Σάκοτα: «Η ομάδα θα ενισχυθεί κι άλλο, δίνουμε ενέργεια σε Ευρώπη και ντέρμπι»

Σάκοτα: «Η ομάδα θα ενισχυθεί κι άλλο, δίνουμε ενέργεια σε Ευρώπη και ντέρμπι»

Κάτια Πετροπούλου
Σάκοτα: «Η ομάδα θα ενισχυθεί κι άλλο, δίνουμε ενέργεια σε Ευρώπη και ντέρμπι»

bet365

Ο Ντράγκαν Σάκοτα μίλησε για την πρώτη εκτός έδρας νίκη της ΑΕΚ επί της Κύμης (77-79), για την απόκτηση του Παναγιώτη Βασιλόπουλου και για τις επόμενες κινήσεις της ομάδας.

Ο προπονητής της ΑΕΚ είπε αρχικά στην κάμερα της ΕΡΤ: «Ήταν ένας στόχος. Δεν είχαμε ούτε μία νίκη, αλλά είχαμε το πιο δύσκολο πρόγραμμα. Εκτός από τους δύο πρώτους που δεν καταλαβαίνουν από έδρες, εμείς είχαμε λίγο δύσκολο πρόγραμμα. Αυτό το μήνα είχαμε 6 εκτός έδρας ματς, από τα 8 συνολικά. Είναι μεγάλη νίκη, γιατί η Κύμη είναι από τις καλύτερες ομάδες, είναι πολύ ωραία στημένη και αξίζει συγχαρητήρια. Ιδιαίτερα την τελευταία περίοδο ήταν σε πολύ καλή φόρμα και είχε αυτοπεποίθηση».

Για τον Βασιλόπουλο ανέφερε: «Εμείς έχουμε μερικά λεπτά σημεία στην ομάδα. Μας λείπει ένα αμυντικό τριάρι και μπακ απ τεσσάρι. Ο Βασιλόπουλος είναι ακριβώς αυτό που θέλαμε, μαζί με τον Περπέρογλου στην αρχή. Τον Παναγιώτη τον εκτιμούσα έτσι κι αλλιώς πολύ και πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει το ίδιο. Και στην περιφέρεια, στους κοντούς, μας λείπει το σουτ, μια... απειλή, που οι αντίπαλοι δεν θα τον αφήνει και θα τον κυνηγάει, για να ανοίξουμε χώρο και για τους ψηλούς».

Για το αν θα επιδιώξει να ενισχυθεί κι άλλο η ΑΕΚ, απάντησε: «Ακριβώς».

Στην Συνέντευξη Τύπου υποστήριξε:

«Συγχαρητήρια στην ομάδα μου, που κατάφερε να κερδίσει ένα εκτός έδρας παιχνίδι και συγχαρητήρια στην Κύμη, που ήταν από τις πιο δύσκολες ομάδες που παίξαμε. Ήταν καλά στημένη, μας δυσκόλεψε πολύ. Στο τέλος πήγε στις βολές το ματς. Το θέλαμε πάρα πολύ. Συγχαρητήρια πάλι στην Κύμη. Τους εύχομαι ότι καλύτερο».

Για τον Ελονού και αν δείχνει αντικατάσταση η μη χρησιμοποίησή του: «Έχει κάποιες ενοχλήσεις στο γόνατο. Είπαμε πριν από το παιχνίδι, αν χρειαστεί να μην τον ζορίσουμε».

Για τους λόγους που η ΑΕΚ κερδίζει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά χάνει εκτός έδρας: «Το πρόγραμμα είναι δύσκολο. Υπάρχει κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Δεν έχουν τόσο μεγάλα ρόστερ οι ομάδες για να αντέξουν τα συνεχόμενα παιχνίδια. Θέλοντας και μη, αν και δεν το θέλουμε αυτό εμείς οι προπονητές, φαίνεται να δίνουμε περισσότερη ενέργεια σε Ευρώπη, ή στα ντέρμπι. Υπάρχουν και τραυματισμοί».

Για το αν ήταν στοιχείο-κλειδί για τη νίκη, οι λύσεις από τον πάγκο: «Δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένος στο μοίρασμα της ενέργειας. Είχαμε θέμα στα ριμπάουντ. Δεν έχουμε όμως τόσο ισορροπημένη ομάδα. Στο ρόστερ παίζουν πολλοί παίκτες στην ίδια θέση. Έχουμε και δύο νέα παιδιά, που δεν μπορούν να μας βοηθήσουν όσο θα θέλαμε».

Για τον Βασιλόπουλο: «Έχουμε δύο λεπτά σημεία. Δεν έχουμε πολλές αλλαγές στις θέσεις του γκαρντ και στην θέση «4», σαν μπακ-απ και αμυντικό τριάρι, όπως είχαμε πέρυσι τον Μιλόσεβιτς. Η αρχική ιδέα ήταν να έρθει ο Περπέρογλου, αλλά δεν τον άφηνε η ομάδα του. Για αυτό πήγαμε σε αυτή την επιλογή».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα