Ρεντζιάς-Τσαρτσαρής: «Το μέλλον ανήκει στην νέα ταλαντούχα γενιά»!

Κάτια Πετροπούλου
Ρεντζιάς-Τσαρτσαρής: «Το μέλλον ανήκει στην νέα ταλαντούχα γενιά»!

bet365

Ευθύμης Ρεντζιάς και Κώστας Τσαρτσαρής συναντήθηκαν με παλιούς τους φίλους, αντιμετώπισαν τη νέα γενιά του ελληνικού μπάσκετ και μιλούν στο gazzetta.gr για την αναβίωση του All-Star Game. ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΠΑΤΡΑ: Κάτια Πετροπούλου.

«Μαγικές» στιγμές έζησε ο κόσμος που βρέθηκε στο «Δ. Τόφαλος», την πρώτη ημέρα του All-Star Weekend!

«Θρύλοι» του ελληνικού μπάσκετ πάτησαν στο πανέμορφο παρκέ του Προμηθέα και αντιμετώπισαν το... μέλλον τους!

Οι All-Time Stars αγωνίστηκαν ενάντια στους Rising Stars και επικράτησαν με σχετική ευκολία (92-108).

Μετά το τέλος του αγώνα, Ευθύμης Ρεντζιάς και Κώστας Τσαρτσαρής μίλησαν στο gazzetta.gr για την ιδιαίτερη αυτή στιγμή και για τον θεσμό, ο οποίος αναβίωσε έπειτα από τέσσερα χρόνια.

Για το πως είναι να παίζεις κόντρα στους... διαδόχους σου, ο Τσαρτσαρής είπε: «Είναι πολύ ωραίο, γιατί βλέπουμε πως η νέα γενιά είναι ιδιαίτερα ταλαντούχα. Πρέπει να δώσουμε σε αυτά τα παιδιά τα εφόδια, ώστε να μπορέσουν να κάνουν ένα βήμα παραπάνω. Πολλά πράγματα ναι μεν είναι στα χέρια τους, αλλά θα πρέπει και οι ομάδες να τους δώσουν λεπτά συμμετοχής, να "ψηθούν", να βελτιωθούν και να μπορέσουν να προσφέρουν περισσότερα».

Η άποψη του Ρεντζιά δεν απέκλινε από αυτή του συμπαίκτη του: «Είναι η επόμενη γενιά του ελληνικού μπάσκετ. Το μέλλον τους ανήκει! Για να είναι στην All-Star ομάδα, είναι καλύτερη από κάθε ομάδα! Υπάρχει ποιότητα και διάθεση. Να είναι γεροί και υγιείς για να ακολουθήσουν τα όνειρά τους!».

Όσο για την λαμπερή γιορτή, η οποία διεξήχθη και πάλι, ο πάλαι ποτέ παίκτης των Νήαρ Ηστ, Περιστερίου και Παναθηναϊκού, σχολίασε: «Ήταν πολύ ωραία που βρέθηκα πάλι στο ίδιο παρκέ με παιδιά που έχω περάσει μαζί αξέχαστες στιγμές στην καριέρα μου. Είναι μια εκδήλωση, η οποία έλειψε πάρα πολύ από το ελληνικό μπάσκετ. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια δεν μπορούσαμε να τη χαρούμε. Τώρα τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα και είδαμε κάτι πάρα πολύ ωραίο. Εύχομαι ο κόσμος να ακολουθήσει αυτή την προσπάθεια, να γεμίσει το γήπεδο, να περάσει καλά και το ελληνικό μπάσκετ να κάνει ένα βήμα παραπέρα».

Ο πρώην σέντερ των, μεταξύ άλλων, ΠΑΟΚ, Μπαρτσελόνα, Σίξερς, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον ΕΣΑΚΕ γι' αυτή την πρωτοβουλία. Ήταν αυτό που έλειπε από το ελληνικό μπάσκετ! Θεωρώ πως πρέπει να συνεχίσει να γίνεται το All-Star Game, είναι μία από τις γιορτές του μπάσκετ. Ξέρουμε πως και ο αθλητισμός πέρασε δύσκολα, αλλά αυτή η γιορτή πρέπει να γίνεται. Έγινε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, βρεθήκαμε όλοι μαζί, παίξαμε ,το χαρήκαμε και το χάρηκε και ο κόσμος!».

Για το ότι στα... πηγαδάκια, ο κόσμος πίστευε πως οι Rising Stars θα νικήσουν αυτόν και την ομάδα του, ο Τσαρτσαρής ανέφερε: «Φαντάσου να παίζαμε κιόλας εμείς! (γέλια) Κι εμείς περιμέναμε ότι θα ήταν λιγάκι πιο ανταγωνιστικοί. Προφανώς, δεν ήθελαν να... ανάψουν τις μηχανές τους, γιατί αθλητικά και μόνο είναι πολύ πιο μπροστά. Εμείς παίζαμε καθαρά με την εμπειρία μας και την αγάπη μας για το άθλημα. Εξελίχθηκε καλά για όλους, πέρασε καλά ο κόσμος, δεν έχει σημασία το σκορ».

Ο πάλαι ποτέ συμπαίκτης του στην Εθνική υποστήριξε επί του θέματος: «Το σημαντικό σε αυτά τα ματς, ειδικά για εμάς που δεν παίζουμε πολύ συχνά είναι να είμαστε προσεκτικοί στο να μην τραυματιστούμε. Από εκεί και πέρα, παίξαμε καλύτερα και το θέλαμε και νικήσαμε» και πρόσθεσε για το πως είναι να πατάς και πάλι παρκέ: «Ωραία είναι! Πλάκα έχει! Είμαστε στη φάση που το μυαλό πάει, αλλά δεν ακολουθεί το σώμα».

Για την πόλη της Πάτρας που φιλοξενεί το θεσμό, ο Βεροιώτης παλαίμαχος τόνισε: «Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξαναβάλουν το μπάσκετ για τα καλά στις καρδιές τους. Ήδη γίνεται τεράστια προσπάθεια από την ομάδα του Προμηθέα, που κάνει εξαιρετική πορεία φέτος. Υπάρχει ένας άνθρωπος από πίσω και βλέπουμε πως οι Πατρινοί αγκαλιάζουν την όλη προσπάθεια. Η διάρκεια είναι αυτή που θα κρίνει τους πάντες», ενώ ο πρεσβευτής του ΝΒΑ στην Ευρώπη κατέληξε: «Εγώ αυτό που εύχομαι είναι να μην υπάρξει ξανά αυτό το μεγάλο κενό που υπήρχε τα περασμένα χρόνια. Ό,τι και να γίνει, θεωρώ πως με προσπάθεια και διάθεση, όπως έκανε και η τωρινή διοίκηση του ΕΣΑΚΕ, είναι από τις εκδηλώσεις που πρέπει να γίνονται, φέρνουν τον κόσμο πιο κοντά».

Τέλος, ο Ρεντζιάς πρόσθεσε και για το φετινό, άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα: «Έρχεται περισσότερος κόσμος στο γήπεδο. Οργανώνεται καλύτερα η λίγκα, αν και είμαστε ακόμα μακριά από την πραγματικότητα, αλλά βλέπουμε ότι γίνεται δουλειά. Έχει αλλάξει η εικόνα του πρωταθλήματος, υπάρχει περισσότερη εξωστρέφεια, η νέα διοίκηση τα πάει πάρα πολύ καλά και τους εύχομαι να συνεχίσουν έτσι, γιατί έχουν πολύ δύσκολο έργο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα