Τελικά υπήρχε… ζωή στον πλανήτη Άρη

Τελικά υπήρχε… ζωή στον πλανήτη Άρη

Τελικά υπήρχε… ζωή στον πλανήτη Άρη

bet365

Ο Άρης των τριών τελευταίων αγωνιστικών της Basketleague θύμισε κανονική ομάδα κι αυτό δείχνουν οι αριθμοί σε επίθεση και άμυνα.

Σκόραρε ο Πογκπά το πρώτο γκολ του αγώνα Γουέστ Χαμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Στη vistabet έχει επιστροφή στοιχήματος*!(21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Από τον απελπισμένο αγώνα για την επιβίωση, στη μάχη για μια θέση στα playoffs. Μέσα σε διάστημα πέντε ημερών, ο Άρης προχώρησε σε ριζοσπαστική αλλαγή στόχων καθώς εκεί που είχε το βλέμμα του προς τα κάτω, πλέον κοιτάει κάπως ψηλότερα με αποκλειστικά γνώμονα τη δικαίωση της δικής του προσπάθειας. Το περασμένο Σάββατο και υπό το καθεστώς έντονης πίεσης, οι «κίτρινοι» κέρδισαν τον Πανιώνιο κι έτσι τους έφυγε ένας… κόμπος από τον λαιμό. Και την ερχόμενη Κυριακή(13/5) θα αντιμετωπίσουν στη Ρόδο τον Κολοσσό για να εξασφαλίσουν την 8η θέση και να αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό στην τελική φάση του Πρωταθλήματος. Για να το πετύχουν, πρέπει να κερδίσουν.

Ο Άρης άλλαξε στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές. Όχι πολύ, αλλά άλλαξε. Η συνταγή παρέμεινε η ίδια. Το είπε εξάλλου και ο Βαγγέλης Αγγέλου. «Το περιβάλλον ασφάλειας που δημιουργήθηκε λειτούργησε κυρίως αμυντικά στη σκέψη των παικτών». Κι έτσι ο Άρης των τελευταίων τριών αγώνων δέχθηκε κατά μέσο όρο 54.6 πόντους. Στην εξίσωση μπαίνει και ο αγώνας των Τρικάλων, με την υποσημείωση ότι οι Θεσσαλοί είναι σε καθεστώς αποσύνθεσης. Πιο σημαντικό είναι ένα άλλο στοιχείο. Πανιώνιος και Ρέθυμνο ερχόμενοι στο Nick Galis Hall σκόραραν περί των 80 πόντων κατά μέσο όρο. Ο πρώτος πέτυχε μετά βίας 48 και το Ρέθυμνο με κόπο και ιδρώτα έφτασε τους 52. Δηλαδή, ο Πανιώνιος σημείωσε 32 πόντους λιγότερους συγκριτικά με τον μέσο όρο του και οι Κρητικοί σχεδόν 28. Σύνολο, 60. Το λες και βελτίωση.

Επιθετικά, ο Άρης δεν άλλαξε πολύ. Το βέβαιο είναι ότι απέναντι στο Ρέθυμνο θύμισε κανονική ομάδα. Γιατί σούταρε με ποσοστό 46.5% και το ποσοστό στο μακρινό σουτ ξεπέρασε το 36%. Αν συνυπολογίσει κανείς ότι κόντρα στα Τρίκαλα το ποσοστό του στο τρίποντο ήταν στο 28% καθώς επίσης και ότι το αντίστοιχο (γενικώς στα σουτ) κόντρα στον Πανιώνιο ήταν στο 32.8%, προφανώς και θα εκτιμήσει ότι βελτιώθηκε η κατάσταση. Ο συνολικός μέσος όρος πόντων για τους «κίτρινους» στους τρεις συγκεκριμένους αγώνες είναι οι 71 πόντοι. Υπάρχει όμως ένα ακόμη στοιχείο. Ο Άρης βελτίωσε την αναλογία ασίστ λαθών. Πριν τους τελευταίους τρεις αγώνες, υπήρχε απόλυτη ισορροπία (296 ασίστ-296 λάθη!). Στα τελευταία τρία παιχνίδια, μοίρασε 51 τελικές πάσες και υπέπεσε σε 38 λάθη.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα