, β)ενδεχομένως να αναγκαστεί να πληρώσει μεγαλύτερη αγωνιστική αξία από αυτή που έχει ο παίκτης στην αγορά και γ) ουσιαστικά θα είναι δεμένος… χειροπόδαρα στο διάστημα της χρονιάς, αν κι εφόσον δεν πετύχει την άρση του ban, καθώς δεν θα μπορεί να αντικαταστήσει παίκτη.

Για τους παραπάνω λόγους, η άρση της ποινής απαγόρευσης θα πρέπει να αποτελέσει την προτεραιότητα του Δημήτρη Γουλιέλμου και των συνεργατών του. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ήδη βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τους άμεσους συνεργάτες του θα «τσεκάρουν» τις προτάσεις προς τους πιστωτές κι αυτές θα σταλούν εντός των επόμενων ημερών.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα