Η επιστροφή του «ασώτου»

Η επιστροφή του «ασώτου»

Η επιστροφή του «ασώτου»

bet365

Ο Βαγγέλης Αγγέλου θα ξαναπατήσει στο παρκέ του Nick Galis Hall σε μια επιστροφή που θυμίζει εν πολλοίς την… επιστροφή του ασώτου. Γιατί οι όποιες ενστάσεις υφίστανται, δεν πηγάζουν από την προπονητική ικανότητά του όσο από την αποχώρησή του τον Δεκέμβρη του 2013.

Σκόραρε τουλάχιστον 15 πόντους ο Βέσελι στον αγώνα Ερυθρός Αστέρας - Φενέρμπαχτσε; Στη vistabet έχει επιστροφή στοιχήματος*!(21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Από τις πλέον αμφιλεγόμενες προσωπικότητες του ελληνικού μπάσκετ, είναι η κλασική περίπτωση του ανθρώπου ο οποίος είτε θα αναπτύξει επιστήθια σχέση είτε απύθμενο μίσος. Έτσι είναι ο παρορμητικός χαρακτήρας του Βαγγέλη Αγγέλου. Άνθρωπος των ειδικών καταστάσεων κι ας τον ενοχλεί αυτός ο χαρακτηρισμός. Κάπως έτσι εξάλλου πέρασε το κατώφλι του Nick Galis Hall στη δεύτερη θητεία του στον Άρη. Ποια ήταν η πρώτη; Ενδεχομένως λίγοι να θυμούνται ότι ήταν συνεργάτης του Μίλαν Μίνιτς πριν από περίπου 16 χρόνια. Τότε που, όταν τον αντίκρισαν φίλοι της ομάδας στα γραφεία της ΚΑΕ, λίγο έλειψε να γίνει παρεξήγηση. Γιατί στο μυαλό τους ήταν το πρόσωπο του εριστικού παίκτη που φορούσε τη φανέλα με το Νο7.

Γι’ αυτόν τον λόγο, τον Οκτώβριο του 2012, όταν ο Αγγέλου περνούσε για δεύτερη φορά το κατώφλι του Άρη αντικαθιστώντας τον Βαγγέλη Αλεξανδρή αντιμετωπίστηκε με αρκετή δόση επιφύλαξης ενώ το κλίμα αρνητισμού ήταν διάχυτο. Ωστόσο, στους 14 μήνες παραμονής του στην ομάδα έκανε δουλειά. Ανέλαβε μια ομάδα η οποία δεν είχε Αμερικανούς (σ. σ. και τότε οι «κίτρινοι» είχαν απαγόρευση μεταγραφών), ανέδειξε το ελληνικό στοιχείο και ο Άρης αγωνίστηκε στα πλέι οφ του Πρωταθλήματος. Τη σεζόν 2013-14 με την ανάδειξη των Βεζένκοφ, Μποχωρίδη, Αθηναίου την οδήγησε στην πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας νικώντας τον Πανιώνιο στο Nick Galis Hall. Μόνο που το συγκεκριμένο παιχνίδι έμελε να ήταν και το κύκνειο άσμα του.

Η απόφασή είχε ληφθεί περίπου μια εβδομάδα νωρίτερα και είχε ανακοινωθεί στους τότε διοικούντες λίγα 24ωρα πριν τον αγώνα με τον Πανιώνιο. Η Αναντολού Εφές πρόσφερε ποσό ενός εκατομμυρίου ευρώ για συμβόλαιο τριών χρόνων, κυρίως όμως ο Αγγέλου είχε την υποχρέωση (απέναντι στον Ντούσαν Ίβκοβιτς) να προετοιμάσει το έδαφος πριν την άφιξη του «Σοφού». Η άρνηση στην «εντολή» του Ντούντα δεν υπήρχε ως επιλογή.

Κι έτσι, ενώ οι υποστηρικτές του Αγγέλου στο εσωτερικό του Άρεως είχαν πολλαπλασιαστεί σε σημείο να είναι προπονητής κοινής αποδοχής, οι σχέσεις του μπήκαν και πάλι στην κατάψυξη μετά από εκείνη την απόφασή του. Πλέον επιστρέφει για να ολοκληρώσει αυτό που άφησε στη μέση εκείνον τον Δεκέμβρη του 2013, έχοντας πάνω-κάτω την ίδια δύσκολη αποστολή και παίκτες που γνωρίζει. Αυτός είναι εξάλλου ο λόγος της επιλογής του. Είναι ο άνθρωπος που ανέδειξε τους Μποχωρίδη, Αθηναίου, Μούρτο, επέλεξε τον Στέλιο Πουλιανίτη, ενώ με τον Μιχάλη Τσαϊρέλη συνεργάστηκαν στα Τρίκαλα.

Η αρχική συμφωνία προβλέπει συνεργασία μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Ο Αγγέλου δέχθηκε αυτήν την προοπτική, σε αντίθεση με τον Λευτέρη Σούμποτιτς. Ο «Πίξι» ερχόταν μόνο με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2019…

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα