Γκίκας: «Νομίζαμε θα ήταν εύκολο, πρέπει να ρίχνουμε... ξύλο»!

1ο ΜΑΤΣ PLAYOFFS: ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΛΑΥΡΙΟ 75-70

Γκίκας: «Νομίζαμε θα ήταν εύκολο, πρέπει να ρίχνουμε... ξύλο»!

Γκίκας: «Νομίζαμε θα ήταν εύκολο, πρέπει να ρίχνουμε... ξύλο»!

Ο Νίκος Γκίκας σχολίασε τη νίκη επί του Λαυρίου και τόνισε πως ο Προμηθέας πρέπει να είναι προετοιμασμένος, ενόψει του δεύτερου ματς.

Ο γκαρντ του Προμηθέα, που μέτρησε 19 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα, σχολίασε στην κάμερα της ΕΡΤ: «Το Λαύριο έπαιζε διαφορετική άμυνα σε σχέση με το προηγούμενο μεταξύ μας παιχνίδι. Με αλλαγές σε κάθε φάση. Αυτό μου έδωσαν, αυτό έπρεπε να πάρω. Πήρα τις σωστές επιλογές και από τη στιγμή που μπήκαν τα σουτ, ξελάσπωσα την ομάδα και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη.

Είχαμε πίεση και το δείξαμε στην αρχή. Νομίζαμε ότι θα είναι πιο εύκολο. Από την αρχή το Λαύριο μπήκε μαχητικά. Κάποια παιδιά φορτώθηκαν με φάουλ. Όμως, δείξαμε ότι ήταν σημαντικό αυτό το παιχνίδι για εμάς. Στο τέλος, δείξαμε χαρακτήρα και πήραμε μια μεγάλη νίκη, αν και στο πρώτο μέρος δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε.

Πρέπει να μας γίνει μάθημα το συγκεκριμένο παιχνίδι. Πρέπει να μπαίνουμε και να ρίχνουμε... ξύλο. Θα είμαστε πιο προετοιμασμένοι ψυχικά και ελπίζω ότι δεν θα είμαστε τόσο νωχελικοί. 

Ο Μουρ είναι ο κορυφαίος του πρωταθλήματος. Έχει κάποιες ιδιαιτερότητες πολύ καλού παίκτη. Δεν μπορεί να τον σταματήσει καμία ομάδα στο "ένας εναντίον ενός" με έναν παίκτη μόνο. Έκανε κάποια λάθη και τα εκμεταλλευτήκαμε, αλλά είναι πολύ καλός παίκτης. Θεωρητικά δεν τον περιορίσαμε, αλλά κρατήσαμε το Λαύριο χαμηλά».

Best of internet