Μητσικώστας: «Το 1968 δεν είναι μόνο για Αεκτζήδες»

Μητσικώστας: «Το 1968 δεν είναι μόνο για Αεκτζήδες»

Gazzetta team
Μητσικώστας: «Το 1968 δεν είναι μόνο για Αεκτζήδες»

bet365

Ο Γιώργος Μητσικώστας μίλησε για την ταινία «1968», που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 25 Ιανουαρίου, τονίζοντας πως απεθύνεται σε όλον τον κόσμο ανεξαρτήτου ομάδας, ενώ πρόσθεσε ότι αξίζει κάποιος να την παρακολουθήσει λόγω των πολλών νοημάτων που επιχειρεί να περάσει.

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Αναλυτικά η συνένετυξή του στον Επικοινωνία 94 FM και την εκπομπή «MVP στους 94»:

Έρχεται στις 25 Ιανουαρίου το «1968», η καινούρια ταινία του Τάσου Μπουλμέτη. Ο σκηνοθέτης της «Πολίτικης Κουζίνας» εμπνέεται από τον επικό αγώνα ΑΕΚ – Σλάβια Πράγας του 1968 και, 50 χρόνια μετά, επιστρατεύει ένα πλούσιο καστ για να αποκαλύψει το συναρπαστικό παρασκήνιο πίσω από το άπιαστο όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Αντώνης Καφετζόπουλος, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γιώργος Μητσικώστας, Βασιλική Τρουφάκου, Ορφέας Αυγουστίδης, Στέλιος Μάινας, Γιάννης Βούρος και πολλοί ακόμα αγαπημένοι ηθοποιοί παίρνουν μέρος σε μία ταινία που αναμένεται να σπάσει ταμεία…!

Ο γνωστός μίμος και κιτρινόμαυρων αισθημάτων Γιώργος Μητσικώστας μίλησε στον Επικοινωνία 94FM και την εκπομπή «MVP στους 94» με τον Αντώνη Καλκαβούρα για το προσωπικό κινηματογραφικό βάπτισμα του πυρός…!
«Το πνεύμα της ταινίας είναι με αφορμή το γεγονός και πρέπει να πούμε ότι η ταινία δεν απευθύνεται μόνο στους αεκτζήδες. Μπορεί η ΚΑΕ ΑΕΚ και ο Μάκης ο Αγγελόπουλος να χρηματοδότησε την ταινία, να πήρε τον Τάσο τον Μπουλμέτη, ο οποίος είναι αεκτζής και μέσα στην ταινία να παίζουν πολλοί που είναι αεκτζήδες, αλλά παίζουν και κάποιοι που δεν είναι αεκτζήδες… ο Ιεροκλής ο Μηχαηλίδης το ξέρετε δεν είναι αεκτζής, είναι Ηρακλής. Κοιτάξτε, η ταινία με αφορμή το γεγονός αυτό, που ήταν το κεντρικό γεγονός της εποχής, καταγράφει και διάφορα γεγονότα που συνέβησαν στην κοινωνία του 1968 στην Αθήνα και στην Ελλάδα γενικότερα», τόνισε ο Γ. Μητσικώστας.

Και πρόσθεσε: «Πέντε Έλληνες παίκτες κέρδισαν μια ξένη ομάδα μέσα σε ελληνικό έδαφος, κάτι που επαναλήφθηκε μετά από 19 χρόνια, το 1987 σε ελληνικό έδαφος πάλι για ρτο Ευρωμπάσκετ και το 2004 σε πορτογαλικό έδαφος για το Euro. Αλλά το 1968 ήταν η απαρχή των γεγονότων. Μετά είχαμε τον τελικό του 1971 στο Γουέμπλεϊ του Παναθηναϊκού στο ποδόσφαιρο, αλλά τότε αυτό που έγινε στην Ελλάδα, για πρώτη φορά, που ενώθηκαν όλοι οι Έλληνες, μια παρέα, μια αγκαλιά όλοι μαζί, να ξεδώσουν, να βγάλουν αυτό το οποίο τους απασχολούσε τότε, που ήταν η Χούντα, που ήταν τα κινήματα που γινόντουσαν και που φτάνανε έστω και αργά στην Ελλάδα, δεν υπήρχαν τα social media, όπως σήμερα που η πληροφορία φτάνει αμέσως, τότε υπήρχαν εφημερίδες, αλλά φτάνανε τα μηνύματα από έξω με τον κόσμο που έβραζε, με το κάντε έρωτα και όχι πόλεμο, με το κίνημα των χίπις, υπήρχε ο πόλεμος στο Βιετνάμ, υπήρχε το αντιρατσιστικό κίνημα, υπήρχε το κίνημα εναντίον των μαύρων και όλα όσα γινόντουσαν στην Αμερική και το 1968 στον τελικό του Μεξικό, ο Γιου Χάινες, που σήκωσε τη γροθιά για τους πάνθηρες σε ένδειξη υποστήριξης εναντίον του κινήματος υπέρ των μαύρων. Ήταν μια εποχή κοινωνικής επανάστασης, που ο κόσμος έψαχνε να βρει την αφορμή με το γείτονά του, γιατί η ταινία δείχνει τη γειτονιά της εποχής, με τα ερωτικά προβλήματα που είχανε, τα έχει η ταινία… με ένα ζευγάρι που ερωτεύεται, υπήρχε ένας που είχε φυλακιστεί για τα φρονήματά του, υπάρχουν κομβικοί ρόλοι και υπάρχουν και ρόλοι και επαγγέλματα της εποχής, που δεν βρίσκεις τώρα, υπάρχει ας πούμε ο εισπράκτορας στο λεωφορείο, ένας πολύ ωραίος ρόλος».

Ο Γιώργος Μητσικώστας υπογράμμισε πως τα μηνύματα της ταινίας είναι πολλά, ενώ σαφώς και δεν απευθύνεται μόνο σε αεκτζήδες…
«Θα ξαναθυμηθούν, λοιπόν, οι νεώτεροι, όσοι δεν το έχουν ζήσει και έχουν ακούσει από αφηγήσεις από τους πατεράδες τους ή από τους παππούδες τους και τις γιαγιάδες τους. Η ταινία έχει αυτές τις εικόνες, έχει και αρώματα εποχής, όπου κάποια στιγμή θα πεις ότι αυτά μου θυμίζουν τον παππού μου», είπε ο πολυτάλαντος κωμικός, σημειώνοντας παράλληλα πως τα μηνύματα και τα νοήματα της ταινίας είναι πολλαπλά και ότι αξίζει να τη δει ο κόσμος.
«Το μόνο που έχει μείνει στην εποχή της παγκοσμιοποίησης στην Ελλάδα, και δεν ξέρω αν είναι παρήγορο αυτό, με τα υπέρ και τα κατά, έχουν μείνει πρόεδροι που είναι ελληνικών συμφερόντων και Έλληνες, είτε εφοπλιστές, είτε επιχειρηματίες», τόνισε ο Γ. Μητσικώστας.

Επίσης, ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία τόσο της ποδοσφαιρικής, όσο και της μπασκετικής ΑΕΚ μέσα στη νέα χρονιά…
«Εγώ έχω πει ότι το 2018 θα είναι χρονιά της ΑΕΚ, της μπασκετικής θα πάρουμε το κύπελλο και της ποδοσφαιρικής με το νταμπλ. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι καταρχήν να ξεκινήσουμε από τη διαιτησία, να παίζει επί ίσοις όροις και από εκεί και πέρα ο καλύτερος ας κερδίσει στο γήπεδο», είπε ο γνωστός μίμος.

Τέλος, αφού συνέστησε να μένει ο κόσμος μακριά από φανατισμό και πάθη, καθώς ο φανατισμός καταστρέφει την ανθρωπότητα και τον ιστό της κοινωνίας, ο Γιώργος Μητσικώστας μίλησε για τη νέα αρχή που κάνει στην ΕΡΤ από τις 5 Φλεβάρη…
«Η ΕΡΤ γίνεται σιγά-σιγά BBC, όχι με αφορμή εμένα, εγώ έχω εκπλαγεί όταν μου λένε ότι θα κάνεις ότι θέλεις, θα σατιρίζεις από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρώτο άρχοντα της Χώρας μέχρι τον τελευταίο, βέβαια, με τον τρόπο που με χαρακτηρίζει, γιατί εγώ δεν θίγω ποτέ θεσμούς, ούτε πρόσωπα, δεν λοιδορώ ας το πω έτσι. Αλλά λέω για BBC, γιατί βλέπω ότι ανοίγονται εκπομπές όλων των πολιτικών αποχρώσεων, που θέλει ο κόσμος.», κατέληξε ο Γ. Μητσικώστας.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα