Σφαιρόπουλος: «Οι τραυματισμοί επιβαρύνουν όσους παίζουν»

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Σφαιρόπουλος: «Οι τραυματισμοί επιβαρύνουν όσους παίζουν»
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε στη νίκη επί του Προμηθέα και στις απουσίες των περασμένων μηνών.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου ανέφερε πως, «Από την αρχή μέχρι το τέλος είχαμε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και ήμασταν σχετικά καλοί στην άμυνα. Ο Προμηθέας είναι μια ταλαντούχα ομάδα με πολλές λύσεις και σχήματα που μπορούν να σου προκαλέσουν προβλήματα. Σε όλο τον αγώνα είχαμε τον έλεγχο κυρίως χάρη στην άμυνά μας, όμως, ήμασταν παραγωγικοί και στην επίθεση. Οπότε δικαίως θεωρώ πως επικρατήσαμε με διψήφια διαφορά».

Για τους συχνούς τραυματισμούς ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε, «Οι πολλοί τραυματισμοί έχουν επιπτώσεις στην χημεία. Μπαίνουν και βγαίνουν παίκτες... Υπήρχε παιχνίδι που κατεβήκαμε με 10άδα. Αυτό σημαίνει πως απουσίαζαν 5 και 6 παίκτες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επιβαρύνονται όσοι παίζουν, ενώ και οι τραυματίες στο πρώτο διάστημα που επιστρέφουν δεν έχουν ρυθμό. Όλο αυτό προκαλεί ανομοιογένεια. Χρειαζόμαστε ρυθμό. Είχαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα με συνεχείς αγώνες που δεν μας επέτρεπαν να κάνουμε ποιοτικές προπονήσεις, αλλά συντήρησης. Αυτό είχε επιπτώσεις και δεν είναι εύκολο να βρεις χημεία και ρόλους. Αυτός είναι και ο λόγος που είχαμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας. Βγάλαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα και μέχρι το επόμενο ματς που είναι την Παρασκευή υπάρχει χρόνος να δουλέψουμε όσο πρέπει, φρεσκάροντας κάποιου παίκτες και ανεβάζοντας ρυθμό σε κάποιους άλλους».

Τέλος ρωτήθηκε και για την απόδοση του Κάιλ Ουίλτζερ, «Χαίρομαι για αυτό. Οι συμπαίκτες μου με εμπιστεύτηκαν, μου έδωσαν την μπάλα και σκόραρα. Προερχόμασταν από μια σκληρή ήττα και θέλαμε να ανακάμψουμε. Θεωρώ πως η άμυνα μας έδωσε ενέργεια στην επίθεση. Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη. Είναι πάντα δύσκολες οι εκτός έδρας αναμετρήσεις».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα