Τρεις ομάδες, μία θέση στην... Α2

Τρεις ομάδες, μία θέση στην... Α2

bet365

Δύο αγωνιστικές απέμειναν για την ολοκλήρωση της Basket League και το gazzetta.gr παρουσιάζει τα σενάρια που θα οδηγήσουν έναν εκ των Πανιωνίου, Κοροίβου ή ΓΣΛ-Φάρου στην Α2.

Η 24η αγωνιστική ολοκληρώθηκε με τον Άρη να παραμένει οριστικά στην Basket League και πλέον οι ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία τους είναι τρεις.

Πανιώνιος, Κόροιβος και ΓΣΛ-Φάρος δεν μπόρεσαν να βρουν μια νίκη τώρα και θα δώσουν «μάχες» τις δύο τελευταίες αγωνιστικές, για να παραμείνουν στα «μεγάλα σαλόνια».

Μία, όμως, στο τέλος δεν θα χαμογελάσει και το gazzetta.gr παρουσιάζει τα σενάρια

Αρχίζοντας από το πρόγραμμα που έχουν μπροστά τους οι τρεις σύλλογοι, η θεσσαλική ομάδα είναι αυτή που θα τα βρει πιο... σκούρα, καθώς έχει μπροστά της τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Οι «κυανέρυθροι» έχουν τον «Δικέφαλο του Βορρά» - στο κεκλεισμένων των θυρών «Αρτάκης» - και το Ρέθυμνο, ενώ η ομάδα της Αμαλιάδας την Κύμη και τα υποβιβασμένα Τρίκαλα.

25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΓΣΛ-ΦΑΡΟΣ (8-16)Ολυμπιακός (εντός)ΠΑΟΚ (εκτός)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (7-16)ΠΑΟΚ (εντός, κεκλεισμένων)Ρέθυμνο (εκτός)
ΚΟΡΟΙΒΟΣ (7-16)Κύμη (εκτός)Τρίκαλα (εντός)

* Οι αγώνες της 25ης αγωνιστικής είναι όλοι στις 09/05, 18:00, ενώ της 26ης στις 13/05, 17:00.

** Αυτή τη στιγμή ισοβαθμούν Πανιώνιος και Κόροιβος, αλλά οι «κυανέρυθροι» επικρατούν προς το παρόν

Τα μεταξύ τους αποτελέσματα:
ΓΣΛ/Φάρος - Πανιώνιος 98-68
Πανιώνιος - ΓΣΛ/Φάρος 74-66
ΓΣΛ/Φάρος - Κόροιβος 82-78
Κόροιβος - ΓΣΛ/Φάρος 73-55
Κόροιβος - Πανιώνιος 68-67
Πανιώνιος - Κόροιβος 70-59

ΓΣΛ-ΦΑΡΟΣ (8-16)
Η θεσσαλική ομάδα ηττήθηκε από το Λαύριο κι έχει πλέον το πιο δύσκολο πρόγραμμα από τις υπόλοιπες δύο. Σε τυχόν ισοβαθμία με τον Πανιώνιο επικρατεί, αλλά όχι και του Κοροίβου. Σε περίπτωση που έχουμε τριπλή ισοβαθμία, τότε θα ευνοηθεί, όπως και η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου, ενώ η ομάδα της Νέας Σμύρνης θα υποβιβαστεί.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (7-16)
Το σίγουρο είναι πως μετά την ήττα από τον Άρη, οι «κυανέρυθροι» χρειάζονται οπωσδήποτε το 2/2 για να σωθούν. Σε ισοβαθμία με τον Κόροιβο, ο Πανιώνιος επικρατεί, αλλά στην τριπλή ισοβαθμία θα είναι ο χαμένος.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ (7-16)
Μετά την «εντός προγράμματος» ήττα από τον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου παρέμεινε στην προτελευταία θέση και χρειάζεται τουλάχιστον μία νίκη για να έχει ελπίδες παραμονής στην κατηγορία. Και αν το ματς με την Κύμη, που είναι εκτός έδρας θεωρείται δύσκολο, τότε σε αυτό με τα Τρίκαλα στην έδρα της μπορεί να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε τριπλή ισοβαθμία θα σωθεί, ενώ αν «πιάσει» τον ΓΣΛ-Φάρο στο 8-18 και ο Πανιώνιος κάνει το 2/2, τότε θα παραμείνει και πάλι στην Α1.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα