Οι οκτώ σερί ήττες και το αρνητικό ρεκόρ της 15ετίας

Οι οκτώ σερί ήττες και το αρνητικό ρεκόρ της 15ετίας

Οι οκτώ σερί ήττες και το αρνητικό ρεκόρ της 15ετίας

Αν κανείς επιχειρήσει να βρει την τελευταία φορά όπου οι «κίτρινοι» είχαν τόσο μεγάλο αριθμό διαδοχικών ηττών θα πρέπει να… ταξιδέψει στη σεζόν 2000-01, όπου είχαν εννιά σερί αρνητικά αποτελέσματα. 

Με τη σημερινή (3/2) ήττα του στο κλειστό «Νίκος Γκάλης» ο Αρης έφτασε τις οκτώ σερί ήττες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Για την ακρίβεια, η τελευταία του νίκη ήταν στο κλειστό της Νέας Σμύρνης απέναντι στον Πανιώνιο, με 81-87, στις 6 Ιανουαρίου. Ακολούθησαν τέσσερις ήττες για την Basket League (σ. σ. από Ρέθυμνο, Κολοσσό Ρόδου, Κόροιβο Αμαλιάδας και ΑΕΚ) κι άλλες τέσσερις για το BCL (σ. σ. από Νίμπουρκ, Τέλεκομ Μπον, Μπεσικτάς και Αβελίνο).

Σε βάθος 20ετίας, ο Αρης μόνο μία φορά είχε τόσο μεγάλο αριθμό διαδοχικών ηττών. Για την ακρίβεια, ήταν στη διάρκεια της εφιαλτικής σεζόν 2000-01. Τότε το… κακό είχε αρχίσει στο Nick Galis Hall στον εντός έδρας αγώνα με τη Νήαρ Ηστ η οποία είχε επικρατήσει με 78-96. Ακολούθησαν ακόμη πέντε νίκες για την Basket League από Ηρακλή, ΑΕΚ, Μίλωνα, Ολυμπιακό και Περιστέρι.

Στην Ευρώπη (τότε Κύπελλο Κόρατς) οι «κίτρινοι» είχαν ηττηθεί στην Πορτογαλία από την Πόρτο και στη Θεσσαλονίκη από την Ούνικς. Καζάν. Συνολικά είχαν εννιά συνεχόμενες ήττες. Πρέπει να σημειωθεί βέβαια ότι στις 20 Δεκεμβρίου 2000 ήταν προγραμματισμένος ο εντός έδρας αγώνας με την ΚΚ Ζάγκρεμπ αλλά η κροατική ομάδα δεν κατέβηκε να αγωνιστεί και ο Αρης πήρε το ροζ φύλλο άνευ αγώνος.

Αν ο Αρης δεν κερδίσει την Οστάνδη στην τελευταία αγωνιστική του BCL στο Nick Galis Hall – σ’ ένα ομολογουμένως αδιάφορο παιχνίδι – τότε θα ισοφαρίσει το παραπάνω αρνητικό ρεκόρ. Επί του παρόντος, οι οκτώ σερί ήττες στοιχειοθετούν αρνητικό ρεκόρ της τελευταίας 15ετίας.

Best of internet