Η πρόταση για την ΚΑΕ Άρης και οι εγγυήσεις του Λάσκαρη που δεν «πείθουν»

Η πρόταση για την ΚΑΕ Άρης και οι εγγυήσεις του Λάσκαρη που δεν «πείθουν»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Η πρόταση για την ΚΑΕ Άρης και οι εγγυήσεις του Λάσκαρη που δεν «πείθουν»

bet365

Στην άρνηση του Νίκου Λάσκαρη να αναλάβει την πληρωμή των χρεών της ΚΑΕ προς το Δημόσιο «κολλάει» η συμφωνία με την ομάδα επιχειρηματιών οι οποίοι ενδιαφέρονται για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών. Αυτή την ώρα διεξάγεται η γ. σ. του ΑΣ Άρης.

Το τελευταίο τριήμερο κορυφώθηκαν οι συζητήσεις μεταξύ του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Άρης με τον Παναγιώτη Καπάζογλου ο οποίος εκπροσωπεί την ομάδα επιχειρηματιών. Καταρχάς προσδιορίστηκαν τα χρέη της εταιρίας τα οποία είναι 4.5 εκατομμύρια ευρώ, αλλά κάποια εξ’ αυτών ενέχουν περιθώριο διαπραγμάτευσης άρα και μείωσης των ποσών. Η πρόταση που κατατέθηκε στον Νίκο Λάσκαρη προβλέπει να αναλάβουν χρέη αξίας 2.3 εκατομμυρίων ευρώ και εγγυώνται για χρηματοδότηση τουλάχιστον 350.000 ευρώ για κάθε χρόνο. Ωστόσο, όταν έφτασε η σειρά του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ να εγγυηθεί για τα χρέη προς το Δημόσιο, δεν το έκανε. Για την ακρίβεια, σημείωσε ότι μπορεί να το πράξει μόνο μέσω κάποιων «κλεισμένων» εμπορικών συμφωνιών (αναφέρθηκαν και πάλι επωνυμίες τουρκικών πολυεθνικών εταιριών) οι οποίες θα ενεργοποιηθούν το προσεχές καλοκαίρι.

Δεδομένου του ότι ο κ. Λάσκαρης είχε προχωρήσει στις ίδιες δεσμεύσεις και το προηγούμενο καλοκαίρι χωρίς επί της ουσίας να επιβεβαιωθούν στην πράξη, εκεί σταμάτησαν οι συζητήσεις.

Αυτή την ώρα διεξάγεται η γ. σ. του ΑΣ Άρης με μοναδικό θέμα συζήτησης τα προβλήματα της ομάδας μπάσκετ. Στην αίθουσα ήδη βρίσκονται τόσο ο Παναγιώτης Καπάζογλου όσο και ο Παύλος Ζουλιάμης (είναι ένας εκ των επιχειρηματιών) οι οποίοι θα εξηγήσουν στο σώμα την πορεία των διαπραγματεύσεων με τον Νίκο Λάσκαρη αλλά και το πρόβλημα που υπάρχει. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι έχει ζητήθηκε από τον νομικό σύμβουλο του ΑΣ, Χρήστο Γρόλλιο, η αναβολή της γ. σ. – λόγω των διαπραγματεύσεων που λαμβάνουν χώρα – και η διενέργειά της (σε περίπτωση μη συμφωνίας) έπειτα από 12 εργάσιμες ημέρες.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα