Τα σενάρια για την παραμονή στην Basket League

Gazzetta team
Τα σενάρια για την παραμονή στην Basket League

bet365

Ο Πανιώνιος βρίσκεται πλέον στην πιο δύσκολη θέση σε ό,τι αφορά την παραμονή στην Basket League και το gazzetta.gr παρουσιάζει τα σενάρια της παραμονής.

Η regular season στην Basket League ολοκληρώνεται την προσεχή Κυριακή (13/5) με τη διεξαγωγή της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής. Το τοπίο σε ό,τι αφορά την πρώτη τετράδα της κατάταξης είναι ξεκάθαρο, Κολοσσός και Άρης θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή στα playoffs στο μεταξύ τους παιχνίδι στο Βενετόκλειο και μένει να αποδειχθεί ποια ομάδα θα ακολουθήσει τα Τρίκαλα στην Α2.

Έπειτα, λοιπόν, από την ήττα από τον ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη, ο Πανιώνιος βρίσκεται στη χειρότερη θέση μεταξύ των ομάδων που θα διεκδικήσουν την παραμονή. Κατ' αρχάς, ο Γ.Σ.Λ. Φάρος παραμένει στην κατηγορία αφού δεν υποβιβάζεται σε καμία ισοβαθμία. Την τελευταία αγωνιστική ο Κόροιβος αντιμετωπίζει εντός έδρας τα Τρίκαλα και η νίκη πρέπει να θεωρείται… δεδομένη για την ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου αφού οι Θεσσαλοί έχουν αποδυναμωθεί και παρατάσσονται με rotation οκτώ παικτών.

Ο Γ.Σ.Λ. Φάρος παίζει με τον αδιάφορο βαθμολογικά ΠΑΟΚ στην Πυλαία (σ.σ. ο «Δικέφαλος» έχει εξασφαλίσει την τέταρτη θέση), ενώ ο Πανιώνιος παίζει με το επίσης αδιάφορο Ρέθυμνο στην Κρήτη.

Για να μείνει στην Basket League πλέον ο Πανιώνιος θέλει ήττα του Κόροιβου από τα Τρίκαλα αφού υπερτερεί στην ισοβαθμία με την ομάδα της Ηλείας.

Υπάρχει επίσης κι άλλο σενάριο στην τελευταία αγωνιστική που κρατά τον Πανιώνιο στην κατηγορία. Με νίκη δική του με το Ρέθυμνο, νίκη του Γ.Σ.Λ Φάρου στην Πυλαία επί του ΠΑΟΚ και νίκη του Κόροιβου με τα υποβιβασμένα Τρίκαλα, πέφτει ο Κόροιβος

Εάν ο Γ.Σ.Λ. Φάρος χάσει από τον ΠΑΟΚ και νικήσουν Πανιώνιος και Κόροιβος υπάρχει τριπλή ισοβαθμία, στην οποία μειονεκτεί ο Πανιώνιος κι υποβιβάζεται.

Η βαθμολογία και το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα