Η πρώτη 100άρα του Λαυρίου στην Basket League!

Gazzetta team
Η πρώτη 100άρα του Λαυρίου στην Basket League!

bet365

Το Λαύριο συνδύασε τη νίκη επί του Προμηθέα με ένα σπουδαίο milestone ενώ σημειώθηκαν αρκετά επιτεύγματα σε ατομικό επίπεδο.

Η ενημέρωση του esake.gr

Μέσα από την επίθεση του, το Λαύριο Megabolt κυριάρχησε στο ντέρμπι με τον Προμηθέα. Οι 101 πόντοι που σημείωσε αποτελούν τη 2η καλύτερη επίδοση της φετινής Basket League μετά τους 106 που είχε η ΑΕΚ κόντρα στον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο. Αυτή ήταν και η πρώτη «100άρα» στην 3ετή ιστορία του Λαυρίου Megabolt στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Η ομάδα της Λαυρεωτικής είχε 99 πόντους στο εντός έδρας παιχνίδι με την Καβάλα της σεζόν 2015-16 (99-63) και 93 πόντους κόντρα στον Κόροιβο στο περσινό πρωτάθλημα (93-63).

Το παιχνίδι αυτό ήταν το πιο παραγωγικό από τα 81 που έγιναν ως τώρα στη φετινή Basket League με τις δύο ομάδες να φτάνουν στους 188 πόντους, τρεις περισσότερους από εκείνους που είχαν το Ρέθυμνο Cretan Kings και ο Κολοσσός H Hotels στο μεταξύ τους παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής και η ΑΕΚ με τον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο στο παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής.

Σε ατομικό επίπεδο…

*Ο κορυφαίος του Λαυρίου Megabolt Μακένζι Μουρ με τα επτά ριμπάουντ που μάζεψε, ξεπέρασε τα 200 στο ελληνικό πρωτάθλημα.
*Τους 200 πόντους καριέρας έφτασε ο Δημήτρης Κακλαμανάκης που είχε δύο στο συγκεκριμένο παιχνίδι.
*Ο Τόνι Μέιερ με τα δύο αμυντικά του ριμπάουντ, έφτασε τα 100 στην κατηγορία.
*Την κορυφαία φετινή επίδοση του με επτά ασίστ ισοφάρισε ο Τζαμάλ Νίξον. Την ίδια είχε σημειώσει και στο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής με τον Πανιώνιο Βίκος Cola.
Έπιασε κορυφή στα «double-double» ο Γκίκας
*Για 3η φορά στις 12 αγωνιστικές, ο Νίκος Γκίκας έφτασε σε «double-double» αφού τελείωσε το παιχνίδι με το Λαύριο Megabolt έχοντας 15 πόντους και 10 ασίστ. Σε ανάλογη επίδοση είχε φτάσει στα ματς με τον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο και τα Τρίκαλα BC Aries. Είναι ο μόνος παίκτης που έχει τρία «double-double» και με τον… δύσκολο τρόπο (πόντους-ασίστ).
*Αυτό ήταν το 100ό παιχνίδι του Μίλαν Μιλόσεβιτς στη Basket League. Ο Βόσνιος έκανε ντεμπούτο στο ελληνικό πρωτάθλημα στις 12 Οκτωβρίου 2014 (Κόροιβος-ΑΕΚ 80-67).
*Τους 500 πόντους καριέρας ξεπέρασε ο Σταύρος Τουτζιαράκης που είχε έξι στο Λαύριο.
*Ο πρώτος παίκτης στη 2ετία ιστορία του Προμηθέα στην κατηγορία που ξεπέρασε τους 400 πόντους, έγινε ο Μο Φαγιέ. Ο Ολεξάντερ Λίποβι από την πλευρά του έγινε ο 10ος παίκτης της ομάδας της Πάτρας που ξεπέρασε τους 100.
*Ο Λάνγκστον Χολ ήταν η πιο αξιόπιστη επιθετική επιλογή του Προμηθέα σημειώνοντας 21 πόντους που είναι ατομικό ρεκόρ περιόδου. Είχε 17 κόντρα στην Κύμη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα