Αγγελόπουλος: «Δεν θα δεχόμουν συμβόλαιο από τη Euroleague, είναι παρεξηγημένος ο Γιαννακόπουλος»

Αγγελόπουλος: «Δεν θα δεχόμουν συμβόλαιο από τη Euroleague, είναι παρεξηγημένος ο Γιαννακόπουλος»

Gazzetta team
Αγγελόπουλος: «Δεν θα δεχόμουν συμβόλαιο από τη Euroleague, είναι παρεξηγημένος ο Γιαννακόπουλος»

bet365

Ο Μάκης Αγγελόπουλος ανέφερε πως δεν θα δεχόταν συμβόλαιο της Euroleague, δήλωσε πως είναι αντιρατσιστής, ενώ τόνισε πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι παρεξηγημένος.

Συνέντευξη στην εφημερίδα “Documento” στον δικό μας Νίκο Παπαδογιάννη, παραχώρησε ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος και μίλησε μεταξύ άλλων για την Euroleague, αλλά και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, δηλώνοντας πως είναι παρεξηγημένος.

500+ κορυφαία παιχνίδια καζίνο για ατέλειωτη διασκέδαση. (21+)

Μερικά αποσπάσματα της συνέντευξης του:

Εσείς δεν λυπάστε τα λεφτά που βάζετε;

Η ΑΕΚ δεν είναι για λύπηση. Είναι ευλογία. Το βλέπω ρομαντικά, ως ευεργεσία και κοινωνική προσφορά, όπως άλλοι κάνουν δωρεές σε σχολεία ή νοσοκομεία. Οφείλουμε να κρατήσουμε ζωντανό αυτό που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας και να το παραδώσουμε καλύτερο.

Έχει όμως πάτο αυτό το βαρέλι;

Όχι. Αλλά κάθε χρόνο είμαστε λίγο καλύτερα,. Αν πρέπει να μιλήσουμε με αριθμούς, τα ετήσια έσοδα είναι 2-2,5 εκατ. ευρώ και τα έξοδα περίπου διπλάσια. Αλλά η ΑΕΚ θα είχε χαθεί χωρίς εμάς. Θα έπεφτε στα τοπικά και θα χρειαζόταν τουλάχιστον επτά χρόνια για να επιστρέψει στην Α1. Όταν ανέλαβα τον Νοέμβριο του 2014 ήταν έτοιμη να διαλυθεί. Δεν υπήρχε μετοχικό κεφάλαιο, δεν υπήρχε τίποτα.

Τι σημαίνει ΑΕΚ για εσάς προσωπικά;

Η ΑΕΚ είναι ιδέα. Τις διαχρονικές αξίες και τα αναλλοίωτα ιδανικά τα δείξαμε στην ταινία “1968”, όπου μία παρέα πρόσφυγες πάλεψε σκληρά και κατέκτησε την κορυφή. Οι Έλληνες μπορούν να καταφέρουν πολλά όταν δουλέψουν οργανωμένα και μεθοδικά. Το αποδείξαμε και με το Final 4, όπου μέσα σε 19 μέρες κάναμε θαύματα. Και δεν έχουμε δα τον μηχανισμό της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Πατρίκ Κομνηνός, ο διευθυντής της διοργάνωσης, μου έλεγε ότι για τον τελικό του ποδοσφαιρικού Champions League η προετοιμασία ξεκινάει 1,5 χρόνο πριν. Του απάντησα ότι και 18 μήνες να είχαμε, πάλι τις τελευταίες 19 μέρες θα γινόταν η δουλειά.

Έχει πολιτικό στίγμα η ΑΕΚ; Τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά της εξέδρας είναι έκδηλα.

Ναι. Το θέλουμε αυτό το χαρακτηριστικό. Είναι συνυφασμένο με το DNA τόσο της ομάδας, όσο και το δικό μου. Είναι αντιφασίστας σε μέγιστο βαθμό. Και βαθιά αντιρατσιστής. Τα φασιστικά μορφώματα δεν έχουν θέση στην ΑΕΚ.

Οπότε δεν θα προσλαμβάνατε κάποιον σαν τον Στηβ Γιατζόγλου.
Κοιτάξτε, δεν θέλω να γίνω ρατσιστής από την ανάποδη. Εάν κάποιος κρατάει τις πεποιθήσεις του για τον εαυτό του, μέσα του, χωρίς να τις μεταφέρει στην ομάδα, είναι άλλη υπόθεση. Θυμάστε πού κατέληξε ο Κατίδης; Εάν συμβεί κάτι ανάλογο στο μπάσκετ, ο ένοχος θα αποβληθεί πάραυτα, δεν το συζητώ.

Τι θα κάνατε αν σας πλησίαζε η Euroleague με υπόσχεση για εγγυημένο δεκαετές συμβόλαιο;

Ειλικρινά, δεν θα το δεχόμουν. Η διαφωνία μου είναι δομική. Βάζει ένας χρηματοδότης ένα εκατομμύριο, μαζεύει δέκα σπρίντερ και διοργανώνει κούρσα 100 μέτρων ΄που ο νικητής θα ανακηρύσσεται ολυμπιονίκης. Είναι λάθος η ύπαρξη κλειστών συμβολαίων, όταν από τα Ουράλια ως την Πορτογαλία ματώνουν 650 ομάδες, με χιλιάδες παίκτες, φιλάθλους και προέδρους. Η ευρωπαϊκή συμμετοχή πρέπει να αποτελεί αγωνιστική επιβράβευση και όχι προνόμιο. Μόνο δέκα ομάδες πανευρωπαϊκά έχουν εγγυημένα έσοδα για το μέλλον. Σε άλλους ο ορίζοντας φτάνει μέχρι το επόμενο Σάββατο.

Και κάθε χρόνο παίζουν στο Final 4 οι ίδιες ομάδες.

Ο αθλητισμός στηρίζεται στην έκπληξη. Τα λιμνάζοντα ύδατα κάποια στιγμή βρωμάνε. Ο χορηγός πληρώνει μόνο όταν δει τις δέκα έντεκα ομάδες δεμένα χειροπόδαρα. Οπότε το μοντέλο είναι αποτυχημένο. Ο πραγματικός στόχος της Euroleague είναι η κατάργηση των εθνικών πρωταθλημάτων και η απόκτηση του τηλεοπτικού “φιλέτου” του Σαββατοκύριακου. Αλλά αυτό θα είναι το τέλος της. Οι εθνικές πιάτσες είναι πανίσχυρες. Αν ο Παναθηναϊκός αποχωρήσει από τη Euroleague, θα καταρρεύσουν τα έσοδα του Ολυμπιακού. Οι οπαδοί του δεν ενδιαφέρονται για τη Μακάμπι και την ΤΣΣΚΑ.

Έχετε συζητήσει με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για το Champions League;

Όχι. Οφείλω να πω ότι είναι κάπως παρεξηγημένος λόγω των εκρήξεών του. Έχει αστική ευγένεια, σωστή ανατροφή και καλούς τρόπους. Επίσης δεν αγαπάει μόνο τον Παναθηναϊκό, αλλά συνολικά το μπάσκετ. Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με τους προέδρους που είναι παράλληλα οπαδοί. Από τους τυχάρπαστους κινδυνεύει ο αθλητισμός, όχι από τους οπαδούς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα