O MVP Βράνκοβιτς και η νίκη του Μέις επί του Έντι Τζόνσον!

Gazzetta team
O MVP Βράνκοβιτς και η νίκη του Μέις επί του Έντι Τζόνσον!

bet365

Ο ΕΣΑΚΕ συνέχισε τα αφιερώματα για τα All Star Games, με τη διοργάνωση του 1995 στο ΣΕΦ να παίρνει σειρά. Τότε που ο Στόγιαν Βράνκοβιτς είχε αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης, έχοντας ευστοχήσει και σε τρίποντο!

Μεγάλες εκπλήξεις* κάθε μέρα στο Ζωντανό Καζίνο! (21+) * Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Αναλυτικά η παρουσίαση του All Star Game της σεζόν 1994-1995

«Η ομάδα των Ευρωπαίων δείχνοντας, στο μέτρο του δυνατού, μεγαλύτερη ομοιογένεια, έχοντας σχετικά καλύτερα ποσοστά, παίζοντας στοιχειωδώς έστω άμυνα αφού ο Γιάννης Ιωαννίδης δεν τους χαρίστηκε ούτε σε ένα παιχνίδι με αυτόν τον χαρακτήρα, έφτασε στη νίκη με 94-88. Βλέπετε από την άλλη πλευρά, αυτή των Αμερικανών, ο MVP της προηγούμενης χρονιάς Τόνι Ουάιτ έμοιαζε σαν «την καλαμιά στον κάμπο». Πάλευε σχεδόν μόνος του και αν οι Αμερικανοί έπαιρναν τον παιχνίδι, θα έκανε και ο ίδιος το «back to back» στους τίτλους του πολυτιμότερου παίκτη. Είχε 25 από τους 88 πόντους της Αμερικής και με στατιστικά για όσκαρ: 4/7 βολές, 9/14 δίποντα, 1/4 τρίποντα, τέσσερα ριμπάουντ, έξι ασίστ, ένα κλέψιμο και λάθος… ούτε για δείγμα στα 27 λεπτά που αγωνίστηκε.

Αυτός όμως κατέληξε σε ευρωπαϊκά χέρια. Ο Στόγιαν Βράνκοβιτς τελείωνε τις φάσεις σαν σε προπόνηση, έχοντας δίπλα του τον εξαιρετικό δημιουργικά –και όχι μόνο βέβαια- Σάσα Βολκόφ που είχε τέσσερις ασίστ. Ο Δαλματός γίγαντας τελείωσε το παιχνίδι με 20 πόντους, 11 ριμπάουντ, δύο ασίστ, ένα κλέψιμο, τέσσερις τάπες όμως αυτό που έκανε τον κόσμο που βρέθηκε το βράδυ της 22ας Δεκεμβρίου 1994 στο ΣΕΦ να τον αποθεώσει ήταν άλλο.

Ο Βράνκοβιτς, 3:13 πριν το τέλος, επιχείρησε τρίποντο που ήταν εύστοχο! Ένα μεγάλο χαμόγελο «ζωγραφίστηκε» στο πρόσωπο του και ο Ιωαννίδης στον πάγκο πείραζε τον Φασούλα. Ήταν μόλις ένα από τα δύο τρίποντα που έβαλε ο σπουδαίος Κροάτης στα ελληνικά γήπεδα. Είχε βάλει ένα ακόμη με τον Παναθηναϊκό την περίοδο 1994-95, σε ματς με την ΑΕΚ στις 14 Ιανουαρίου 1995 (είχε συνολικά 1/6 στην 4ετία του στη Basket League).

ΕΥΡΩΠΗ: Μπακατσιάς 3, Σιγάλας 6, Γιαννάκης 2, Πρέλεβιτς 9, Σταυρακόπουλος 11 (1), Αλβέρτης 7 (1), Φασούλας 10, Βράνκοβιτς 20 (1), Γαλακτερός, Σάβιτς 13 (1), Βολκόφ 7, Ζντοβτς 6 (1).

ΑΜΕΡΙΚΗ: Τσίτουμ 6, Κινγκ, Μπέρλγουολντ 2, Μέις 6 (2), Τζόνσον 8 (2), Ουάιτ 25 (1), Ουίγκινς 6, Σκοτ 3, Κόστνερ 5, Μπλάκμαν 9 (1), Μπέιλι 14, Ρέλφορντ 4.

Κρις Κινγκ και Τράβις Μέις

Οι διαγωνισμοί τριπόντων και καρφωμάτων, ανέκαθεν κέρδιζαν το ενδιαφέρον των θεατών και το All Star Game του Δεκέμβρη του 1994 δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Στα καρφώματα, οι διαγωνιζόμενοι είχαν φαντασία, επιχείρησαν δύσκολες προσπάθειες όμως ελάχιστες ήταν επιτυχημένες. Ο Κρις Κινγκ που αγωνιζόταν στον Άρη και που τελικά κέρδισε τον διαγωνισμό είχε για παράδειγμα δύο αποτυχημένες. Το ένα που έβγαλε όμως το αποτέλεσμα που ο ίδιος και βέβαια το κοινό ήθελαν, του έδωσε τον τίτλο. Είχε περάσει στον τελικό μαζί με τον Ρέλφορντ αφού νωρίτερα είχαν μείνει εκτός οι Σκοτ και Τσίτουμ.

Στον διαγωνισμό των τριπόντων αποδείχτηκε πως άλλος είχε το όνομα κι άλλος τη χάρη. Συμμετείχε ο Έντι Τζόνσον που έφτασε μεν στον τελικό όμως εκεί βρήκε τον μάστορα του στο πρόσωπο του Τράβις Μέις. Μάλιστα ο τότε Αμερικανός του Πανιωνίου μπήκε την ύστατη στιγμή στον διαγωνισμό αντικαθιστώντας τον Γιούρι Ζντοβτς. Από την πρώτη φάση έμειναν εκτός Σταυρακόπουλος, Αλβέρτης και από τον ημιτελικό Ποδαράς και Μπλάκμαν για να πάρει τον τίτλο στον τελικό ο Μέις με 18 βαθμούς έναντι 14 του Τζόνσον που ξάφνιασε λέγοντας «δεν είχα ξαναπάρει μέρος σε διαγωνισμό τριπόντων» όχι όμως και με τον ιπποτισμό του «ο Τράβις είναι πολύ καλός σουτέρ, δεν είναι έκπληξη που έχασα».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα