«Ξέπλυμα μαύρου χρήματος αναφέρει το κατηγορητήριο»

Gazzetta team
«Ξέπλυμα μαύρου χρήματος αναφέρει το κατηγορητήριο»

bet365

Το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί κατά του ζεύγους Λάσκαρη κάνει λόγο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και μάλιστα στο πλαίσιο αυτό έγινε και η αγορά του μπασκετικού Άρη.

Αντιμέτωποι με την ελληνική δικαιοσύνη βρίσκονται ο Νίκος Λάσκαρης και Γεωργία Ευσταθίου (σύζυγος του).

Σύμφωνα με την εφημερίδα documento το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί είναι ιδιαίτερα βαρύ, αφού κάνει λόγο για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Η αγορά της ΚΑΕ Άρης είναι μια από τις οκτώ περιπτώσεις για τις οποίες κατηγορούνται για την τέλεση του κακουργήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Το ζευγάρι κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος συνολικού ύψους 27.268.660 ευρώ, εκ των οποίων 798.660 ευρώ διατέθηκαν για την αγορά της ομάδας μπάσκετ του Άρη. Το χρήμα που φέρεται ότι ξέπλυναν από κοινού προέρχεται από την υπόθεση της υπεξαίρεσης από τον Λετονό επιχειρηματία Μιχαήλ Σουμπότινς, 915 κιλών χρυσού αξίας 40.000.000 ευρώ και τραπεζικών εμβασμάτων ύψους 57.280.599 ευρώ.

Επίσης αναφέρεται πως απέκτησαν περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας, όπως το ξενοδοχείο Ζωρζής στη Μύκονο, ελικόπτερο Eurocopte και η ομάδα μπάσκετ του Άρη.

Για την υπόθεση Άρη αναφέρεται πως χρησιμοποιήθηκε ένα ποσό ύψους 798,660 ευρώ, ως συμμετοχή σε δύο διαδοχικές αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου, πετυχαίνοντας με αυτόν τον τρόπο να αποκτήσει 79,632 ονομαστικές μετοχές, συνολικής ονομαστικής αξίας 1,154,644 ευρώ, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό συμμετοχής 90% επί του μετοχικού κεφαλαίου. Επίσης ένα πόσο της τάξεως 1.000.000 ελβετικών φράγκων διατέθηκε το 2015 στην εταιρεία Tarsem Sarl που αποτέλεσε χορηγό της ΚΑΕ Άρης.

Πάντως το ζεύγος Λάσκαρη έχει αφεθεί ελεύθερο με περιοριστικούς όρους (200.000 ευρώ εγγύηση και παρουσία σε αστυνομικό τμήμα) μετά από απόλογία.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα