Παπαθεοδώρου: «Δυστυχώς για μας, ο Παναθηναϊκός είχε άσχημο αποτέλεσμα στην EuroLeague»

Παπαθεοδώρου: «Δυστυχώς για μας, ο Παναθηναϊκός είχε άσχημο αποτέλεσμα στην EuroLeague»

Gazzetta team
Παπαθεοδώρου: «Δυστυχώς για μας, ο Παναθηναϊκός είχε άσχημο αποτέλεσμα στην EuroLeague»

bet365

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου υπογράμμισε ότι ο Παναθηναϊκός είναι απρόβλεπτη ομάδα και ότι παρουσιάστηκε ιδιαίτερα συγκεντρωμένη μετά τη βαριά ήττα από την Μπάμπεργκ.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ υποστήριξε ότι «στο τέλος του παιχνιδιού ο Παναθηναϊκός ήταν δίκαιος νικητής. Προσπαθήσαμε να του δημιουργήσουμε προβλήματα με τον τρόπο που παίξαμε, αλλά μετά το 15ο λεπτό και με το +9 που είχαμε, δείξαμε μεγάλη νευρικότητα ειδικά στην επίθεση. Στον τρόπο εκτέλεσης, με αποτέλεσμα να μην καταφέρουμε να πλησιάσουμε στο σκορ με εξαίρεση ένα ξέσπασμα του Γκος. Ο Παναθηναϊκός είναι απρόβλεπτος με τον τρόπο που παίζει. Εμείς δεν καταφέραμε να τον ελέγξουμε και αναπόφευκτα ήρθε η ήττα στο τέλος. Πρέπει να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι».

Σε ερώτηση για το τι άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, αν ο ΠΑΟΚ μπήκε λάθος πνευματικά, απάντησε: «Παρουσιαστήκαμε νευρικοί ειδικά στο κομμάτι της επίθεσης. Ο Παναθηναϊκός δυστυχώς για μας είχε ένα άσχημο αποτέλεσμα την Παρασκευή με αποτέλεσμα να παρουσιαστεί πολύ συγκεντρωμένος, έπαιξε σε υψηλό επίπεδο και δεν μας έδωσε καθαρές επιλογές. Ακόμη και στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε σχετική απογοήτευση, σα να χάναμε 15 πόντους. Αυτό πρέπει να το διαχειριστούμε καλύτερα και να έχουμε καλύτερη ηρεμία και συγκέντρωση. Όταν μείναμε με δέκα πόντους πίσω αντιδράσαμε πολύ λάθος σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που αντέδρασε σωστά στο -9. Θεωρώ ότι η προετοιμασία μας ήταν για το συγκεκριμένο παιχνίδι, όχι γι’ αυτό που ακολουθεί για την Ευρώπη».

Ρωτήθηκε για το ότι όταν ο ΠΑΟΚ μένει πίσω στο σκορ στα εντός έδρας παιχνίδια, χάνεται στο γήπεδο, απάντησε: «Δε συμβαίνει στα εντός έδρας παιχνίδια. Είχε γίνει μόνο με τη Λούντβιγκσμπουργκ. Δεν υπάρχει τέτοιο δείγμα. Υπάρχουν παιχνίδια που δεν είχαμε ξεκινήσει σωστά αλλά αντιδράσαμε όπως με τον Πανιώνιο, τη Βέντσπιλς ή τη Σαλόν. Θεωρώ ότι σε γενικές γραμμές ελέγχουμε τα πράγματα ειδικά στο γήπεδό μας».

Ο ΠΑΟΚ πήρε δέκα πόντους στον αιφνιδιασμό στο πρώτο ημίχρονο σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκός που «βρήκε» μόλις δύο. Οι ρόλοι αντιστράφηκαν στο δεύτερο ημίχρονο και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ρωτήθηκε σχετικά με τη σημείωση επίσης ότι οι «πράσινοι» έκαναν οκτώ κλεψίματα στο δεύτερο μέρος. «Δεν εξηγούνται όλα κάποιες φορές. Θεωρώ ότι οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν από την καλή άμυνά του και τις δικές μας κακές επιλογές. Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το rotation, έχει αυτή τη δυνατότητα στο ελληνικό Πρωτάθλημα με παίκτες που θέλουν να αποδείξουν. Ήταν σημαντικός παράγοντας (οι πόντοι στον αιφνιδιασμό) στο να ανοίξει η διαφορά».

Για τον στόχο της 4αδας, απάντησε: «Οι ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη έχουν απώλειες. Είδατε ότι ο Ολυμπιακός έχει τέσσερις ήττες. Βλέπουμε ότι το Λαύριο, ο Προμηθέας είναι ομάδες με έναν αγώνα την εβδομάδα και εμφανίζονται πιο έτοιμοι σωματικά και πνευματικά. Η ποιότητα του Πρωταθλήματος δυσκολεύει την κατάσταση για όλους μας αλλά εμείς θα παλέψουμε για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα