ΠΑΟΚ - Τρίκαλα 58-54

ΠΑΟΚ - Τρίκαλα 58-54

bet365

Σε ένα παιχνίδι όπου κέρδισε ο λιγότερο κακός, ο ΠΑΟΚ (9-8) επικράτησε των Τρικάλων (3-14) στο PAOK SPORTS ARENA με 58-54.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου προβλημάτισε με την αγωνιστική εικόνα της, σούταρε με άσχημα ποσοστά ευστοχίας και σε κανένα σημείο του αγώνα δεν βρήκε ρυθμό στην επίθεση.

Οι δύο ομάδες μάλλον θα θελήσουν να ξεχάσουν το συντομότερο το πρώτο δεκάλεπτο καθώς αμφότερες είχαν πρόβλημα στην εκτέλεση. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μετά τα πρώτα δυόμισι λεπτά και μέχρι το τέλος της περιόδου τα Τρίκαλα δεν ευστόχησαν σε σουτ εντός παιδιάς. Ο δε ΠΑΟΚ ο οποίος επίσης δεν είχε ρυθμό στην επίθεση, άντλησε ενέργεια μέσα από την παρουσία του Ουσμάν Κρουμπάλι και από το 7-9(6’) προηγήθηκε με 14-9 στο τέλος του δεκαλέπτου.

Παίξε νόμιμα το Amazing Stars της Novomatic στην Sportingbet.gr, με μεγάλες καθημερινές προσφορές*! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Η δεύτερη περίοδος ήταν διαφορετική γιατί οι δύο ομάδες αποκατέστησαν ως ένα βαθμό την επαφή τους με το αντίπαλο καλάθι. Ο μεν ΠΑΟΚ μάταια προσπάθησε να αποκτήσει το μακρινό σουτ (1/13 στο ημίχρονο), αλλά μέσα από τις επιπλέον επιθέσεις που του έδωσαν τα επιθετικά ριμπάουντ κι έπειτα από τέσσερις διαδοχικούς πόντους από τον Πέτεγουεϊ προηγήθηκε με 27-16(14’). Μέχρι τα μέσα της περιόδου τα Τρίκαλα σούταραν με απελπιστικά ποσοστά καθώς είχαν 3/21 σουτ και δεν μπορούσαν να πατήσουν στη ρακέτα. Εκεί πήραν δύο εύστοχα τρίποντα από τους Τάλτον, Λούντζη και βρήκαν δρόμο επιστροφής (29-24, 17’). Τα επιθετικά ριμπάουντ και οι πόντοι του Μαργαρίτη έδωσαν προσωρινό στήριγμα στον ΠΑΟΚ και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 33-28.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να σκοράρουν με το σταγονόμετρο και στο τρίτο δεκάλεπτο καθώς οι επιλογές στην επίθεση ήταν κακές ομοίως και το επίπεδο αποτελεσματικότητα. Τα Τρίκαλα μείωσαν για πρώτη φορά στον έναν πόντων (35-34, 24’), εκεί ο ΠΑΟΚ πήρε ενέργεια και κατοχές μέσα από τα κλεψίματα του Αντώνη Κόνιαρη (40-34, 25’) και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 49-40.

Πέντε μαζεμένοι πόντοι από τον Ρίτσαρντσον (49-45, 31’) διατήρησαν τους φιλοξενούμενους εντός διεκδίκησης της νίκης. Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε τέσσερα αγωνιστικά λεπτά για να πετύχει το πρώτο του καλάθι στην τελευταία περίοδο, τουλάχιστον όμως είχε σταθερή την άμυνά του και προηγήθηκε με 53-47 (35:20). Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο τελευταίο λεπτό με διαφορά έξι πόντων (56-50), αλλά με διαδοχικά λάθη κράτησε τα Τρίκαλα στο παιχνίδι (56-54), επτά δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Εκεί δύο βολές του Γκος έβγαλαν τον ΠΑΟΚ από τη δύσκολη θέση.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Γιατί στη χειρότερη επιθετική μέρα του τη φετινή σεζόν με 2/21 τρίποντα, συνολικά 19/63 σουτ και λιγότερες ασίστ σε σχέση με λάθη, ο ΠΑΟΚ βρήκε απέναντί του μια ακόμη χειρότερη ομάδα.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Πολύ δύσκολη επιλογή, αλλά ο Ουσμάν Κρουμπάλι μάλλον ήταν ο παίκτης που είχε σταθερή παρουσία και αποτελεσματικότητα σε άμυνα και επίθεση.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Στο ντεμπούτο του, ο Τεράν Πέτεγουεϊ δεν ήταν εύστοχος αλλά τα δύο επιθετικά ριμπάουντ και τα κλεψίματα ήρθαν σε στιγμή που τα είχε ανάγκη ο ΠΑΟΚ.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Φιλ Γκος ήταν εκτός παιχνιδιού παρά τις απελπισμένες προσπάθειες του Ηλία Παπαθεοδώρου να τον βοηθήσει. Τουλάχιστον έβαλε τις δύο ελεύθερες βολές στο τέλος. Ομοίως και ο Νταρνέλ Τζάκσον. Για τα Τρίκαλα, ο Τέιμς έκανε πολλά λάθη και σε καμία περίπτωση δεν έδωσε το μακρινό σουτ.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Οι άμυνες του Κόνιαρη στον Τάλτον στα τελευταία τρία λεπτά του αγώνα σε συνδυασμό με τα δύο επιθετικά ριμπάουντ από τους Τζόουνς, Πέτεγουεϊ και το κλέψιμο του τελευταίου ένα λεπτό πριν το τέλος με το σκορ στο 56-50.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Το παιχνίδι ολόκληρο, τον τρόπο λειτουργίας τους στην επίθεση και φυσικά τα τραγικά ποσοστά ευστοχίας τους.

Τα δεκάλεπτα: 14-9, 33-28, 49-40, 58-54.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα