Σερέλης: «Πήραμε το ματς από την καλή άμυνα»

Gazzetta team
Σερέλης: «Πήραμε το ματς από την καλή άμυνα»

bet365

Ο Χρήστος Σερέλης μίλησε για τη νίκη του Λαυρίου (77-55) επί του ΓΣΛ-Φάρου.

Ο Έλληνας προπονητής είπε στην Συνέντευξη Τύπου: «Μετά από 3 εβδομάδες που πέρασαν είναι λιγάκι δύσκολο να κρατήσεις τον ρυθμό σου στο τέλος του πρωταθλήματος, είχαμε πει με τα παιδιά ότι πρέπει να κερδίσουμε το παιχνίδι από την άμυνα μας, διότι θα ήταν πολύ δύσκολο να έχουμε ρυθμό στην επίθεση, είχαμε και τις 2 αλλαγές των ξένων που και αυτοί οι παίκτες ποιοτικά δεν είναι το ίδιο καλοί όσο οι προηγούμενοι, ξέραμε ότι θα είχαμε μία διαφορετική ομάδα, σε γενικές γραμμές είχαμε την ίδια φιλοσοφία, αλλά σίγουρα έπρεπε να κοιτάξουμε την άμυνα μας περισσότερο από άλλα παιχνίδια στην έδρα μας.

Ξέραμε ότι είχαμε μία ομάδα με κίνητρο, που ήθελε μία νίκη ακόμα τουλάχιστον. Αυτό νομίζω μας βοήθησε, διότι μπορέσαμε να βάλουμε στο μυαλό των παιδιών ότι είναι σημαντικό το παιχνίδι και για την αντίπαλη ομάδα και έτσι ήταν πιο συγκεντρωμένοι κι απέδωσαν σε ένα κομμάτι της άμυνας, όπως είχαμε ζητήσει και καταφέραμε έτσι από την άμυνα μας και "κλέψαμε" το παιχνίδι, διότι στην επίθεση αν και είχαμε λύσεις, δεν ήμασταν πολύ καλοί και κάναμε αρκετά λάθη 17 στο σύνολο. Ήμασταν φανερά εκτός ρυθμού.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι - και το πιστεύω - έχει γίνει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια από τα παιδιά και από τους προπονητές της Λάρισας όλο αυτό το χρόνο, ακούμε και ξέρουμε τι γίνεται, και αυτή η προσπάθεια έχει σχεδόν ευοδωθεί. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια κυρίως στους Έλληνες παίκτες της Λάρισας, που είναι γενναίοι, θέλουν να παίξουν, κάνουν μία μεγάλη προσπάθεια και πραγματικά τους αξίζει να μείνουν στην κατηγορία».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα