Ο Παπαθεοδώρου ψάχνει την πρώτη νίκη του!

Ο Παπαθεοδώρου ψάχνει την πρώτη νίκη του!

bet365

Στα playoffs του 2014 τον «σκότωσε» ο Κώστας Χαραλαμπίδης, έναν χρόνο μετά ήταν ο Ζερμέιν Μάρσαλ κι έτσι ο Ηλίας Παπαθεοδώρου θα ψάξει αύριο(16/5) την πρώτη του νίκη στην postseason της Basketleague.

Είναι αλήθεια ότι η σειρά των αγώνων του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ εμπεριέχει πολλές ιδιαιτερότητες. Γιατί σε συλλογικό επίπεδο, οι ποδοσφαιρικές ομάδες μονομάχησαν με έπαθλο το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο, προσφάτως επίσης οι αντίστοιχες στο χαντμπολ συγκρούστηκαν στα playoffs του Πρωταθλήματος. Υπάρχει επίσης και η… προίκα των δύο αγώνων στην κανονική διάρκεια όπου ο ΠΑΟΚ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος.

Στις ιδιαιτερότητες συμπεριλαμβάνεται και η περίπτωση του προπονητή του ΠΑΟΚ, Ηλία Παπαθεοδώρου καθώς αύριο(16/5) θα ψάξει την πρώτη νίκη του στην postseason στην μόλις 3η παρουσία του. Προηγήθηκαν οι δύο με την ομάδα της Κηφισιάς αλλά ο απολογισμός των δύο ηττών(ανά σεζόν) του στέρησαν τη χαρά της νίκης.

Μάλιστα, στην πρώτη φορά (περίοδος 2013-14) ο βασικός υπαίτιος ήταν ο τωρινός συνεργάτης του. Ο Κώστας Χαραλαμπίδης. Τότε η Κηφισιά είχε αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ με μειονέκτημα έδρας, ο Χαραλαμπίδης φορούσε ακόμη… κοντό παντελονάκι και με 39 πόντους σε δύο αγώνες ουσιαστικά έκρινε τη σειρά. Ο Δικέφαλος είχε επικρατήσει με 70-66 στη Θεσσαλονίκη και με 75-79 στην Αθήνα.

Τη σεζόν 2014-15 η Κηφισιά πάλεψε για την παραμονή της, για να ακολουθήσει η κατάκτηση της 6ης θέσης την περίοδο 2015-16. Αντιμετώπισε με μειονέκτημα έδρας τον Άρη και ο πρώτος αγώνας στο Nick Galis Hall μάλλον εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία καθώς οι «κίτρινοι» επιβλήθηκαν με 78-60.

Δεν έγινε το ίδιο στον δεύτερο στην Κηφισιά η οποία έφτασε έως στο +11(79-68) πέντε λεπτά πριν το φινάλε. Ο Άρης έκανε την ανατροπή, ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση αλλά και στη… δεύτερη παράταση λόγω ενός απίστευτου συμβάντος. Με το σκορ στο 95-93 υπέρ της, ο Ζερμέιν Μάρσαλ της Κηφισιάς σκόραρε στο καλάθι της ομάδας του στην εκπνοή του χρόνου(!) κι έτσι έστειλε τον αγώνα σε δεύτερη παράταση όπου ο Άρης επικράτησε με 103-108.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα