Κοίτα να δεις… 21 για την ΑΕΚ και 7 για τον Ολυμπιακό!

Κοίτα να δεις… 21 για την ΑΕΚ και 7 για τον Ολυμπιακό!

Κοίτα να δεις… 21 για την ΑΕΚ και 7 για τον Ολυμπιακό!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού στο μπάσκετ και σχολιάζει το… που πάει το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα.

Παίξε νόμιμα στη διάρκεια των αγώνων με αμέτρητα ειδικά στοιχήματα (21+)

Μπλέξαμε με τα νούμερα αυτές τις ημέρες… Μπορεί (ακόμη) να μην μετράμε εκατομμύρια με τις μεταγραφές (αν και όλα δείχνουν ότι θα το ξανακάνουμε σύντομα) μετράμε όμως γκολ και πόντους! Χθες είχαμε τα γκολ που βάζει ο ΠΑΟΚ στο ποδόσφαιρο, σήμερα έχουμε μπάσκετ…

Δεν ήταν μία απλή νίκη αυτή του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού!

Ο ΠΑΟΚ δεν επικράτησε απλά…

Ο ΠΑΟΚ δεν έτυχε να κερδίσει τον Ολυμπιακό που εντυπωσιάζει στην Ευρωλίγκα.

Ο ΠΑΟΚ δεν «έκλεψε» τη νίκη με… τυχαίο και συμπτωματικό τρόπο.

Εδώ μιλάμε για θρίαμβο! Μιλάμε για ολοκληρωτική επικράτηση! Ένα 40λεπτο απίστευτης ενέργειας των ασπρόμαυρων, που ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΙ κατάφορα από το τελικό σκορ.

Δεν μπορεί αυτό το ματς να έληξε 78-71. Μόνο 7 πόντοι μετά από τέτοια επικράτηση; Κάποιος άλλος λόγος… οδήγησε με μαγικό τρόπο το σκορ σε αυτή τη διαφορά και όχι στους 12-15 πόντους που ήταν κανονικά το παιχνίδι…

Γιατί όλα αυτά;

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος επιθετικά, όπου ο Γκος έκανε «όργια» και έδειξε γι’ ακόμη μία φορά, ότι ο Δικέφαλος έκανε πολύ σωστά που τον απέκτησε αντί του Ντίλαρντ.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στα ριμπάουντ. Ήταν… πολύ πιο ομάδα με περισσότερες ασίστ και λιγότερα λάθη. Όσο και αν δείχνει απίστευτο, απέναντι σε μία τέτοια ομάδα –όπως αυτή του Σφαιρόπουλου- που παίζει «αμυνάρα», ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κάνει μόλις έξι λάθη!! (Και η αξία της ομάδας του ΠΑΟΚ και της βελτίωσής της, φαίνεται από το ότι λίγα λάθη κάνει κάθε φορά στο Παλατάκι…).

Αλλά εκεί που έγινε η μαγεία ήταν στην άμυνα του ΠΑΟΚ… Ο Δικέφαλος του Παπαθεοδώρου «έδεσε» κόμπο τους σπουδαίους παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά και όλη την λειτουργία τους. Το πώς ο ΠΑΟΚ χθες «έμαθε» άμυνα, στην καλύτερη άμυνα της Ευρώπης, είναι κάτι το οποίο θα συζητιέται για μήνες! Ήταν και ο Ολυμπιακός σε κακό απόγευμα (κάτι για κούραση είπε ο Σφαιρόπουλος, αν και πάντα κάπως έτσι γίνονται αυτά τα ματς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού…) αλλά αυτές οι παγίδες στα φόργουορντ του αντιπάλου, οι καλύψεις, οι αλλαγές, η αυτοθυσία τα 10 κλεψίματα σε κάθε φάση επίθεσης του Ολυμπιακού… ήταν κάτι το απίστευτο.

Στο μόνο που διακρίθηκε ο Ολυμπιακός ήταν στις βολές! Οι παίκτες του εκτέλεσαν 34 και αυτοί του ΠΑΟΚ… 18! Ο Ολυμπιακός είχε 28/34 και ο ΠΑΟΚ 10/18…

Παρολ’ αυτά, παρά την εντυπωσιακή επικράτηση του Δικεφάλου, η διαφορά «σταμάτησε» στο…7!

Πώς και γιατί κανείς δεν κατάλαβε… Μέχρι που ένας φίλος χθες το βράδυ, το βρήκε: «Δεν έχουν παράπονο. Η ΑΕΚ έχασε 21 και ο Ολυμπιακός 7! Οικεία νούμερα γι’ αυτούς…». (Έχει πλάκα να κερδίσει και τον Παναθηναϊκό με 13…).

Δεν είναι μικρή υπόθεση για τον ΠΑΟΚ αυτές οι νίκες και ειδικά η χθεσινή. Δυστυχώς ο ΠΑΟΚ κερδίζει αραιά και… που τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και κάθε φορά που αυτό συμβαίνει, αποτελεί σημαντικό γεγονός, για όλη τη χρονιά. Στο τέλος δηλαδή, ότι και να κάνει ο ΠΑΟΚ φέτος, θα «έχει» να λέει και γι’ αυτή την επικράτηση. Έτσι είναι όταν μία ομάδα κερδίζει μια άλλη με 20πλασιο μπάτζετ από αυτήν…

Τι να κάνουμε; Όπως έχει καταντήσει το μπασκετάκι, αυτοί είναι οι στόχοι. Η τετράδα στο πρωτάθλημα, μερικές προκρίσεις στην Ευρώπη, κανένας τελικός κυπέλλου (που τόσο λείπει) καμία μεγάλη νίκη επί Παναθηναϊκού ή Ολυμπιακού και για τον ΠΑΟΚ είναι και η καθιέρωση ενός Ελληνικού κορμού. Κάτι γίνεται δηλαδή φέτος…

* Στο ποδόσφαιρο ήρθε και αυτή η αγωνιστική να μας δείξει ότι o τίτλος θα κριθεί πάνω από τους 70 βαθμούς. Χαμός θα γίνει! Νίκες παντού θα κάνουν οι τρεις και… όποιος αντέξει.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.