Γιαννάκης: «Παίξαμε όποτε ήθελαν οι αντίπαλοι»!

Γιαννάκης: «Παίξαμε όποτε ήθελαν οι αντίπαλοι»!

bet365

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης σχολίασε τη δύσκολη βαθμολογική θέση του Άρη μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ καθώς και την ημερομηνία της διεξαγωγής του ντέρμπι.

«Παίξαμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας, το οποίο θα έπρεπε να το παίξουμε σε δέκα μέρες αλλά εμείς δεν έχουμε το δικαίωμα να αποφασίσουμε. Μας το φέρανε (το παιχνίδι) όποτε θέλανε οι αντίπαλοι. Είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά γιατί με ένα παιχνίδι στις τελευταίες δεκαπέντε μέρες, παίξαμε αυτό το ματς. Κατορθώσαμε απέναντι σε μια ομάδα με βάθος και ηρεμία, δεν χάσαμε την υπομονή μας. Στο παιχνίδι πέντε-πέντε δημιουργήσαμε μια διαφορά. Οι τελευταίοι εννιά πόντοι του ΠΑΟΚ ήρθαν από επίθεση που ελέγξαμε, πήραν τα ριμπάουντ και συγχρόνως χάσαμε βολές. Τα παιδιά και στις δύο πλευρές του παρκέ ήταν καλά. Το σκορ μας αδικεί. Αν συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι θα κερδίσουμε τα επόμενα ματς. Αυτό είναι το μπάσκετ» εξήγησε αρχικώς ο προπονητής του Άρη μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ.

Σε ερώτηση για το ότι η Αστυνομία είχε αναβάλει το παιχνίδι απάντησε… «δε νομίζω ότι το ακύρωσε η Αστυνομία αλλά δεν υπήρχε λόγος να ακυρωθεί το παιχνίδι. Εμείς όταν χρειαζόμαστε να αναβληθεί ματς μας γύρισαν την πλάτη. Ο ΠΑΟΚ ξεκουράστηκε μια εβδομάδα, εμείς δεν παίζαμε και ξαφνικά ήρθαν τρία παιχνίδια στη σειρά».

Σε ερώτηση για τον κίνδυνο που υπάρχει λόγω της βαθμολογικής θέσης της ομάδας, απάντησε: «Φυσικά είναι δύσκολα τα πράγματα. Η ομάδα παίζει, προσπαθεί κι αν συνεχίσει έτσι θα κάνει τις νίκες που χρειάζεται. Η ομάδα χτίζει χαρακτήρα».

Για το αν θα έπρεπε να γίνει φάουλ στην τελευταία επίθεση του ΠΑΟΚ ούτως ώστε να αποφευχθεί το εύστοχο τρίποντο του Ζάρα, είπε: «Χάσαμε την επίθεση και ριμπάουντ και ξαφνικά βρέθηκε ένας παίκτης… αυτά τα σουτ είναι εύκολα για να μπουν γιατί και να μην το βάλεις απλά δεν μπήκε. Και τα τρία τρίποντα μπήκαν με τον ίδιο τρόπο στο τέλος. Μέχρι τότε ο ΠΑΟΚ είχε μόλις έξι πόντους κι ένα καλάθι με τον Τζόουνς».

Για το ότι η ομάδα του υποχρεούται να επικεντρωθεί στο επόμενο παιχνίδι με τον Προμηθέα: «Είναι θέμα συγκέντρωσης, καθαρού μυαλού. Αισθάνεσαι την πίεση. Εγώ στα παιδιά έχω πει να κοιτούν το σκορ και όχι τον χρόνο. Προσπάθησαν τα παιδιά, πήραν 16 ριμπάουντ απέναντι σε μια τόσο γεμάτη ομάδα. Πρέπει να συνέλθει η ομάδα, έτσι πρέπει να είναι οι επαγγελματίες. Θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε. Να παίξουμε δυνατά, παρότι υπάρχουν δυσκολίες. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες όπου όλοι οι παίκτες είναι πληρωμένοι, έχουν φτιαχτεί από τον Ιούνιο και αλλάζουν παίκτες στη διάρκεια της χρονιάς όπως θέλουν».

Σχετικά με τον ρόλο των Ντουβιέ, Προύιτ και το ότι ο ένας έπαιξε ελάχιστα και ο δεύτερος καθόλου, απάντησε «Υπάρχουν πράγματα που δεν ταιριάζουν στο παιχνίδι. Δεν είχαμε τη δυνατότητα και δεν την έχουμε για να φέρουμε όποιον μας αρέσει».

Για την τιμωρία του από τον αθλητικό δικαστή, είπε: «Τι να πω; Δεν έχω απάντηση. Είμαι στο γήπεδο πολλά χρόνια, δεν μπορούσα να φανταστώ αυτό που έγινε σ’ ένα ματς το οποίο ήταν ήρεμο. Δεν θέλω να σχολιάσω. Εύχομαι οι άνθρωποι που θέλουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, να την κάνουν σωστά και όχι με συναισθηματική συμπεριφορά… Όταν κάποιος δουλεύει πρέπει να κάνει τη δουλειά του και όχι να κρίνει βάσει συναισθημάτων».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα