Έχει και η Basket League τα «αστέρια» της! (pics)

Έχει και η Basket League τα «αστέρια» της! (pics)
Ποιος είναι ο πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος; Ο κορυφαίος ριμπάουντερ; Ο καλύτερος πασέρ; Δεν ξέρετε; Δεν πειράζει! Το gazzetta.gr συγκέντρωσε τους παίκτες που ξεχωρίζουν φέτος και σας τους παρουσιάζει!

Όσοι παρακολουθούν την φετινή Basket League θα συμφωνήσουν σε ένα πράγμα: κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον, «κρύβει» ανατροπές, μεγάλες συγκινήσεις και τα πάντα μπορούν να συμβούν!

Θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Δεν υπάρχει πια στο «χάρτη» μόνο ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, μήτε η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο ταλαιπωρημένος Άρης και ο Πανιώνιος που ψάχνει μια... σανίδα σωτηρίας, αλλά και ομάδες, οι οποίες κάνουν άλματα προόδου και φροντίζουν να φέρνουν τον κόσμο κοντά στο μπάσκετ.

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Λαύριο, Κολοσσός, Προμηθέας, Ρέθυμνο, Κύμη, Κόροιβος, ακόμα και ο ΓΣΛ-Φάρος, τα Τρίκαλα κάνουν τα πάντα για να αφήσουν το στίγμα τους στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Προ των πυλών της 17ης αγωνιστικής, υπάρχουν παίκτες που σαφώς έχουν ξεχωρίσει με την παρουσία τους, για πολλούς και διάφορους λόγους. Το gazzetta.gr, με την βοήθεια των στατιστικών του ΕΣΑΚΕ, τους... μάζεψε και σας τους παρουσιάζει.

ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ

Πόσοι ξέρουν, άραγε, ποιος είναι ο πρώτος σκόρερ της φετινής διοργάνωσης; Όχι, δεν είναι κάποιος από τους «αιώνιους». Αλλά ο Στέφαν Μούντι! Ο γκαρντ του Ρεθύμνου - που ίσως τον θυμάστε για το εκπληκτικό του κάρφωμα στο All-Star Game της Πάτρας πάνω από τον Θανάση Αντετοκούνμπο - έχει κατά μέσο όρο 15.94 πόντους σε 16 αγώνες.

Ο Μάρκους Πόσλεϊ του Κοροίβου τον ακολουθεί με 14.44 πόντους, Βαγγέλης Σακελλαρίου (Πανιώνιος) και Κουέντον ΝτεΚόζι (Κοροίβος) έχουν από 13.69 έκαστος και την πεντάδα συμπληρώνει ο Μιλάν Μιλόσεβιτς (Προμηθέας) με 13.44.

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ... ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ

Σημασία δεν έχει μόνο το σκοράρισμα, αλλά και η ικανότητα στην δημιουργία. Ο Νικ Καλάθης φυσικά, δεν γίνεται να είναι κορυφαίος στην σχετική λίστα της Euroleague, και να μην είναι στην Ελλάδα! Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού έχει 7.4 ασίστ σε 15 παιχνίδια φέτος.

Ο Νίκος Γκίκας (Προμηθέας), που για αρκετούς είναι μια «αποκάλυψη» σε αυτόν τον τομέα, μετρά 6.57, ο Μάικ Γκριν (ΑΕΚ) 4.87, ο Νώντας Παπαντωνίου (ΓΣΛ-Φάρος) 4.75 και ο Βαγγέλης Σακελλαρίου 4.62.

ΟΙ «ΜΑΧΕΣ» ΣΤΟΝ... ΑΕΡΑ

Ο ύψους 2.06μ παίκτης του Ρεθύμνου, Σακίλ Γκούντγουιν δεν έχει... αντίπαλο κάτω από την ρακέτα, αφού είναι πρώτος ριμπάουντερ στην Basket League, με 7.16 «σκουπίδια» κατά μέσο όρο.

Ο Μάρβιν Τζόουνς (Κολοσσός) είναι στην 2η θέση με 6.56, ο Γκάρι ΜακΓκι (Κολοσσός) έχει 7.46, αλλά σε 13 παιχνίδια, ο Κουέντον ΝτεΚόζι (Κόροιβος) ακολουθεί με 6.06 και το TOP 5 συμπληρώνει ο Μίλαν Μιλόσεβιτς με 6.0.

ΕΝΑΝ... ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ

Ο Μάρκο Τέγιτς των Τρικάλων βρίσκεται στο Νο.1 της λίστας των κοψιμάτων, καθώς έχει 1.71 τάπες σε 14 ματς. Ο Μάρβιν Τζόουνς (Κολοσσός) είναι ακριβώς πίσω με 1.31 (16 ματς), ο Μάικλ Κάιζερ (Κύμη) μετρά 1.7, αλλά σε 10 αγώνες, ο Ντέγιαν Κράβιτς (Πανιώνιος) εχει 1.33 (σε 12 παιχνίδια) και ο Ζακ Όγκουστ (Παναθηναϊκός) έχει 1.07 σε 15 αγώνες.

READY, STEADY... IN!

Ο Στέφαν Μούντι (Ρέθυμνο) είναι μεν πρώτος σκόρερ, όπως προαναφέρθηκε, αλλά έχει ακόμα μια πρωτιά, και αυτή αφορά τις ελεύθερες βολές. Ο Αμερικανός έχει 76/89 βολές από την γραμμή της «φιλανθρωπίας» φέτος.

Ακολουθούν οι Κουέντον ΝτεΚόζι του Κοροίβου (68/92), Μακένζι Μουρ του Λαυρίου (58/81), Δημήτρης Μαυροειδής της ΑΕΚ (56/80) και Βαγγέλης Σακελλαρίου του Πανιωνίου (53/76).

Βέβαια, αν ρίξουμε μια ματιά στα ποσοστά των βολών, τότε ο Μάικ Γκριν της ΑΕΚ είναι πρώτος, με 88.33%. Ο Μούντι περνά δεύτερος με 85.39%, ο Ρόλαντ Σάφτενααρ (ΓΣΛ-Φάρος) είναι 3ος με 83.87%, ο Λάκι Τζόουνς (ΠΑΟΚ) 4ος με 77.97% και ο Μάνι Χάρις (ΑΕΚ) 5ος με 76.92%.

THE... KILLERS

Ποιος είναι πιο εύστοχος πίσω από τα 6.75μ; Ο Χάρης Γιαννόπουλος (Ρέθυμνο) κατέχει τα πρωτεία, αφού μετρά 43 εύστοχα τρίποντα.

Στο Νο.2 είναι ο Μάρκους Πόσλεϊ του Κοροίβου με 37, ακολουθεί ο «κυανέρυθρος» Βαγγέλης Σακελλαρίου με 36, μια θέση πιο κάτω είναι ο Θαντ ΜακΦάντεν (Κύμη) με 34 και τέλος ο συμπαίκτης του Αμερικανού, Σωτήρης Μανωλόπουλος, με 33.

Όμως, αν κοιτάξουμε κι εδώ τα ποσοστά, παρουσιάζονται διαφορές: ο Λάνγκστον Χολ (Προμηθέας) έχει 51.61%, ο Νίκος Παππάς (Παναθηναϊκός) 47.50%, ο Νώντας Παπαντωνίου (ΓΣΛ-Φάρος) 45.90%, ο Τόνι Μέιερ (45.59%) και ο Θαντ ΜακΦάντεν (Κύμη) 45.33%.

ΠΑΙΡΝΟΥΝ... ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ

Ο Μακένζι Μουρ του Λαυρίου είναι ο Νο.1 «κλέφτης» στην Basket League, αφού μετρά 35 σε 13 αγώνες, δηλαδή 2.69 κατά μέσο όρο.

Ακολουθούν οι Ραμόν Χάρις (Κολοσσός), Βασίλης Ξανθόπουλος (ΑΕΚ) και Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός) με 26 έκαστος και τέλος ο Λενζέλ Σμιθ της Κύμης με 23.

ΠΟΙΟΣ ΤΑ... ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ;

Μπορεί κάποιος να είναι καλός σε ένα πράγμα, αλλά άμα είναι σε πολλά, ακόμα καλύτερα.

Αυτός είναι ο Μακένζι Μουρ, ο οποίος και σκοράρει, και πασάρει, και παίρνει και ριμπάουντ. Ένας πολυσύνθετος παίκτης, δηλαδή. Και αυτό είναι που τον φέρνει στην 1η θέση του συστήματος αξιολόγησης, ενώ πολλοί πιστεύουν πως θα καταλήξει με το βραβείο του MVP της κανονικής περιόδου στα χέρια του.

Ο Αμερικανός του Λαυρίου έχει συνολικά 326 βαθμούς, δηλαδή 25.07 κατά μέσο όρο. Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς (Προμηθέας) έχει... δρόμο να τον φτάσει, καθώς έχει 264 βαθμούς.

Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός), Σακίλ Γκούντγουιν (Ρέθυμνο) και Κουέντον ΝτεΚόζι (Κόροιβος) ολοκληρώνουν την πεντάδα με 258, 249 και 246 βαθμούς, αντίστοιχα.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα