Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος περικυκλώνει τον Παναθηναϊκό;

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος περικυκλώνει τον Παναθηναϊκό;

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος περικυκλώνει τον Παναθηναϊκό;

bet365

Ο Χρήστος Κιούσης διακρίνει έναν πολύ ενδιαφέροντα τακτικισμό στις κινήσεις του μπασκετικού ηγέτη του Παναθηναϊκού σε ένα δίμηνο δραματικών εξελίξεων που ακολουθεί για το μέλλον του Συλλόγου.

Η σημερινή συνέντευξη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και η έκφραση της πρόθεσής του να επενδύσει άμεσα στο τμήμα βόλεϊ κι έπειτα στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό διαπνέεται κατά τη γνώμη μου από τη λαϊκή ρήση, «το καλό το παληκάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι». Με τα ηνία της πιο πετυχημένης ελληνικής ομάδας του μπασκετικού Παναθηναϊκού στα χέρια του, με τον Ερασιτέχνη, δηλαδή όλα τα τμήματα του Παναθηναϊκού υπό τον έλεγχό του και με ένα μακρόπνοο σχεδιασμό πράσινων γηπεδικών εγκαταστάσεων υπό διαπραγμάτευση αλλά και εκπεφρασμένη κυβερνητική διάθεση για εξεύρεση λύσεων, φαίνεται ότι στο μέλλον που προδιαγράφεται κανείς δε θα μπορεί να διαχειριστεί το management του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού χωρίς να έχει τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο τουλάχιστον συνομιλητή αν όχι συμπαίκτη.

Μετά την ανακολουθία και αφερεγγυότητα του Γιάννη Αλαφούζου που ο ίδιος ο Γιαννακόπουλος καταγγέλλει, ακόμα κι αν η PAN ASIA καταλήξει με τις μετοχές στα χέρια της αρχές Ιούλη (επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω), απέναντί της θα έχει έναν άνθρωπο να εκπροσωπεί το Παναθηναϊκό όλον και με τον οποίο θα πρέπει να μιλήσει για εκμετάλλευση εμπορικού σήματος, για Παναθηναϊκές εγκαταστάσεις, για δημιουργία και ανάπτυξη πράσινων media, για λαϊκή συστράτευση και συμμετοχή και πολλά πολλά άλλα.

Οι κάθε λογής πράσινες business θα περνούν και από τα γραφεία της ΒΙΑΝΕΞ και νομίζω πολλοί Παναθηναϊκοί θα αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια αν υπάρχει τουλάχιστον τοποτηρητής προερχόμενος από τη σπουδαιότερη Παναθηναϊκή οικογένεια.

Κάτι τελευταίο σε αυτό το σύντομο σημείωμα. Αν μπορώ να τον καταλάβω, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αρέσκεται στα εντυπωσιακά φινάλε. Μετά τον αποκλεισμό από το Final 4 που ήθελε πολύ να βρίσκεται και να κατακτήσει, ακολουθούν τα ελληνικά playoffs. Φυσικά ζητούμενο είναι η επικράτηση και η κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά χρειάζεται ειδικά φέτος κάτι ακόμα. Απ’ όσα έχω ακούσει, διαβάσει και συζητήσει, οι συνομιλίες του Δ. Γιαννακόπουλου με τους ιθύνοντες του Basketball Champions League ήταν σε θετικό κλίμα, αλλά το μετρήσιμο οικονομικό αποτέλεσμα δεν είναι πολύ ενθαρρυντικό. Εάν η Euroleague έχει συμβιβαστική διάθεση στο Βελιγράδι, ο Παναθηναϊκός θα μείνει εκεί.

Εάν το τέλος της σεζόν βρει Παναθηναϊκό πρωταθλητή, μέλος της Euroleague και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο επικεφαλής σε όλα τα τμήματα κι αθλήματα πλην ποδοσφαίρου, ίσως οι Πράσινοι έχουν κερδίσει κάτι παραπάνω από ένα 7ο αστέρι. Ίσως έχει δρομολογηθεί ένα πολύ ασφαλές και φιλόδοξο πράσινο αύριο.

Υ.Γ. Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η εφιαλτική σεζόν του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού. Η ανοικοδόμηση αυτής της ομάδας χωρίς το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού είναι από τα πιο ενδιαφέροντα case studies του ελληνικού αθλητισμού. Χάρηκα, που ο Ουζουνίδης δεν είπε ακόμα, «τέλος φεύγω». Αν έχει μείνει δράμι μυαλό σε αυτούς που θα αποφασίσουν, Έλληνες ή ξένους, από εκεί πρέπει να αρχίσει το χτίσιμο του αύριο.

Είναι πρακτικά και ηθικά σωστό. Ό,τι συμβεί αντίθετα σε αυτό το ηθικά σωστό, θα επιστρέψει ως Νέμεσις φοβάμαι. Νταμπίζας, Δώνης κλπ με βρίσκουν σύμφωνο μόνο, αν ο Ουζουνίδης δηλώσει, ότι τελείωσε. Να το δηλώσει όμως αυτός, όχι να τον τελειώσουν οι γνωστοί-άγνωστοι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρήστος Κιούσης
Χρήστος Κιούσης

Ο Χρήστος Κιούσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά ζει κι εργάζεται στην Θεσσαλονίκη από το 1997. Σπούδασε Κινηματογράφο και Τηλεόραση στη Σχολή Σταυράκου και digital marketing. Mιλάει Αγγλικά κάθε μέρα, Γερμανικά όποτε τα θυμηθεί και Ιταλικά στις διακοπές κυρίως αν χρειαστεί να παραγγείλει φαγητό στην Ιταλία. Εργάζεται σε τηλεοπτικές παραγωγές από το 1994. Συμπαρουσιάζει τη σατιρική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» στον ΑΝΤ1 και το "Βινύλιο" στο ίδιο κανάλι.

Είναι φίλαθλος από μικρός και πατέρας τριών υπέροχων παιδιών. Έχει παίξει μπάσκετ ως νέος με επιεικώς μέτριες επιδόσεις και τένις ως μεσήλικας με ακόμα πιο φτωχά αποτελέσματα. Του αρέσουν το γράψιμο, οι συνεντεύξεις, το ραδιόφωνο, η παραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου και τα ταξίδια κι ελπίζει μια μέρα, να μπορέσει να τα συνδυάσει όλα επαγγελματικά.