«100άρα» μετά από 21 μήνες για τον Ολυμπιακό

«100άρα» μετά από 21 μήνες για τον Ολυμπιακό

Gazzetta team
«100άρα» μετά από 21 μήνες για τον Ολυμπιακό
Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Φάρου με 100-69 και πέτυχε την πρώτη «100άρα» του στην Basket League έπειτα από τις 20 Απριλίου 2016.

Η παρουσίαση του esake.gr

Ο Ολυμπιακός έγινε η 3η ομάδα της φετινής Basket League που έφτασε σε «100άρα» στο σημερινό παιχνίδι με τον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο. Είχαν προηγηθεί η ΑΕΚ (106) επίσης κόντρα στη θεσσαλική ομάδα και το Λαύριο Megabolt (101) απέναντι στον Προμηθέα.

Ήταν η πρώτη φορά μετά τις 20 Απριλίου 2016 που ο Ολυμπιακός έφτασε σε τριψήφιο αριθμό πόντων σε παιχνίδι πρωταθλήματος. Τότε είχε επιβληθεί του Ρεθύμνου Cretan Kings με 102-71. Στην ίδια σεζόν (2015-16) οι ερυθρόλευκοι είχαν φτάσει συνολικά έξι φορές σε «100άρα».

Αυτή ήρθε για τον Ολυμπιακό μέσα από πολλές δημιουργίες που τον οδήγησαν σε 29 ασίστ, επίδοση που συνιστά ισοφάριση του ρεκόρ της φετινής Basket League. 29 είχε και η ΑΕΚ επίσης κόντρα στον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο ημίχρονο διάστημα στο οποίο σημείωσαν 59 πόντους. Αυτή είναι η κορυφαία σχετική επίδοση των 12 πρώτων αγωνιστικών. Από 58 είχαν η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο και ο ΠΑΟΚ επίσης στο πρώτο ημίχρονο του χθεσινού αγώνα με τον Πανιώνιο Βίκος Cola.

Σε ατομικό επίπεδο…

Βασίλης Σπανούλης με το πρώτο του επιθετικό ριμπάουντ στο φετινό πρωτάθλημα, έφτασε τα 100 στην καριέρα του στην κατηγορία.

Ιωάννης Παπαπέτρου ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του με τέσσερις ασίστ. Την ίδια επίδοση είχε σημειώσει στην πρεμιέρα του προπέρσινου πρωταθλήματος με τον Κολοσσό H Hotels και στην περσινή, 6η αγωνιστική με τον Απόλλωνα.

*Το καλύτερο από τα 10 παιχνίδια του στη Basket League έκανε ο Μπράιαν Ρόμπερτς όπως δείχνουν οι 27 βαθμοί του στο ranking, δύο περισσότεροι από το παιχνίδι με το Ρέθυμνο Cretan Kings. Ο Αμερικανός σημείωσε παράλληλα και την κορυφαία επίδοση του στις ασίστ μοιράζοντας οχτώ. Είχε έξι απέναντι στους Κρητικούς.

*Από την πλευρά του Γυμναστικού Λάρισας Φάρου, ο Ρόλαντ Σάφτενααρ με τους 16 πόντους του, ξεπέρασε τους 700 στη Basket League.

*Σε τριψήφιο αριθμό πόντων στην κατηγορία (102) έφτασε ο Βασίλης Μουράτος σημειώνοντας οχτώ κόντρα στην πρώην ομάδα του. Παράλληλα ο διεθνής γκαρντ ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση του με πέντε ασίστ όσες είχε και στα παιχνίδια με τα Τρίκαλα BC Aries και την ΑΕΚ.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα