Αντάλλαζα την «υγεία» με την νίκη

Αντάλλαζα την «υγεία» με την νίκη

Αντάλλαζα την «υγεία» με την νίκη
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες θεωρεί προτιμότερο να έχει ο Ολυμπιακός όλους τους παίκτες υγιείς κι ας έχανε από το Λαύριο.

Οι οκτώ ομάδες που θα αγωνιστούν στα playoffs της Euroleague είναι χωρίς αμφιβολία οι καλύτερες της Ευρώπης. Μεταξύ αυτών των ομάδων οι διαφορές είναι πολύ μικρές και ουσιαστικά λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά.

Το βασικό ζητούμενο και των οκτώ προπονητών τούτη τη στιγμή δεν είναι η νίκη στις εγχώριες διοργανώσεις που συμμετέχουν, αλλά να είναι υγιείς οι παίκτες τους.

Είμαι σίγουρος πως ο Ολυμπιακός θα προτιμούσε ήττα στο Λαύριο αν ήταν όλοι (Πρίντεζης, Τιλί, Στρέλνιεκς) υγιείς.

Ο Πασκουάλ θα προτιμούσε να είχε τον Ρίβερς σίγουρο για τη σειρά με τη Ρεάλ κι ας έχανε στο Ρέθυμνο.

Ο Ιτούδης δε θα είχε πρόβλημα να χάσει από την Κάλεβ αν με ένα μαγικό τρόπο ο Χάινς έβαζε σορτσάκι στο Game 1 με τη Χίμκι.

Αυτή τη στιγμή τους ενδιαφέρει το Final 4 και μόνο.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είδε τους παίκτες του στο Λαύριο να παίζουν ωραίο μπάσκετ και να κάνουν όλα όσα τους ζήτησε πριν από το τζάμπολ. Το πρόβλημα είναι πως όχι μόνο δεν τους είχε όλους στη διάθεσή του, αλλά έχασε έναν ακόμη κατά τη διάρκεια του ματς (Στρέλνιεκς).

Ο Ολυμπιακός έπαιξε σπουδαία άμυνα και κυνήγησε λίγο περισσότερο τον αιφνιδιασμό και το εύκολο καλάθι. Αμφότερα θα τα χρειαστεί στις αναμετρήσεις με την Ζαλγκίρις.

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού που αμφισβητούν ότι ο ήλιος βγαίνει από την Ανατολή, συνεχίζουν να έχουν κολλημένη την ταμπέλα του «δεν έχει βελτιωθεί καθόλου» στον Παπαπέτρου, αλλά είπα... υπάρχουν άνθρωποι που δεν ικανοποιούνται με τίποτα.

Ε λοιπόν ο Παπαπέτρου όχι μόνο έχει βελτιωθεί, αλλά το τελευταίο δίμηνο παίζει στα «κόκκινα». Μη βιαστείτε να διαχωρίσετε διοργανώσεις γιατί θα σας θυμίσω τα παιχνίδια με Παναθηναϊκό (11π., 5ρ.), Εφές (17π., 7ρ.), Μάλαγα (11π., 5ρ.), Ζαλγκίρις (9π., 3ρ.).

Επίσης δε με ενδιαφέρει αν εκμεταλλεύτηκε τραυματισμούς και απουσίες. Εμένα με νοιάζει τι βλέπουν τα μάτια μου. Ο Παπαπέτρου σε κάθε φάση παλεύει για το ριμπάουντ, προσπαθεί στην άμυνα (δεν είναι ο καλύτερος αμυντικός) και στην επίθεση κάνει ό,τι του ζητηθεί.

Με την επιστροφή του Παπανικολάου νομίζω πως θα δούμε σίγουρα κόντρα στην Ζαλγκίρις και τους δύο ταυτόχρονα στο παρκέ, «δίδυμο» που βοηθάει πάρα πολύ.

ΥΓ: Δε μπορώ να σκεφτώ άλλο σύλλογο πέραν της Μπαρτσελόνα και του Ολυμπιακού που τουλάχιστον 3-4 τμήματα πρωταγωνιστούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τώρα αν η μόνιμη παρουσία στους ομίλους του Champions League σας χαλάει, απλά δε νιώθετε τη δυσκολία που υπάρχει και διαφωνούμε.

ΥΓ 2: Καμία σειρά της Euroleague δε θα λήξει με 3-0.

ΥΓ 3: Χαμός για τον υποβιβασμό στην Basket League. Επειδή είμαι «Καλαμπακικός» θέλω πολύ να μείνει ο Κόροιβος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.