Στην επιβάρυνση και την αθλητικότητα, τα «θεματάκια» των «αιώνιων»!

Αντώνης Καλκαβούρας Αντώνης Καλκαβούρας
Στην επιβάρυνση και την αθλητικότητα, τα «θεματάκια» των «αιώνιων»!
Ο Αντώνης Καλκαβούρας αναλύει τις αδυναμίες που «φωνάζουν» ολοένα και πιο «υπερηχητικά», όσο ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός μπαίνουν στην τελική ευθεία της ευρωπαϊκής τους πορείας κι επιχειρεί τον καθιερωμένο απολογισμό της 15ης αγωνιστικής στην Α1 Κατηγορία.

Cash Out* - πάρε τον απόλυτο έλεγχο των στοιχημάτων σου! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Όπως πολύ εύστοχα σημείωσε ο Νίκος Παπαδογιάννης στο blog του μετά την βαριά ήττα του «τριφυλλιού» στο Μπάμπεργκ, στην παρούσα φάση της χρονιάς, που η κούραση έχει «χτυπήσει» κόκκινο, η νίκη και η ήττα στο ντέρμπι των «αιωνίων αντιπάλων», έχουν συνήθως αντιστρόφως δυσανάλογες «επιρροές» κι αυτές «εμφανίζονται» στα αμέσως επόμενα παιχνίδια που ακολουθούν στην Euroleague. Εκεί που οι ήττες, κυρίως, «πονάνε» περισσότερο, απ' όσο στην Basket League, όπου ο τίτλος τα τελευταία χρόνια δεν εξαρτάται από το πλεονέκτημα της έδρας!

Η αλήθεια είναι ότι η 2η πιο βαριά εφετινή ήττα (95-74) του Παναθηναϊκού στη Γερμανία (μετά το 98-71 της πρεμιέρας στην Βαρκελώνη) έχει εξήγηση κι αυτή έγκειται στο «κάψιμο» των πέντε βασικών παικτών των πρωταθλητών (Καλάθης, Ρίβερς, Παππάς, Γκιστ και Σίνγκλετον) που έχουν «τραβήξει» όλο το κουπί της σεζόν μέχρι τώρα. Στη Βαμβέργη, η έλλειψη ενέργειας των «πρασίνων» φάνηκε στο διάστημα από το 28ο λεπτό μέχρι το τέλος, όταν η ελληνική ομάδα δέχτηκε σχεδόν τους μισούς πόντους (47) του συνολικού παθητικού της (95), κι ενώ μέχρι εκείνο το σημείο ήταν μπροστά στο σκορ με 48-50!

Αν εξαιρέσει κανείς τον βιονικό Καλάθη που έκανε ρεκόρ καριέρας στην διοργάνωση (31π. & 7ασ.), οι πέντε Αμερικανοί είχαν συνολικά 16 πόντους με 6/28 σουτ, ενώ ο Νίκος Παππάς δεν μπόρεσε να κάνει την διαφορά. Ο «εξάστερος» λοιπόν, πληγώθηκε από μία ήττα που θα έπρεπε να είχε αποφύγει και υποχώρησε στην 5η θέση της βαθμολογίας κι από 'δω και στο εξής, ανεξαρτήτως κόπωσης ή φρεσκάδας, κάθε εβδομάδα είναι αναγκασμένος να δίνει τουλάχιστον έναν «τελικό». Γι' αυτό και η εδώ και καιρό αναζήτηση ενός ακόμη ψηλού φαίνεται ότι έφερε καρπούς και πολύ σύντομα, τα «πράσινα» αναμένεται να φορέσει ο 26χρονος δυναμικός power-forward, Αντρέϊαν Πέϊν (2,08), που αποφοίτησε από το Μίσιγκαν Στέϊτ και από το 2014 και μετά (νο15 στο ντραφτ από τους Χόουκς), πέρασε από την Ατλάντα (2014-15), τη Μινεσότα (2015-17) και το Ορλάντο (2017-18).

Γι' αυτό ακριβώς το λόγο, ο Τσάβι Πασκουάλ μπήκε αναγκαστικά στην διαδικασία να κάνει συντήρηση δυνάμεων (δεν έπαιξε καθόλου ο Σίνγκλετον και μόλις 14' ο Γκιστ) και rotation, έστω κι αν ο ΠΑΟΚ της Πυλαίας, ήταν θεωρητικά, ο δυσκολότερος αντίπαλος που είχε να αντιμετωπίσει μακριά από την Αθήνα, μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου. Με «αβάντζο» 3+1 βαθμών από τον Ολυμπιακό, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός (15-0) δεν είχε να φοβηθεί τίποτε στην Θεσσαλονίκη. Μην έχοντας άλλη επιλογή από το να παίξει και να νικήσει, έστω και με ταλαιπωρημένα πόδια, ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω βασιζόμενος σε παίκτες με μεγαλύτερα αποθέματα ενέργειας.

Κάπως έτσι λοιπόν και με κορυφαίους τους Γκέϊμπριελ (14π. & 5ρ. με 5/5 σουτ), Μήτογλου (7π., 10ρ. & 2κοψ.) και Αντετοκούνμπο (13π., 3ρ. & 3κλ.), οι «πράσινοι» έφτασαν στο 91-74 επί του «δικεφάλου του Βορρά», που διατήρησε το αήητητό τους στην εφετινή Basket League και τους οδηγεί με άλλον «αέρα» στο κομβικό ματς της Πέμπτης (08/02, 21.15) με την Μπασκόνια.

Μία «ασφαλής» λύση για το «αθλητικό» πρόβλημα του Ολυμπιακού!

Στην αντίπερα όχθη, η 3η εφετινή ήττα του Ολυμπιακού (11-5) σε ισάριθμα παιχνίδια από τον Παναθηναϊκό, «έσφιξε τα λουριά» στον Πειραιά και το 95-70 (με 13/17 τριπ.) που ακολούθησε απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, έδωσε στους «ερυθρόλευκους» πρόσκαιρο προβάδισμα στην μάχη της πρώτης 4άδας στην Euroleague κι αποτέλεσε τεράστια ένεση ηθικού σε μία ομάδα που προερχόταν από 5 ήττες σε 10 αγώνες μέσα στον Ιανουάριο!

Το μεγάλο «θέμα» της ομάδας του Πειραιά, είναι η έλλειψη αθλητικότητας σε μία εποχή που το μπάσκετ πάει ξεκάθαρα στο συνδυασμό ταχύτητας, έκρηξης, δύναμης, αλτικότητας και φυσικά μακρινού σουτ! Ο περυσινός φιναλίστ της Euroleague, μπορεί να έχει παίκτες με ποιότητα, παραστάσεις και σύνολο με σταθερό κορμό Ελλήνων παικτών, είναι πιθανότατα, όμως, η ομάδα που έχει στις λιγότερες δόσεις αυτά τα χαρακτηριστικά.

Μέσα στην ρακέτα δε (ελλείψει και του Τίλι που είναι αρκετά αθλητικός και έχει αξιόπιστο μακρινό σουτ), βασίζεται κατά κύριο λόγο σε δύο βαριά κορμιά (περισσότερο ο Μιλουτίνοφ και λιγότερο ο ΜακΛιν) που έχουν αργά πόδια για μπορούν να ακολουθήσουν τις αμυντικές περιστροφές και να μαρκάρουν το pick'n'roll των αντιπάλων.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Ολυμπιακού έγκειται στην ικανότητα του στο αμυντικό ριμπάουντ, που αυτομάτως του δίνει την ευκαιρία για πρωτεύοντα και δευτερεύοντα αιφνιδιασμό. Όταν τρέχει, όπως έκανε αρκετά κόντρα στη Φενέρ, σκοράρει εύκολα καλάθια, βγάλει ελεύθερα σουτ και σουτάρει με αξιοπρεπή ποσοστά από μακριά, τότε αμέσως γίνεται άλλη ομάδα κι αποκτά πλεονέκτημα απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο (βλ. Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ).

Αν πάει σε αργό τέμπο και καταστάσεις πέντε εναντίον πέντε, τότε μοιραία γίνεται πιο προβλέψιμος, με το pick του Σπανούλη να αντιμετωπίζεται πλέον, πολύ πιο αποτελεσματικά από πιο ψηλούς και πιο αθλητικούς αντιπάλους και τον Πρίντεζη να εγκλωβίζεται συχνά-πυκνά στην δυναμική «παγίδα» χαμηλά και να μην προλαβαίνει να πασάρει έγκαιρα για το ελεύθερο σουτ.

Κάπως έτσι λειτούργησε και η Κύμη, που περιόρισε σημαντικά την δράση του Πρίντεζη και αξιοποιώντας την αθλητικότητά της, έβαλε δύσκολα στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου (Σπανούλης 15π. & 8ασ.), που τα χρειάστηκε σχεδόν μέχρι τα μέσα της 4ης περιόδου. Το τελικό 93-78 ήρθε χάρη σε ένα σερί 12-0 από το 32' και μετά, με τα δύο σερί τρίποντα του Ουίλτζερ να ανοίγουν το παιχνίδι και να εδραιώνουν μία διψήφια διαφορά, που έμεινε μέχρι το τέλος.

Η «παράσταση» που εν τέλει, δεν απόλαυσε κανείς...

Στο Λαύριο (10-5), την εντυπωσιακή εμφάνιση και την επιστροφή της ευχάριστης έκπληξης του πρωταθλήματος στις νίκες, «αμαύρωσε» ο σοβαρός τραυματισμός του Δημήτρη Λεγκίκα στο γόνατο, που χάλασε όλο το εορταστικό κλίμα της βραδιάς. Μέχρι να χτυπήσει ο 22χρονος φόργουορντ (θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν), η ομάδα του Χρήστου Σερέλη ήταν χάρμα οφθαλμών κι έπαιξε σπουδαίο μπάσκετ, προσφέροντας άφθονο θέαμα στον κόσμο που γέμισε το γήπεδο. Τρανή απόδειξη για το αγωνιστικό αριστούργημα που παρουσιάζει φέτος η ομάδα του νοτιότερου προαστίου της Αττικής, δεν είναι μόνο οι 33 ασίστ (εφετινό ρεκόρ στην Α1 Κατηγορία), αλλά ο συνδυασμός τους με τα μόλις 4 λάθη (επίσης εφετινό ρεκόρ στην Basket League) και τους 59 πόντους στο 2ο μέρος.

Το τελικό 117-87 (3η εφετινή «κατοστάρα») επί των Τρικάλων, είχε την υπογραφή των τριών Αμερικανών των γηπεδούχων (Μέϊερ 19π. & 7ρ. με 5/6 τριπ., Μουρ 17π., 8ρ. & 6ασ. και Ουίγκινς 15π. & 7ρ.), ενώ τα εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας (78% βολ., 64% διπ. & 47% τριπ.) δείχνουν την τεράστια επιθετική ποιότητα που διαθέτουν, γεγονός που τους κατατάσσει στην 2η θέση της παραγωγικότητας στο πρωτάθλημα (μ.ο. 87,4π.).

Επτά ομάδες για 2 θέσεις!

Η επιθετική ποιότητα του Προμηθέα (9-6), που στη Λάρισα, σούταρε με 69% στα δίποντα και 40% στα τρίποντα, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ολική επαναφορά των Πατρινών (Σαλούστρος 18π., 6ρ. & 2ασ.) ακριβώς στο χρονικό σημείο, που οι γηπεδούχοι έδειχναν ότι μπορούσαν να κάνουν τη ζημιά. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά αξιοποίησε την ευάλωτη άμυνα των Θεσσαλών (14η με μ.ο. 84,3π.) και με επιθετικό season-high εκτός έδρας, πήρε μία υπερπολύτιμη νίκη (89-81) στην μάχη για το καλύτερο πλασάρισμα ενόψει των playoffs.

Με την σφραγίδα των πρώην Αρειανών!

Στο «Νίκος Γκάλης», η απουσία του Ντούσαν Σάκοτα και η άσχημη βραδιά του Μάνι Χάρις (0/2 σουτ σε 12'), στέρησε από την ΑΕΚ (9-6) τους εύκολους πόντους και την περιφερειακή δεινότητα (13,6% με 3/22 τριπ.), ωστόσο η «βασίλισσα» βρήκε τον τρόπο να φτάσει στην 3η σερί νίκη (73-64), παίρνοντας σημαντική βοήθεια από δύο πρώην παίκτες του αντιπάλου της.

Ο Βασίλης Καββαδας (12π. & 4ρ. με 5/6 σουτ) μέσα στη ρακέτα και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος (7π., 10ρ. & 2κοψ.) με την πολύπλευρη προσφορά του, έκαναν την διαφορά την διαφορά σε ένα ματς που κρίθηκε εν πολλοίς στην 4η περίοδο και διατήρησε την «Ένωση» στο «κόλπο» της 3ης θέσης. Ο Ντράγκαν Σάκοτα έφτασε τις 80 νίκες στον πάγκο της ΑΕΚ και προανήγγειλε την απόκτηση ενός ακόμη ξένου guard, ο οποίος πάντως, δεν θα προλάβει να ενισχύσει τους «κιτρινόμαυρους» στον τελικό της Τρίτης (06/02, 19.30) με την γερμανική Μπαϊροϊτ.

Με το μυαλό στην Ευρώπη

Στο κλειστό της Πυλαίας, ο ΠΑΟΚ (8-7) των πρώτων 15 λεπτών (προηγήθηκε με 32-23 στο 13'), έδειξε ότι έχει τη δυναμική να διεκδικήσει το 2/2 εντός έδρας απέναντι στους δύο «μεγάλους» του ελληνικού μπάσκετ. Το σερί 6-30 που ακολούθησε, όμως και μετέτρεψε το +9 σε -15 (38-53 στο 24'), τρόπον τινά «υποχρέωσε» τον Ηλία Παπαθεοδώρου να μην πιέσει τους παίκτες του (Γκος 18π., 3ρ. & 3κλ. με 3/5 τριπ.), που την Τρίτη (06/02, 21.30) στο μακρινό Βέντσπιλς, έχουν ένα δώσουν έναν τελικό με έπαθλο την πρόκριση στους "16" του BCL.

Το πιο ανησυχητικό σημάδι για τον «δικέφαλο του Βορρά», όμως, δεν είναι τόσο η 3η σερί ήττα (74-91) στο πρωτάθλημα που τον «έριξε» στην 6η θέση της βαθμολογίας (δύο βαθμούς πίσω από το 3ο Λαύριο), όσο η συνεχιζόμενη υστέρηση στο αμυντικό κομμάτι, όπου οι Θεσσαλονικείς δέχονται κατά μ.ο. 91 πόντους στα τρία τελευταία παιχνίδια επί ελληνικού εδάφους!

Νίκη με δύο όψεις

Στο Βενετόκλειο, η επιθετική έκρηξη του 1ου μέρους (50π.) μάλλον εφησύχασε τους γηπεδούχους, που χρειάστηκε να «φορτσάρουν», όταν ένιωσαν τους φιλοξενούμενους να πλησιάζουν στο -6 (56-50 στο 29'). Το σερί 12-2 που ακολούθησε και το παθητικό των μόλις 22 πόντων στο 2ο μέρος, έδειξαν ξεκάθαρα ποιος ήταν το «αφεντικό» (70-62) της αναμέτρησης, με τον Κολοσσό (8-7 ) να κυριαρχεί πλήρως και να διατηρεί το εντός έδρας αήττητο (5/5) απέναντι σε ομάδες που δεν λέγονται Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός και τον Άρη Λυκογιάννη να έχει ως πρώτο μέλημα την ομαλή αγωνιστική ενσωμάτωση του νεοαποκτηθέντα Μπράντον Γιανγκ.

Το ματς της αγωνιστικής!

Στο κλειστό της Ίλιδας, το ρεκόρ καριέρας (αλλά και του εφετινού πρωταθλήματος) του Στέφαν Μούντι (44π., 4ρ., 4ασ. & 3κλ.) δεν στάθηκε αρκετό για να χαρίσει στο Ρέθυμνο (7-8) ένα «διπλό» που θα έδινε στους Cretan Kings, σημαντικό προβάδισμα για την μάχη της 8άδας! Απέναντι σε αντίπαλο χωρίς κλασσικό σέντερ, η ομάδα του Νίκου Βετούλα επιβεβαίωσε γιατί είναι η πιο αδύναμη του πρωταθλήματος στα ριμπάουντ (34-40), ενώ ταυτόχρονα είναι απορίας άξιο πως διεκδίκησε μέχρι τέλους τη νίκη (97-102), σουτάροντας με ποσοστό 37,3% εντός πεδιάς!

Πως να «πέσει» πλέον ο Κόροιβος;

Στην Αμαλιάδα, ο Κόροιβος (6-9) έκανε ίσως τη νίκη της χρονιάς, σε ένα παιχνίδι που, αν και το δικαιούταν πολύ περισσότερο από το Ρέθυμνο, υπέπεσε σε παιδαριώδη λάθη (19), τα οποία λίγο έλλειψε να του στοιχίσουν. Με τους Αμερικανούς τους σε μεγάλα κέφια (83 από τους 102 πόντους), οι γηπεδούχοι ήταν σταθερά μπροστά στο σκορ με διψήφιο αριθμό πόντων (46-34 στο 23' και 66-56 στο 32') κι έμοιαζαν σίγουροι νικητές. Στο τελευταίο 8λεπτο, όμως, «πούλησαν» 7 φορές την μπάλα κι επέτρεψαν στους Κρητικούς όχι απλά να ισοφαρίσουν, αλλά να χάσουν το τελευταίο σουτ για τη νίκη!

Το ίδιο έργο επαναλήφθηκε και στο πρώτο έξτρα πεντάλεπτο, με τον Μούντι να ισοφαρίζει με 4/4 βολές στα τελευταία 33 δευτερόλεπτα και να βάζει την ομάδα του μπροστά με +5 στην 2η παράταση, για να έρθει η ολική επαναφορά και το τελικό 102-97, με την σφραγίδα των Πόσλεϊ (21π. & 6ρ.) και Κάρσον (20π., 4ασ. & 6λ. με 7/21 σουτ), που πέτυχαν τους επτά τελευταίους πόντους της αναμέτρησης.

Το μεγαλύτερο credit, όμως, ανήκει στον Ντίνο Καλαμπάκο, που έχει καθοδηγεί μία ομάδα του 4 (με άριστα το 10), να παίζει σταθερά για 7+ και να έχει πετύχει ουκ ολίγες υπερβάσεις στην εφετινή σεζόν. Οι επιπλέον 16 πόντοι στα 40 λεπτά (και 42 στα 50') που πέτυχαν οι παίκτες του, όταν στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια μετά βίας ξεπερνούν του 60 (μ.ο. 60,7π.), τα λένε όλα για την υπερπροσπάθειά τους!

Επιβεβαίωσε ότι αξίζει την 8άδα!

Στο Φάληρο, η Κύμη (6-9) «πούλησε ακριβά το τομάρι της» και χωρίς καμία υπερβολή, μέχρι το 32ο λεπτό ήταν μέσα στο ματς! Ο Γιάννης Καστρίτης αποδείχτηκε πολύ καλά διαβασμένος στο μαρκάρισμα του Πρίντεζη (9π., 4ρ. & 4ασ.), ο Θαντέους ΜακΦάντεν (21π. & 2ασ. με 4/8 τριπ.) δεν είχε αντίπαλο και αν εξαιρέσουμε το πρώτο 5λεπτο, η ομάδα της Εύβοιας είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα στο υπόλοιπο του 1ου μέρους. Το τελικό 78-93 υπέρ των «ερυθρόλευκων» διαμορφώθηκε στα τελευταία 8 λεπτά, οπότε και οι φιλοξενούμενοι δέχτηκαν ένα σερί 8-23, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι «έχασαν» τις εντυπώσεις...

Πόσο πιο κάτω;

Ο αγωνιστικός «κατήφορος» του Άρη (5-10) συνεχίστηκε και στο γήπεδο που φέρει το όνομα του μεγαλύτερου Έλληνα μπασκετμπολίστα όλων των εποχών και πλέον, οι διοικητικές αλλαγές μοιάζουν δεδομένες μετά το τέλος των υποχρεώσεων της ομάδας στο Baskeball Champions League, την ερχόμενη Τετάρτη (07/02, 19.30) κόντρα στην Οστάνδη.

Κόντρα στην ΑΕΚ, ο «πάλαι ποτέ αυτοκράτωρ» του ελληνικού μπάσκετ σούταρε με 12,5% έξω από τα 6,75 (2/16), πήρε μόλις 15 πόντους από τους ξένους του (Μάρας 11π. & 5ρ.) και για 9η φορά φέτος (σε 15 ματς πρωταθλήματος) απέτυχε να ξεπεράσει τους 70 πόντους, χάνοντας με 64-73. Το 0/8 σε Ελλάδα και Ευρώπη, που μετράει η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη (Τσαϊρέλης 18π. & 6ρ. με 9/12 σουτ) από την τελευταία νίκη της στις 6 Ιανουαρίου (87-81 επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη), αποτελεί αρνητικό ρεκόρ 15ετίας!

Κίνδυνος εξωαγωνιστικού υποβιβασμού!

Στο κλειστό της Νεάπολης, οι αντοχές των γηπεδούχων διήρκεσαν μέχρι τις αρχές της 4ης περιόδου, οπότε κι άρχισε η φυσιολογική - ελλείψει ουσιαστικής Αμερικανικής βοήθεια (4 παίκτες είχαν συνολικά 22π. με 8/20 σουτ) - κατάρρευση. Το 62-54 του 27ου λεπτού, έγινε 76-87 στο 39' και το τελικό 81-89, στέρησε από τον Γ.Σ. Λάρισας/Φάρο (5-10) την ευκαιρία να πετύχει μία δεύτερη σερί εντός έδρας νίκη υπέρβασης, που θα έφερνε την ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου (Παπαντωνίου 21π., & 6ασ.) πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου της σωτηρίας.

Ενός στόχου, που τελευταία, «ακούγεται» ολοένα και πιο έντονα, ότι μπορεί να μην κριθεί στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων της Θεσσαλικής ΚΑΕ, που πέραν της ασυνέπειας στις πληρωμές (πληροφορίες αναφέρουν ότι αρκετοί παίκτες έχουν πάρει μόλις έναν μισθό), δεν έχει καλύψει τα χρήματα για την συγχώνευση με τον Φάρο Κερατσινίου, που είχε εξασφαλίσει την άνοδο από το περυσινό πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας. Η διοργανώτρια αρχή, με την στήριξη της ΕΟΚ, έχει δώσει πολλές παρατάσεις, αλλά η αντίστροφη μέτρηση, πλησιάζει πλέον στο τέλος της...

Χωρίς εκτός έδρας νίκη δεν «σώζονται»!

Για ένα ακόμη ματς, μακριά από τη Νέα Σμύρνη, ο Πανιώνιος (3-12) επιβεβαίωσε ότι χάνει σημαντικό μέρος της δύναμής του, γνωρίζοντας στη Ρόδο, την 7η ήττα του (62-70) σε ισάριθμα παιχνίδια εκτός έδρας. Χωρίς μεγάλη ποιότητα στην επίθεση (42,8% εντός πεδιάς), οι «κυανέρυθροι» (Τσούπκοβιτς 11π.) μετά βίας ξεπέρασαν τους 60 πόντους και το μόνο θετικό που κρατάει ο Βαγγέλης Ζιάγκος, είναι το παθητικό των 70 πόντων, που είναι το 2ο χαμηλότερο της ομάδας εκτός έδρας. Το λεκτικό επεισόδιο του Μπορίς Νταλό με τον team manager Μάρκο Κολώκα, θεωρείται λήξαν και δεν αναμένεται να έχει συνέχεια.

Η απουσία του τραυματία Τέγιτς και η διαφορά δυναμικότητας με τον αντίπαλο, δεν άφηνε εξαρχής πολλά περιθώρια στα Τρίκαλα (3-12), που παρά την βαριά ήττα (87-117), έφυγε από το Λαύριο παίρνοντας μαζί της την υψηλότερη επιθετική επίδοση σε εκτός έδρας αγώνα. Οι Θεσσαλοί που μαζί με τον Πανιώνιο, είναι οι μοναδικές ομάδες χωρίς νίκη μακριά από το γήπεδό, σκόραραν σχεδόν 21 πόντους περισσότερους από την μέση παραγωγικότητά τους εκτός έδρας (μ.ο. 66,8π.), ενώ η εξαιρετική εμφάνιση του νεοαποκτηθέντα Τέϊμς (30π. & 3ασ. με 4/6 τριπ.) και το double-double του επίσης νεοφερμένου Φιλντς (15π. & 10ρ.), αφήνουν αμυδρές ελπίδες για τη δύσκολη συνέχεια. Ειδικότερα αν επανενεργοποιηθεί ο Σχορτσανίτης («ακούγεται» ότι πλησιάζει η επιστροφή του) και έλθουν κι άλλοι ξένοι, όπως προανήγγειλε ο Φώτης Τακιανός.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!