Ξανθόπουλος: Τρίτος στις ασίστ στην ιστορία της Basket League

Gazzetta team
Ξανθόπουλος: Τρίτος στις ασίστ στην ιστορία της Basket League

bet365

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος έφτασε στις 1099 ασίστ και ανέβηκε στην τρίτη θέση του πίνακα των πασέρ της Basket League, μετά την ήττα της ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό (115-85).

Aναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ

«Στη σκιά της “βαριάς” ήττας, για την ΑΕΚ προέκυψαν κάποια σημαντικά επιτεύγματα σε ατομικό επίπεδο...

*Σημαντικότερο όλων αυτό του Βασίλη Ξανθόπουλου. Με τις έξι ασίστ πέραν του ότι ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση του στο Πρωτάθλημα -έφτασε σε αυτήν για 4η φορά- έφτασε τις 1.099 στην καριέρα του στη Basket League και είναι πλέον 3ος στη σχετική λίστα αφήνοντας πίσω του τον Νίκο Βετούλα (1.093).

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Παράλληλα ο Ξανθόπουλος με τους επτά πόντους του, ξεπέρασε τους 1.400.

*Ξεχωριστό επίτευγμα και για τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο. Με τους τέσσερις πόντους του έγινε ο 64ος παίκτης στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που φτάνει τους 2.000 πόντους.

Ακόμη ο Βασιλόπουλος με τα δύο ριμπάουντ του, έφτασε τα 1.268 και έγινε ο 23ος στα χρόνια της Stoiximan.gr Basket League, ξεπερνώντας τους Φραγκίσκο Αλβέρτη και Αλφόνσο Μπακ Τζόνσον που είχαν από 1.267.

*Επίτευγμα με ιστορική χροιά σημείωσε και ο Ντράγκαν Σάκοτα που έγινε ο 1ος προπονητής στην ιστορία της ΑΕΚ που φτάνει τα 100 παιχνίδια κανονικής περιόδου στον πάγκο της (ρεκόρ 74-26).

*Με τις δύο τάπες του ο Δημήτρης Μαυροειδής έγινε ο 22ος παίκτης στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που φτάνει τις 150. “Έπιασε” στην 21η θέση της σχετικής λίστας τον Ανδρέα Γλυνιδάκη.

*Ευστοχώντας μία φορά από το τρίποντο, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έφτασε τα 57 με την ΑΕΚ και μπήκε στην πρώτη 20άδα της, αφήνοντας πίσω του τους Νάσο Γαλακτερό και Γιώργο Κουκλάκη που είχαν από 56».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα