Αντιμετώπισε το Ρέθυμνο σαν να έπαιζε στην Euroleague

Αντιμετώπισε το Ρέθυμνο σαν να έπαιζε στην Euroleague

Αντιμετώπισε το Ρέθυμνο σαν να έπαιζε στην Euroleague
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν στον Ολυμπιακό την αναμέτρηση στην Κρήτη.

Το Ρέθυμνο είναι από τις ελάχιστες ομάδες που στην έδρα τους βοηθούν Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Το μπάσκετ με τους πολλούς Αμερικανούς το συναντάνε συχνά μεσόβδομαδα στην Euroleague (Μακάμπι, Εφές, Αρμάνι, Χίμκι) και η κρητική ομάδα παίζει κάπως ανάλογα για το επίπεδό της.

Ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολα δείχνοντας στοιχεία που θέλει να παρουσιάζει και στα ευρωπαϊκά του ματς. Σοβαρότητα, συνέπεια, καλή άμυνα, δουλειά στο αμυντικό ριμπάουντ, σωστές επιλογές στην επίθεση.

Μου άρεσε πολύ που οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν με σοβαρότητα τον αντίπαλο γιατί ως γνωστόν «όπως προπονείσαι, παίζεις» κι αν θεωρήσουμε το συγκεκριμένο αγώνα ως μία καλή προπόνηση τότε έκαναν διάνα.

Κι ο ίδιος ο Σφαιρόπουλος το πήρε σοβαρά αφού έβαλε τον Σπανούλη για περισσότερα από 16 λεπτά στο παρκέ στο πρώτο ημίχρονο. Στο τρίλεπτο περίπου που κάθισε στον πάγκο, οι αντίπαλοι μετέτρεψαν το 12-19 σε 21-21.

Πάντως πέρα από την πλάκα ο αρχηγός της ομάδας παίζει σεληνιασμένα εδώ και 2 μήνες. Φτου φτου να μην τον ματιάσουμε τον άνθρωπο. Αρκεί κανείς να δει τη σιγουριά στα πατήματά του και θα καταλάβει πόσο καλά νιώθει.

Πάμε παρακάτω...

Η απουσία του Παπανικολάου έβαλε την ιδέα των τριών κοντών στο μυαλό του «Σφαιρό». Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του έτρεξε επιμέρους σκορ 2-17 έχοντας ταυτόχρονα στο παρκέ Σπανούλη, Ρόμπερτς, Μπράουν.

Ποιον να πιάσει και ποιον να αφήσει η αντίπαλη άμυνα. Ο ψηλός μόλις έπαιρνε το ριμπάουντ είχε τρεις επιλογές για την outlet πάσα του (δηλ. η πρώτη πάσα από τον ψηλό στον κοντό μετά το ριμπάουντ), στοιχείο που πρόσφερε πολλούς αιφνιδιασμούς. Ο Ολυμπιακός σκόραρε 20 πόντους με πλεονέκτημα παίκτη στην επίθεση.

Στα αρνητικά...

Ο ΜακΛιν έδειξε πάλι σημάδια «βαρεμάρας» κάτι που φάνηκε από την πρώτη κιόλας φάση στην οποία υποπίπτει σε αντιαθλητικό φάουλ χωρίς καν να προσπαθήσει να παίξει άμυνα. Οι 0/4 βολές είναι θέμα συγκέντρωσης και μόνο. Ελπίζω να περάσει αυτή η περίοδος γρήγορα.

ΥΓ: Ο Μπόμπι Μπράουν μπήκε στο παρκέ με σαφέστατη εντολή να πάρει προσπάθειες για να βρει ρυθμό ενόψει των αναμετρήσεων που ακολουθούν. Μια – δυο ήταν υπερβολικές, αλλά δε θες να τους κόψεις την φόρα και να τον ξενερώσεις οπότε καλώς τον άφησε στο παρκέ ο κόουτς.

ΥΓ 2: Ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης του Ρεθύμνου; Ο Μούντι. Ποιος ξεκίνησε να τον μαρκάρει στο ματς; Ο Σπανούλης. Δε δέχτηκε πόντο μέχρι που αντικαταστάθηκε για πρώτη φορά.

ΥΓ 3: Μου άρεσε πολύ η δήλωση του ιδιοκτήτη του Ρεθύμνου, Κωστή Τζομπανάκη, «αν δεν μπούμε στα playoffs θα είναι η δεύτερη φορά. Συμβαίνουν αυτά, μπάσκετ είναι. Δεν έγινε κάτι φοβερό. Μου αρκεί που γεμίζει το γήπεδο δε κάθε αγώνα». Μακάρι να το έβλεπαν κι άλλοι πρόεδροι έτσι το μπάσκετ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.