Ολυμπιακός - Προμηθέας 104-69

Ολυμπιακός - Προμηθέας 104-69
Ο Ολυμπιακός έπαιξε για 15 λεπτά με τους μικρούς, ο Προμηθέας σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο με εφήβους και στο πεντάλεπτο της διαφοράς οι Πειραιώτες κυριάρχησαν για το 104-69.

Ο Ολυμπιακός όσο αγωνιζόταν ο Προμηθέας με τους βασικούς του παίκτες συνάντησε πολλές δυσκολίες, ωστόσο οι Πατρινοί αποφάσισαν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο να παίξουν με 4 εφήβους και κανέναν ξένο, με αποτέλεσμα η διαφορά να ανοίξει και να λήξει το ματς με 104-69.

Το γεγονός ότι και οι δύο ομάδες είχαν αρκετές απουσίες (Πρίντεζη, Μιλουτίνοφ, Παπαπέτρου, Τιλί ο Ολυμπιακός και Σαλούστρο, Χολ, Μιλόσεβιτς ο Προμηθέας) επηρέασαν μόνο τους Πειραιώτες. Ο Πράδερ (15π. δεκ.) έκανε ό,τι ήθελε την «ερυθρόλευκη» άμυνα, ενώ επιθετικά μόνο Σπανούλης και Στρέλνιεκς έπαιζαν μπάσκετ. Σε όλο το δεκάλεπτο οι Πατρινοί είχαν το προβάδισμα, φτάνοντας και στο +6 στο τέλος του.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ο Ολυμπιακός έδειξε στοιχεία σοβαρότητας και μείωσε αμέσως στο σκορ, ωστόσο τα στοιχεία αυτά αποτέλεσαν απλά έκλαμψη, αφού ο Προμηθέας με καλές επιθέσεις και σωστό μπάσκετ προηγήθηκε με 33-40 (15’). Σε εκείνο το σημείο ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» βρήκε στήριγμα στον Παπανικολάου, με τον Έλληνα φόργουορντ να κάνει τα πάντα στο παρκέ (άμυνα, σκορ, ριμπάουντ) και με 8-0 σερί να βάζει την ομάδα του μπροστά στο σκορ (41-40, 18’).

Ο προπονητής των φιλοξενούμενων ξεκίνησε με τρεις εφήβους στην τρίτη περίοδο, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε σαφέστατα ο Ολυμπιακός και με καλάθια των ΜακΛιν και Ρόμπερτς βρέθηκε στο +10 (56-46, 24’). Ο Προμηθέας συνέχισε να αγωνίζεται χωρίς Αμερικανούς, ενώ και ο Σφαιρόπουλος έριξε στο παρκέ τους Τολιόπουλου, Αρσενόπουλο και Τσουμάνη για να φτάσει η διαφορά στους 27 πόντους (77-50, 29’). Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους προπονητές να δίνουν χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς παίκτες τους. Ο Ολυμπιακός τα πήγε καλύτερα, με τον Μπόγρη και Τσουμάνη να πρωταγωνιστούν και έτσι η διαφορά έφτασε και στους 37 πόντους (97-60, 37’).

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Γιατί ο Ολυμπιακός από το 21’ έως το 25’ έπαιξε με τους βασικούς του και ο Προμηθέας με τους εφήβους. Στα στατιστικά ξεχωρίζουν τα 16/37 τρίποντα.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Δύο παίκτες με double double είχαν οι νικητές. Σπανούλης με 10 πόντους και 10 ασίστ και Μπόγρης με 17 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Πολύ καλός και ο Ουίλτζερ με 23 πόντους (2/7δ., 6/10τρ., 1/2β.).

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Το παιχνίδι ήταν τόσο ελεύθερο που δεν μπαίνει κάποιος παίκτης σε αυτή την κατηγορία.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Ο Προμηθέας επέλεξε να παίξει σε όλο το δεκάλεπτο με τους εφήβους του και το πλήρωσε, αφού ξεκίνησε με 21-1 επιμέρους σκορ.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Παπανικολάου είχε 7 πόντους και 7 ριμπάουντ. Ο νεαρός Ανδρέας Τσουμάνης είχε 7 πόντους

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Συνεργασία Γκίκα με Τουντζιαράκη για το κάρφωμα του Έλληνα σέντερ.

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Ολυμπιακός την τραγική του άμυνα στο πρώτο ημίχρονο. Ο Προμηθέας τίποτα.

Τα δεκάλεπτα: 22-28, 48-47, 77-42, 104-69

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα