Άρης - Πανιώνιος 60-48

Άρης - Πανιώνιος 60-48

bet365

Ο Άρης επικράτησε του Πανιωνίου με 60-48 στο Nick Galis Hall εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την παραμονή του στην κατηγορία. Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βρίσκονται οι «κυανέρυθροι» οι οποίοι χρειάζονται δύο νίκες στους εναπομείναντες δύο αγώνες.

Το πρώτο ημίχρονο απλά επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για έναν αγώνα υψηλής πίεσης. Η λογική του Πανιωνίου είχε ως βάση να κλείσει τη ρακέτα του επενδύοντας στο γεγονός ότι ο Άρης είναι από τις χειρότερες ομάδες στο μακρινό σουτ. Η αντίστοιχη του Άρη είχε ως βασικό άξονα τον περιορισμό των Μπρέιζελτον, Σαρικόπουλου. Οι γηπεδούχοι ουσιαστικά πάτησαν πάνω στην εξασφάλιση πολλών επιθετικών ριμπάουντ και στις επιπλέον κατοχές, ενώ ο Πανιώνιος βασίστηκε στις συνεργασίες που έβγαζε ο Μπρέιζελτον. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 19-16 για τους «κίτρινους» οι οποίοι είχαν 1/7 τρίποντα.

Προσθέτοντας ταχύτητα στο παιχνίδι του στην επίθεση και με την άμυνα σταθερή, ο Άρης ξέφυγε με διαφορά δέκα πόντων (31-21) ακριβώς στα μισά της δεύτερης περιόδου. Σε αυτό το διάστημα ο Πανιώνιος είχε μηδέν ασίστ και πέντε λάθη. Οι «κυανέρυθροι» προσπάθησαν να βρουν δρόμο επιστροφής μέσα από την ξεκάθαρη πρόθεση του Μπρέιζελτον να χτυπήσει στο transition game. Ως επιλογή δεν τους βγήκε, αλλά διατηρήθηκαν στο παιχνίδι λόγω της άμυνάς τους και της παράλληλης δυστοκίας του Άρη στην επίθεση. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στο τελευταίο πεντέλεπτο του πρώτου ημιχρόνου ο Άρης πήρε μόλις έναν πόντο, οκτώ άστοχα σουτ και τρία λάθη. Έτσι το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 32-25.

Ο Άρης ξεκίνησε εντυπωσιακά στο δεύτερο ημίχρονο και συνέχιζε να μαζεύει το ένα επιθετικό ριμπάουντ μετά το άλλο. Με 9-0 σερί και με τον Ομάρ Προύιτ να δίνει λύσεις πάτησε πάνω σε διαφορά 16 πόντων (41-25) μετά τη συμπλήρωση τριών λεπτών. Ο Πανιώνιος αντέδρασε με άμυνα ζώνης και πάλι επένδυσε στην αστοχία του Άρη έξω από τα 6.75 (σ. σ. είχε 3/21 τρίποντα έως το 27’), αλλά ο τρόπος λειτουργίας του στην επίθεση ήταν τουλάχιστον κακός. Κι έτσι η διαφορά διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα (49-31, 28’) καθώς κάποια στιγμή ο Άρης έβαλε δύο ελεύθερα σουτ. Η 3η περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 49-34.

Η διαφορά επέστρεψε στα επίπεδα των 18 πόντων (54-36) έπειτα από περίπου τρία λεπτά στην τελευταία περίοδο καθώς ο Πανιώνιος στις ευκαιρίες που του δόθηκαν είτε από τη γραμμή των ελευθέρων βολών είτε σε ελεύθερα σουτ έξω από τα 6.75, δεν ήταν αποτελεσματικός. Εκεί ο Πανιώνιος έκανε την τελευταία προσπάθεια επιστροφής στο παιχνίδι (54-40, 34’), αλλά με 0/7 τρίποντα ουσιαστικά έχασε κάθε ελπίδα. Ο Άρης, παρότι έμεινε χωρίς πόντο για διάστημα μεγαλύτερο των πέντε λεπτών, κλείδωσε τη νίκη και εξασφάλισε την παραμονή του.

ΚΕΡΔΙΣΕ ΓΙΑΤΙ: Γιατί το ήθελε περισσότερο και η έντονη επιθυμία αποτυπώνεται μέσα από τη διαφορά στα ριμπάουντ.Γιατί επίσης, από τη στιγμή που ο Άρης ξέφυγε με διψήφια διαφορά δεν ένιωσε την πίεση του Πανιωνίου.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Δημήτρης Φλιώνης ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Άρη. «Έσβησε» τον Μπρέιζελτον στην άμυνα, ήταν ο μοναδικός αθλητής του Άρη με διψήφιο αριθμό πόντων, έβαλε και το σουτ (57-41) που τελείωσε το παιχνίδι.

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης έβγαλε πολλές άμυνες, θα μπορούσε να είχε πάρει περισσότερες «μπάλες» στην επίθεση. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης ήταν πολύ άστοχος αλλά «κατέβασε» πολλά ριμπάουντ, ομοίως και ο Μούρτος.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Πρώτος και… καλύτερος ο Μπρέιζελτον. Ο Αμερικανός με 1/13 σουτ ήταν ο αδύναμος κρίκος του Πανιωνίου στην επίθεση στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Γιάννης Αθηναίου με 0/8 τρίποντα δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του αλλά το ελαφρυντικό γι’ αυτόν είναι ότι παίζει τραυματίας.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Οι επιπλέον κατοχές του Άρη. Οι «κίτρινοι» μάζεψαν 16 επιθετικά ριμποάουντ, έκαναν και πέντε λιγότερα λάθη, συνολικά είχαν 15 επιπλέον κατοχές.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Και οι δύο την «αποτελεσματικότητά» τους έξω από τα 6.75. 8/34 ο Άρης και 2/18 ο Πανιώνιος. Σύνολο 10/52.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 32-35, 49-34, 60-48.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα