Οικονομική βάση, διακανονισμοί και… άρση του ban

Οικονομική βάση, διακανονισμοί και… άρση του ban

Οικονομική βάση, διακανονισμοί και… άρση του ban

bet365

Η επιστροφή της ΚΑΕ σε συνθήκες κανονικότητας είναι ο προφανής στόχος του Δημήτρη Γουλιέλμου και προϋποθέτει να μπουν σε σειρά αποπληρωμής τα χρέη της εταιρίας και φυσικά να αποκτήσει ο Άρης τη δυνατότητα των ελεύθερων μεταγραφών.

Καθώς αναμένεται η πρώτη δημόσια και ουσιαστική τοποθέτηση του Δημήτρη Γουλιέλμου σχετικά με τους λόγους που τον ώθησαν στην απόφαση ενασχόλησης με την ΚΑΕ αλλά και το σχέδιο επιβίωσης του Άρη, ο ίδιος δουλεύει επί ενός σχεδίου ούτως ώστε να παρουσιάσει στέρεα αποτελέσματα. Σε πρώτο πλάνο είναι η δημιουργία πλαισίου συνεργατών και υποστηρικτών ούτως ώστε να σχηματιστεί μια οικονομική βάση και να διαπιστωθεί το επίπεδο της ικανότητας αποπληρωμής των χρεών. Εφόσον αυτά προσδιορίζονται άνω των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ και υπό τον κίνδυνο «αναβίωσης» των καταγγελιών κατάπτωσης των εγγυητικών επιταγών, ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ είναι υποχρεωμένος να ασχοληθεί κατά κύριο λόγο με την οικονομική κατάσταση της εταιρίας και ταυτόχρονα να ανταποκριθεί στις ήδη υπάρχουσες συμφωνίες.

Το δεύτερο μέρος του σχεδίου είναι η κατάθεση προτάσεων για διακανονισμούς στο σύνολο των πιστωτών. Επί τούτου, είναι βέβαιο ότι θα προταθεί τόσο «κούρεμα» του χρέους όσο και η αποπληρωμή σε βάθος 2-3 ετών. Προϋποθέτει όμως την ύπαρξη οικονομικής δυνατότητας για προκαταβολές.

Η άρση του ban

Ο Άρης οφείλει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για επιστροφή στην κανονικότητα με την ανάκτηση του δικαιώματος των ελεύθερων μεταγραφών επιδεικνύοντας παράλληλα και σεβασμό προς τους πιστωτές που δεν θέλησαν να προχωρήσουν σε καταγγελία σύμβασης στη FIBA παρότι είχαν τη σχετική δυνατότητα. Αυτό είναι ένα κομβικό κομμάτι. Σε ότι αφορά τους παίκτες που έχουν δικαιωθεί στη FIBA και προκάλεσαν την επιβολή ποινής απαγόρευσης μεταγραφών, εντός των προσεχών ημερών προβλέπεται να κατατεθούν προτάσεις των οποίων ο βασικός άξονας θα περιλαμβάνει τόσο τη μείωση όσο και τον διακανονισμό του χρέους. Κακά τα ψέματα, η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης θα διαμορφωθεί αναλόγως των προθέσεων των πιστωτών. Η άρση του ban αποτελεί έναν βασικό στόχο, με την προϋπόθεση όμως ότι και οι πιστωτές θα αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης. Δηλαδή, αν δεν επιδείξουν τη σχετική βούληση, τότε ο Άρης θα πορευτεί με τα ισχύοντα δεδομένα, δηλαδή θα ενισχύσει την ομάδα του (σε επίπεδο ξένων) την ερχόμενη χρονιά αποκτώντας παίκτες των οποίων τα letter of clearance είναι στην Ελλάδα πριν την επιβολή τιμωρίας της FIBA (23/1/2018).

Φάκελος «Αγγέλου»

Προφανώς συμπεριλαμβάνεται στις προτεραιότητες η οριστικοποίηση της συμφωνίας με τον έμπειρο τεχνικό για την ανανέωση της συνεργασίας, αλλά στη σχετική λίστα δεν είναι στην πρώτη θέση. Εξάλλου, είναι απαραίτητο να κατατεθούν συγκεκριμένα δεδομένο. Για παράδειγμα, διαφορετικά θα δομηθεί η ομάδα στην περίπτωση που αποκτήσει τη δυνατότητα των ελεύθερων μεταγραφών σε σχέση με την πολιτική που θα αναγκαστεί να ακολουθήσει αν διατηρηθεί η ποινή τιμωρίας μεταγραφών. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής, Γουλιέλμος και Αγγέλου έχουν συζητήσει δύο φορές κατ’ ιδίαν, είναι δεδομένη η αμοιβαία επιθυμία για συνεργασία αλλά προέχει να γίνουν άλλα πράγματα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα