Σερέλης στον Επικοινωνία 94FM: «Ο Μουρ είναι παίκτης για την Euroleague!» (aud)

Σερέλης στον Επικοινωνία 94FM: «Ο Μουρ είναι παίκτης για την Euroleague!» (aud)

Gazzetta team
Σερέλης στον Επικοινωνία 94FM: «Ο Μουρ είναι παίκτης για την Euroleague!» (aud)

bet365

Ο Χρήστος Σερέλης φιλοξενήθηκε στον «Επικοινωνία 94FM» και μίλησε για τη φετινή πορεία του Λαυρίου.

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Εικοσιτέσσερις ώρες από ένα ματς-διαφήμιση για το ελληνικό μπάσκετ και την ήττα στη δεύτερη παράταση με 120-118 από τον Παναθηναϊκού, ο προπονητής του Λαυρίου, Χρήστος Σερέλης μίλησε στον Επικοινωνία 94FM και την εκπομπή «MVP στους 94» με τον Αντώνη Καλκαβούρα. Ο αρχιτέκτονας των «μεταλλωρύχων» (όπως είναι το ψευδώνυμο της ομάδας) αναφέρθηκε στο πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με το μπάσκετ αλλά και τον σύλλογο. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, το πάθος με το άθλημα χρονολογείται ένα χρόνο πριν από το 1987. Ο Χρήστος Σερέλης ξεκίνησε ως παίκτης του Λαυρίου και μετά από κάποια χρόνια ασχολήθηκε με τα τμήματα των υποδομών. Από την σεζόν 2004-05 βρίσκεται στο τιμόνι της ανδρικής ομάδας, έχοντας «υπηρετήσει» απ' όλες της βαθμίδες τον σύλλογο…! Μιλώντας για τα τωρινά δεδομένα, ο Λαυριώτης τεχνικός, τόνισε πως οι παίκτες του αλλά και ο ίδιος παραμένουν ταπεινοί τόσο στις επιτυχίες όσο και τις αποτυχίες, προσπαθώντας να γίνουν καλύτεροι. Ο προπονητής του Λαυρίου επεσήμανε ότι η ομάδα δουλεύει με πρόγραμμα και παιχνίδι με παιχνίδι, χρόνο με το χρόνο, αποδεικνύει ότι βρίσκεται απόλυτα δίκαια στην Α1.

«Δεν ξεκινήσαμε με στόχο τα πλέι οφ, ξεκινήσαμε για να μείνουμε κατηγορία. Θεωρήσαμε πω αν κρατήσουμε τα θετικά στοιχεία από πέρυσι και κάνουμε κάποιες καλύτερες επιλογές παικτών, "δένοντας" την χημεία μας και καταφέρουμε να σωθούμε νωρίτερα, τότε θα κάνουμε το κάτι παραπάνω».

Ο ίδιος χαρακτήρισε σημαντικό πως είχαν πολλά διεκδικούμενα παιχνίδια στην έδρα τους, αναφορικά με την μέχρι τώρα αξιοθαύμαστη πορεία στο πρωτάθλημα, ενώ συμπλήρωσε ότι ρόλο έπαιξε πως η ομάδα έμαθε να κερδίζει και εκτός έδρας. Περισσότερο από όλα όμως, τόσο ο ίδιος όσο και οι παίκτες είναι περήφανοι γιατί κερδίζουν, παίζοντας με τον τρόπο που τους αρέσει. Αυτό φυσικά, σύμφωνα με τον κόουτς των μεταλλωρύχων βγαίνει στο παρκέ και ευχαριστεί και πέρα από την ομάδα, χαροποιεί και τον κόσμο.

Αναφερόμενος στα τρία συστατικά της φετινής έκπληξης που ακούει στο όνομα Γ.Σ Λαυρίου, ο αρχιτέκτονας της ομάδας είπε: «Το πρώτο είναι ότι βρήκαμε παιδιά που μπορούν να υπηρετήσουν το παιχνίδι που παίζουμε και είναι πολύ σημαντικό. Το δεύτερο είναι ότι όλοι είναι διψασμένοι, δεν υπάρχει κάποιος που να μην έχει κίνητρο για να παίξει. Το τρίτο είναι πως είναι όλοι οι παίκτες, όμως, δεν είναι εγωιστές και θέλουν να κερδίσει η ομάδα».

Για τον φοβερό και τρομερό McKenzie Moore, ο Χρήστος Σερέλης μίλησε με κολακευτικά λόγια: «Τον είχα προσέξει από πέρυσι και είχα καταλάβει πως θα ταίριαζε στο στυλ της ομάδας. Είναι ο παίκτης ο οποίος έχει την μπάλα στα χέρια του περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον και περιμένουμε πολλά απ' αυτόν! Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι παίκτης επιπέδου Euroleague!...

Όσον αφορά το ματς με τον Παναθηναϊκό, τέλος, ο προπονητής του Λαυρίου τόνισε πως η εκπληκτική εμφάνιση αποδεικνύει τα σκαλοπάτια που έχει ανέβει η ομάδα: «Προσπάθησαμε να εκμεταλλευτούμε την κούραση των αντιπάλων μας. Δεν είναι άλλωστε εύκολο να στείλεις ματς με τον Παναθηναϊκό σε δύο παρατάσεις και αυτό δεν συνέβη τυχαία. Πήγαμε προετοιμασμένοι να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο θα μπορούσαμε και νομίζω ότι παρά την ήττα, κερδίσαμε τον σεβασμό όλων! Πλέον πρέπει να βάλουμε τα κεφάλια μέσα και να μην θεωρήσουμε ότι έχουμε πετύχει κάτι σημαντικό, αλλά να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά!».

Η κουβέντα με τον Χρήστο Σερέλη στο Λαύριο, έκλεισε με τις ευχαριστίες του για την στήριξη του κόσμου και με την ευχή για το ιδανικό σενάριο, που δεν είναι άλλο από μια νίκη με τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό μπροστά στο κοινό της ομάδας…

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Χρήστου Σερέλη στο παρακάτω link:

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα