Μήτογλου: «Θα το θυμάμαι αυτό το τρίποντο, τρομερό feeling!»

Γιώργος Κούβαρης
Μήτογλου: «Θα το θυμάμαι αυτό το τρίποντο, τρομερό feeling!»
Ο Ντίνος Μήτογλου αποτέλεσε το «κρυφό χαρτί» του Πασκουάλ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, με τον ίδιο να ζει... πρωτόγνωρες καταστάσεις όπως χαρακτηριστικά είπε για την αποθέωση που γνώρισε από τους φίλους του Παναθηναϊκού.

Live στοίχημα όλες τις ώρες και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα (21+)

Το να μπαίνει στο παρκέ ο... 11ος παίκτης και να γίνεται πρωταγωνιστής σε ένα ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, μόνο δικαίωση και περηφάνια «γεμίζει» τον προπονητή του! Ο Τσάβι Πασκουάλ εμπιστεύτηκε με κλειστά τα μάτια τον Ντίνο Μήτογλου στο μεγάλο ματς της 14ης αγωνιστικής και εκείνος τον έβγαλε -και με το παραπάνω- ασπροπρόσωπο.

Με περίσσιο μπασκετικό θράσος, ο 22χρονος φόργουορντ αποτέλεσε το «x factor» των «πρασίνων» αφού ήταν εκείνος που «σφράγισε» (στην ουσία) τη νίκη της ομάδας του, με εξαιρετική άμυνα, ενέργεια και επτά πόντους στο δεύτερο ημίχρονο εκ των οποίων ένα μεγάλο τρίποντο με το οποίο είχε στείλει την διαφορά στους 8 πόντους!

«Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα και σίγουρα δεν ξεχνιέται εύκολα. Ήταν τρομερό το συναίσθημα. Σημαίνει πάρα πολλά και σίγουρα θα το θυμάμαι. Μέσα σε αυτήν την ατμόσφαιρα και το χειροκρότημα που ακολούθησε, ήταν το απίστευτο για μένα. Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο, ήταν τρομερό feeling» δήλωσε ο Μήτογλου και αναφορικά με την ανοδική του παρουσία στα τελευταία ματς, είπε.

«Κάνω λίγο πιο εμφανίσιμη την παρουσία μου, δεν σταματάει η δουλειά και πρέπει να συνεχίσω να αποδεικνύω πράγματα. Προσπαθώ να δίνω ενέργεια στην ομάδα, να παίζω άμυνα, να κάνω τα hustle plays και από εκεί και πέρα εάν βοηθήσω, βοήθησα», ενώ ξεκαθάρισε ότι όλοι οι παίκτες έχουν το ελεύθερο να σουτάρουν όταν είναι αμαρκάριστοι: «Ο coach μας έχει πει από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο παίκτη, όποιος είναι ελεύθερος να σουτάρει. 100% να μην το σκεφτεί καθόλου. Όποιος κι αν είναι αυτός».

Όσο για το γεγονός ότι μπει για τα... καλά στο «πράσινο» rotation; «Ο προπονητής έχει πολλά στο μυαλό του, έχει την τακτική του και ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Γι' αυτό άλλωστε είναι και από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Είναι θέμα προπονητή αυτό, με πίστεψε με έβαλε και είχαμε το αποτέλεσμα».

Για το παιχνίδι και τη νίκη είπε πως «ο Ολυμπιακός μπήκε πάρα πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έδειξε από την αρχή πολύ καλό χαρακτήρα. Τους βγήκαν κάποια πράγματα. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε περισσότερη ενέργεια και πάθος, μας βοήθησε πολύ η έδρα και μπήκε για τα καλά στο μυαλό μας ότι πρέπει να πάρουμε τη νίκη» ενώ ξεκαθάρισε αναφορικά με το αν ήταν... αδιάφορο το ματς: «Ένα ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού δεν είναι καθόλου αδιάφορο. Παίξαμε πολύ δυνατά και καλά και τώρα το μυαλό μας μόνο στο ματς της EuroLeague, το οποίο πρέπει να κερδίσουμε. Άλλωστε το παιχνίδι με τη Μπάμπεργκ ήταν αυτό που στοχεύαμε από την αρχή, αλλά πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα και να μπούμε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι».

Και κλείνοντας υπογράμμισε ότι το πρωτάθλημα έχει... πολύ δρόμο ακόμα: «Αφεντικό δεν αισθανόμαστε, το μπάσκετ είναι πολύ δύσκολο άθλημα και στον πρωταθλητισμό, ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Να συνεχίσουμε να παλεύουμε και να φτάσουμε στο τέλος στην πρώτη θέση.»

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα