Γιατράς: «Χάσαμε μια ιστορική ευκαιρία, το... πουλήσαμε μόνοι μας το παιχνίδι»!

Γιατράς: «Χάσαμε μια ιστορική ευκαιρία, το... πουλήσαμε μόνοι μας το παιχνίδι»!
Ο Μάκης Γιατράς, συναισθηματικά φορτισμένος, μίλησε για την παραλίγο νίκη του Προμηθέα μέσα στον Ολυμπιακό (89-88).

Ο προπονητής των Αχαιών σχολίασε αρχικά στην κάμερα της Cosmote TV: «Χάσαμε μια ιστορική ευκαιρία. Δεν μπορεί να κερδίσει κανείς στην Α1 μέσα στον Ολυμπιακό. Στο προηγούμενο ματς είπαμε ότι αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Είμαι περήφανος για την καταπληκτική εμφάνιση που κάναμε. Ο Θεός το ήθελε αυτό σήμερα. Όλα για κάποιο λόγο γίνονται. Σήμερα δείξαμε τι κάναμε όλη τη χρονιά».

Για την τελευταία φάση του αγώνα είπε: «Δεν θέλω να αδικήσω κανέναν. Στην τελευταία φάση δεν ξέρω αν έγινε ή δεν έγινε φάουλ, ήταν και τέσσερα κορμιά εκεί. Σημασία έχει ότι δείξαμε πως έχουμε ψυχή και σθένος. Πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε, η ομάδα δείχνει ότι κάτι έχει να προσφέρει στο ελληνικό μπάσκετ».

Για το κλάμα του Φαγιέ ανέφερε: «Τα παιδιά κάνουν μεγάλη προσπάθεια! Ο Χολ είναι τραυματίας, ο Μιλόσεβιτς το ίδιο, οι Λίποβι - Έλις έπαιξαν με δική τους ευθύνη. Μόνο συγχαρητήρια αξίζουν στην ομάδα μου, αλλά και στον Ολυμπιακό, γιατί κέρδισε. Τα όνειρα δεν έχουν ταβάνι».

Για την ματς απ ζώνη υποστήριξε: «Έχουμε παίξει πολλές φορές, σήμερα μας βγήκε. Αυτές είναι λεπτομέρειες, πρέπει να έχεις συγκέντρωση και μυαλό για να παίξεις με τον Ολυμπιακό. Κάναμε μια καταπληκτική εμφάνιση και δίκαια κατακτήσαμε και την 3η θέση».

Λίγο αργότερα στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα ανέφερε... «Κάναμε μια καταπλητκική εμφάνιση. Δείξαμε γιατί ήμασταν 3οι στην κανονική διάρκεια. Την Πέμπτη αδικήσαμε τους εαυτούς μας με την εμφάνιση που κάναμε. Μιλήσαμε γιατί δεν μπορούσαμε να κάνουμε πολλά. Έχουμε καλό κλίμα στην ομάδα. Καταφέραμε να ανατρέψουμε παιχνίδι 22 πόντων και να προηγηθούμε με 6. Για να το κάνεις αυτό κόντρα σε έναν πλήρη Ολυμπιακό κάτι αξίζουμε κι εμείς. Είμαι πολύ στεναχωρημένος με τον τρόπο που χάσαμε. Το «πουλήσαμε» το παιχνίδι εμείς. Δεν θα άλλαζε κάτι ακόμα κι αν κερδίζαμε, γιατί ο Ολυμπιακός θα πέρναγε, απλώς θα κάναμε μια ιστορική νίκη. Είμαστε όλοι στεναχωρημένοι και δείχναμε πόσο το πιστεύαμε. Θα παίξουμε ένα παιχνίδι στην Πάτρα. Θέλουμε να έρθει ο κόσμος στην Πάτρα να είμαστε ανταγωνιστκοί, να το χαρούμε και να δούμε πώς θα τελειώσει η χρονιά».

Για το αν αυτή είναι η μεγαλύτερη συγκίνσηη που ένιωσε φέτος: «Τι συγκίνηση; Σκασμένος είμαι. Αάλλο συγκινημένος κι άλλο σκασμένος. Νιώθω ότι έχω αδειάσει. Κάναμε μια τεράστια προσπάθεια. Αξίζαμε να κερδίσουμε σήμερα και εάν κερδίζαμε αυτό θα ήταν καλό για το μπάσκετ. Δεν είμαι συγκινημένος, σκασμένος είμαι».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα