Οι ευκαιρίες και η παρουσίαση του Βαγγέλη Αγγέλου

Οι ευκαιρίες και η παρουσίαση του Βαγγέλη Αγγέλου

Οι ευκαιρίες και η παρουσίαση του Βαγγέλη Αγγέλου

bet365

Στον χθεσινό(3/4) αγώνα απέναντι στον Παναθηναϊκό ο Βαγγέλης Αγγέλου έδειξε ξεκάθαρα ότι στο δικό του πινάκιο είναι εγγεγραμμένα τα ονόματα όλων των παικτών, καθώς δεν ήταν τυχαία τα λεπτά συμμετοχής που πήρε ο Ομάρ Προύιτ.

Από τις δηλώσεις του προπονητή του Άρη κατέστη σαφές ότι στο δικό του μυαλό υπάρχουν (κυρίως) δύο αγωνιστικά προβλήματα. Το βασικό έχει να κάνει με την ψυχολογική κατάσταση των περισσοτέρων παικτών του, γι’ αυτόν τον λόγο είπε εξάλλου ότι «πρέπει να μιλήσουμε στην ψυχή των παικτών». Είναι μια διαπίστωση από τις πρώτες ώρες του στην ομάδα, μέσα από έναν κύκλο κατ’ ιδίαν συναντήσεων με τους παίκτες και αφού διέκρινε ότι το βάρος των ευθυνών δεν είναι τόσο… ελαφρύ για τους περισσότερους.

Το δεύτερο είναι οι αγωνιστικοί ρόλοι. Ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό του έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσει σχήματα και κυρίως να «τσεκάρει» τι μπορούν να προσφέρουν δύο παίκτες οι οποίοι ουσιαστικά ήταν παροπλισμένοι. Ο Ομάρ Προύιτ δεν είχε πάρει ούτε λεπτό συμμετοχής στους δύο αγώνες πριν τη χθεσινή(3/4) αναμέτρηση, γενικώς ο ρόλος του είχε υποβαθμιστεί σε σχέση με αυτόν που είχε στις πρώτες ημέρες του στην ομάδα και απέναντι στον Παναθηναϊκό ήταν στο παρκέ για 19 αγωνιστικά λεπτά. Ο τρόπος αντίδρασής του στο παιχνίδι προφανώς και δεν δικαιολόγησε τον απόλυτο παροπλισμό του, αν και είναι φανερό ότι θα πρέπει να σκέφτεται πιο ομαδικά.

Ο Μπράις Ντουβιέ αγωνίστηκε 14 λεπτά λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισε με τα φάουλ. Είναι εξίσου φανερό ότι ο Αγγέλου έχει αναβαθμίσει τον ρόλο του συγκεκριμένου Αμερικανού (σ. σ. χρησιμοποιήθηκε για περίπου 21 λεπτά και στον αγώνα με τον Προμηθέα) έπειτα από ένα διάστημα κατά το οποίο απλά έδινε ανάσες στους Τσαϊρέλη, Μάρας.

Επί της ουσίας, ο προπονητής του Άρη προσπαθεί να αυξήσει το rotation, να κατανείμει καλύτερα τους ρόλους και να δώσει το δικαίωμα στον καθένα να νιώσει ότι είναι απαραίτητος. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, εκτιμά ότι, θα αλλάξει και την ψυχολογία των περισσοτέρων παικτών.

Βέβαια, τα πρώτα συμπεράσματα για την κατάσταση που συνάντησε θα κατατεθούν αύριο(4/4, 12:00) στην επίσημη παρουσίασή του από την ΚΑΕ.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα