Η γκίνια, η αλλεργία του Τιλί και η ενδεχόμενη... αβλεψία

Η γκίνια, η αλλεργία του Τιλί και η ενδεχόμενη... αβλεψία

Η γκίνια, η αλλεργία του Τιλί και η ενδεχόμενη... αβλεψία
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει το νέο τραυματισμό του Κιμ Τιλί και απορεί με όσα συμβαίνουν φέτος στον Ολυμπιακό σε θέματα υγείας.

Αυτό το φετινό με τους τραυματισμούς στον Ολυμπιακό είναι πέραν κάθε λογικής. Ιατρός δεν είμαι και είναι κρίμα να τα «χώνουμε» σε έναν άνθρωπο που έχει φάει τη ζωή του στα βιβλία και στην επιστήμη του.

Κάτι πρέπει να συμβαίνει όμως...

Ο Κιμ Τιλί δεν είχε τραυματιστεί 600 χρόνια που παίζει μπάσκετ και μέσα σε δέκα μήνες που φοράει τα ερυθρόλευκα θα κάνει δύο επεμβάσεις.

Μπαίνει ένας και βγαίνουν τρεις.

Ένας κάνει 12 ενέσεις για να παίξει.

Άλλος παίζει με μηνίσκο.

Άλλος με τενοντίτιδα στα δύο γόνατα.

Άλλος με πρόβλημα στη μέση.

Άλλος μπήκε κι έπαιξε αγώνα με κομμένο χιαστό.

Δεν είναι φυσιολογικά πράγματα.

Φταίει η ατυχία, αλλά δε γίνεται να τα ρίχνουμε όλα σε αυτή.

Ιατρός δεν είμαι, αλλά θεωρώ αδύνατο όλοι οι φετινοί τραυματισμοί να είναι προϊόν ατυχίας. Δε μπορεί να μην είναι και προϊόν... αβλεψίας.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΛΙ

Ο Γάλλος πόναγε στο γόνατο εδώ και καιρό. Προπόνηση δεν έκανε κι όποτε ανέβαζε ρυθμό ή έκανε συνεχόμενα άλματα, υπέφερε.

Στον Ολυμπιακό γνώριζαν το πρόβλημα και απλά ύστερα από συμφωνία με τον ίδιο τον παίκτη αποφάσισαν να πάνε συντηρητικά μέχρι το καλοκαίρι ώστε να βγει η χρονιά.

Επιδεινώθηκε το πρόβλημα με τη συμμετοχή του στη σειρά με την Ζαλγκίρις.

Μάταια και για αυτό ευθύνεται μία αλλεργία που έχει ο Τιλί σε μία φαρμακευτική ουσία η οποία περιλαμβάνεται στο 9% των σχετικών χαπιών.

Μόνο «Mesoulid» έπαιρνε, αλλά αυτά θερίζουν το στομάχι. Πόσα να πάρει;

ΟΣΟΙ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ

Ο Ουίλτζερ θα πάρει θέση στο ρόστερ και ο Ολυμπιακός θα πορευτεί στα playoffs με όσους παίκτες έχει.

Βέβαια έτσι όπως το πάνε μοιάζει απίθανο (δυστυχώς) να μην πάθει κάτι κάποιος άλλος.

Με όσους μείνουν λοιπόν ενόψει τελικών Basket League.

ΥΓ: Υπενθύμιση. Οι τραυματισμοί αποτελούν δικαιολογία για την απώλεια των τίτλων, αλλά δεν είναι στην κορυφή των θεμάτων της ομάδας.

ΥΓ 2: Πώς να κάνεις προπόνηση; Πώς να δουλέψεις ενόψει της συνέχειας; Δεν γίνεται προπόνηση με 8-9 άτομα.

ΥΓ 3: Στην προπόνηση περισσότερο βοηθάει ο Αρσενόπουλος παρά ο Τόμπσον.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.