Οι Ακαδημίες του Πανιωνίου έχουν και πάλι... ζωή! (pics)

Κάτια Πετροπούλου
Οι Ακαδημίες του Πανιωνίου έχουν και πάλι... ζωή! (pics)

bet365

Με την βοήθεια καταξιωμένων προπονητών και την συνεισφορά της ΚΑΕ Πανιώνιος, οι Ακαδημίες της ομάδας έχουν και πάλι ζωή και φιλοξενούν πάνω από 400 παιδιά, που φιλοδοξούν να γίνουν μεγάλοι παίκτες του «αύριο».
Αναλυτικά:
Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ.
Νέα αρχή με δυναμική και φιλόδοξη διοικούσα επιτροπή, εφαρμόζοντας και πάλι την δοκιμασμένη «συνταγή» των προηγούμεnων δεκαετιών για την ανάδειξη ταλαντούχων παικτών και την κατάκτηση πανελληνίων πρωταθλημάτων, κάνουν από τον Οκτώβριο του 2017, οι Ακαδημίες μπάσκετ του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ. που είναι η πολυνίκης υποδομή μπάσκετ στην Ελλάδα, με την κατάκτηση 11 πρωταθλημάτων. Οι Ακαδημίες μπάσκετ ανέκτησαν την δυναμική προσέλκυσης και παρουσίας παιδιών που είχαν πριν από δυο χρόνια. Στην περίοδο 2017-2018 αριθμούνται 420 παιδιά σ’ όλα τα τμήματα των Ακαδημιών και ενώ την προηγούμενη χρονιά (2016-2017), πέραν της εγκατάλειψης των εγκαταστάσεων, οι αθλητές ήταν 270.
Στην επανασύσταση των Ακαδημιών, λειτουργούν 23 τμήματα, εκτός των αγωνιστικών ομάδων Παίδων και Εφήβων. Μέχρι το τέλος της περιόδου 2017-2018, υπολογίζεται ότι όλα τα τμήματα θα δώσουν 400 αγώνες που είναι ρεκόρ συμμετοχής και αγωνιστικότητας σε τουρνουά και πρωταθλήματα. Τα 23 τμήματα των Ακαδημιών έχουν 4 προπονήσεις, εβδομαδιαίως, ενώ οι ομάδες Παίδων και Εφήβων προπονούνται καθημερινά.
Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ
Η εννιαμελής επιτροπή συγκροτήθηκε με την παρότρυνση της προπονητικής ομάδας, ώστε να βοηθήσει στην αναβάθμιση της Ακαδημίας μπάσκετ. Στόχος της είναι η ομαλή λειτουργία της Ακαδημίας, ώστε να δημιουργηθεί ένα πλήρες σχολείο μπάσκετ και όχι απλώς ένας χώρος προπόνησης.
Ο επικεφαλής της επιτροπής κ. Πάρις Λουτριώτης αναφέρει χαρακτηριστικά για τους στόχους που έχουν τεθεί: «Πιστεύουμε ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο οι αθλητές θα αποκομίσουν υψηλού επιπέδου γνώσεις που θα τους συνοδεύουν στο υπόλοιπο της ζωής τους. Η δράση μας δεν θα περιοριστεί μόνο στο κομμάτι της εκπαίδευσης αλλά και σε δράσεις κοινωνικού περιεχομένου ώστε όλα μαζί να αναβαθμίσουν και να εκσυγχρονίσουν την Ακαδημία του Μπάσκετ. Στις υποχρεώσεις μας είναι η παρακολούθηση και η οργάνωση της καλής λειτουργίας των εγκαταστάσεων αλλά και ο σχεδιασμός και η εκτέλεση νέων έργων, όπως το Κλειστό Προπονητήριο, το νέο μόνιμο Ιατρείο, και άλλα έργα συντήρησης. Τέλος, πιστεύουμε ότι οι προσπάθειές μας θα φέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα για την Ακαδημία Μπάσκετ του Πανιωνίου. Ευχαριστούμε για την συνεργασία την Προπονητική Ομάδα, την Διοίκηση του Ερασιτέχνη και τους γονείς, για την συμβολή τους στο έργο μας, για το καλύτερο μέλλον των αθλητών».
ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
Η νέα διοικούσα επιτροπή των Ακαδημιών μπάσκετ προχώρησε τάχιστα στην αναγκαία συντήρηση των υπαρχόντων εγκαταστάσεων, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της και επενδύει σε έργα υποδομής που θα βελτιώσουν άμεσα την λειτουργικότητα των γηπέδων που ήδη χρησιμοποοιούνται. Στο γήπεδο «Αργύρης Κορωναίος», έγινε πλήρη αποκατάσταση σε μέρος της οροφής-τέντας που υπήρχε εισροή νερών. Για πρώτη φορά στην 30ετή λειτουργία των Ακαδημιών, θα δημιουργηθεί ιατρείο, άρτια εξοπλισμένο, στον χώρο του κλειστού γηπέδου «Ανδρέας Βαρίκας» για την παροχή πρώτων βοηθειών σε περιπτώσεις τραυματισμών των αθλητών, ενώ στο ιατρείο θα βρίσκεται ιατρός και νοσηλευτής σ’ όλη την διάρκεια των προπονήσεων που κάνουν όλα τα τμήματα των Ακαδημιών σε καθημερινή βάση. Ο υπάρχον παιδότοπος, με την παρουσία μπασκετών, θα αποκτήσει μεταλλικό σκέπαστρο, ώστε η λειτουργικότητα του να συνεχίζεται υπό οποιοσδήποτε καιρικές συνθήκες, ενώ θα γίνει παράλληλα και ανακατασκευή του τσιμεντένιου δαπέδου. Η μελέτη κατασκευής έχει ολοκληρωθεί και σύντομα θα αρχίσει η υλοποίηση του έργου. Στον συγκεκριμένο χώρο εκγύμνασης θα τοποθετηθούν λάστιχα, μονόζυγα και άλλα όργανα που θα βοηθούν στην βελτίωση των τεχνικών χαρακτηριστικών και της σωματοδομής, κυρίως, των αθλητών μικρότερων ηλικιών. Οι Ακαδημίες μπάσκετ χρησιμοποιούν και τα ανοιχτά γήπεδα του παρακείμενου 1ου Λυκείου Ν. Σμύρνης.
Πέρι Μουχτούρης: «Πίστη στις αρχές των Ακαδημιών με καθημερινή βελτίωση των παιδιών και εμπιστοσύνη των γονιών».
Ο Παναγιώτης (Πέρι) Μουντούρης είναι γνώριμη φυσιογνωμία των Ακαδημιών μπάσκετ του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ, καθώς αποτελεί γέννημα-θρέμμα του φυτωρίου που δημιούργησε ο Ανδρέας Βαρίκας, στις αρχές της δεκαετίας του ’80, κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα του ’83 (στην ίδια ομάδα οι Φ. Χριστοδούλου, Γάσπαρης, Καρτάλος, Ζούρος, Βλάχος, προπονητές Μ. Δενδρινός-Σ. Φωτεινός) και ήταν προπονητής των Ακαδημιών για 4 συνεχόμενα χρόνια. Στην νέα θέση του επικεφαλή που ανέλαβε, ο στόχος είναι πιστή εφαρμογή των αρχών που έχουν οι Ακαδημίες του συλλόγου για την σωστή αθλητική διαπαιδαγώγηση όλων των παιδιών και η ανάδειξη των ταλαντούχων παικτών, σε συνδυασμό με την κατάκτηση και τίτλων από τα αγωνιστικά τμήματα Παίδων και Εφήβων στα πανελλήνια πρωταθλήματα. «Με αίσθημα ευθύνης για την συνέχιση της 40χρονης παράδοσης του συλλόγου στην ανάπτυξη του μπάσκετ σε αθλητές μικρών ηλικιών, καθώς και στην παιδική και εφηβική ηλικία, κύριος στόχος και κατεύθυνση σ’ αυτόν είναι η ευχαρίστηση όλων των παιδιών με το παιχνίδι του μπάσκετ, μαθαίνοντας και τηρώντας τους κανόνες της άμυλας, της αλληλεγγύης, της ομαδικότητας και του σεβασμού των αντιπάλων. Θέλουμε τα παιδιά να αγαπήσουν το μπάσκετ και να νιώθουν ασφάλεια στην συνεργασία τους με τους προπονητές τους για να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή αθλητική διαπαιδαγώγηση τους. Η ανυπομονησία των παιδιών για την επόμενη προπόνηση τους στις Ακαδημίες μπάσκετ του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ, όταν θα επιστρέφουν στα σπίτια τους, μετά την προηγούμενη προπόνηση, θα είναι η καλύτερη ανταπόκριση και ανταμοιβή για τον δρόμο που έχουμε χαράξει».
ΟΙ 16 ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ
Μουχτούρης Παναγιώτης (Πέρι) - Επικεφαλής
Μελέτης Γιώργος - Προπονητής Εφήβων
Μελέτης Κώστας - Προπονητής Παίδων
Κωνσταντώνης Θανάσης
Τόλιας Νίκος
Καραμανώλης Θόδωρος
Ρογκεμπούγκ Κώστας
Ρούπακας Νεκτάριος
Παπαϊωάννου Ευρυπίδης
Παπαχρήστος Γιώργος
Μιχαηλίδης Αλέξανδρος
Ρίζου Κατερίνα
Θανασούλη Αγγελική
Πλουμίδης Πέτρος
Συρίγος Φοίβος
Αθανασούλης Βαγγέλης
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ - ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Οι Ακαδημίες μπάσκετ του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ στοχεύουν στην αναθέρμανση της συνεργασίας με την ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, ώστε να αποτελέσουν τον προθάλαμο προώθησης των καλύτερων παικτών στην ανδρική ομάδα, όπως έχει συμβεί πολλάκις στο παρελθόν, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα της γενιάς Καράγκουτη, Δρελιώζη, Κικίλια. Η αγαστή συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων και εκτιμήσεων των δυο πλευρών έχει, ήδη, αρχίσει στην πρώτη συνάντηση που έγινε και πρόκειται να ακολουθήσουν κι άλλες, ώστε ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ να επανεφαρμόσει το μοντέλο υποστήριξης της ανδρικής ομάδας του με παίκτες της παραγωγής των Ακαδημιών, κόντρα στην ξενομανία του επαγγελματικού μπάσκετ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα