Ιωαννίδης: «Γι’ αυτό δεν πάω στο γήπεδο, δεν δίνω άλλοθι»

Ιωαννίδης: «Γι’ αυτό δεν πάω στο γήπεδο, δεν δίνω άλλοθι»

Gazzetta team
Ιωαννίδης: «Γι’ αυτό δεν πάω στο γήπεδο, δεν δίνω άλλοθι»

bet365

Ο Γιάννης Ιωαννίδης καυτηρίασε τα δρώμενα στον μπασκετικό Άρη – σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ρ/Σ Metropolis 95.5 – εξηγώντας τους λόγους που δεν πηγαίνει στο Nick Galis Hall και τονίζοντας ότι το ίδιο ισχύει και για τον Νίκο Γκάλη.

Ο «ξανθός» του ελληνικού μπάσκετ τα έβαλε ανοιχτά με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, Νίκος Λάσκαρη. «Δεν θέλω με την παρουσία μου να δίνω άλλοθι σε αυτούς που λειτουργούν με τον τρόπο που λειτουργούν», απάντησε σε ερώτηση σχετική για τους λόγους για τους οποίους δεν πάει στο γήπεδο. Ρωτήθηκε για το αν ο Παναγιώτης Γιαννάκης δίνει άλλοθι με την παρουσία του. «Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι επαγγελματίας προπονητής και δεν έχει σχέση με τα δρώμενα στον Άρη. Είναι ο προπονητής», απάντησε.

Εκεί αναφέρθηκε στον Νίκο Γκάλη αλλά και στα ποσά που ξόδεψε ο Νίκος Λάσκαρης για να αποκτήσει την ΚΑΕ Άρης. «Και ο Γκάλης για τον λόγο αυτό δεν πάει στο γήπεδο(για να μη δώσει άλλοθι). Τι να πάει να κάνει; Να δούμε τον άνθρωπο που πήρε με 900.000 ευρώ τις μετοχές του Άρη; Τόσο φτωχός είναι ο Άρης με 900.000 να παίρνεις το 100% των μετοχών; Έδωσε αρχικά 450.000 ευρώ (κι έπρεπε να υπάρξει υποψία από τον οποιονδήποτε) και πήρε το 45% των μετοχών και μετά έδωσε άλλα τόσα για να πάρει το 90% των μετοχών. Τρομερό νούμερο. Πούλησαν τον Βεζένκοφ αμέσως και από το buy out πήραν από την Μπαρτσελόνα 450.000 ευρώ. Ουσιαστικά λοιπόν έδωσε 450.000 ευρώ για να πάρει την ομάδα».

Ρωτήθηκε για το πώς τον εμπιστεύτηκε η ευρύτερη κοινότητα του Άρη. «Ποιος; Εγώ τον εμπιστεύτηκα; Εγώ δεν πήγα στο γήπεδο. Προτιμώ να μη στεναχωριέμαι βλέποντας τον Άρη σε αυτή την κατάπτωση». Σε ερώτηση για το αν τον ενόχλησε το γεγονός ότι ο Νίκος Λάσκαρης δεν τον συνάντησε (σ. σ. ο Γιάννης Ιωαννίδης μέσω του κουνιάδου του ήταν μέτοχος της μεγαλομετόχου εταιρίας της ΚΑΕ, της «Γένεσις»), απάντησε. «Όχι, δεν έχω τέτοια βιώματα, τα ξεπέρασα από μικρός. Εμένα με ενδιαφέρει η ουσία. Όταν ένας άνθρωπος θέλει να βοηθήσει ένα σωματείο κοιτάζει να πάρει έναν παίκτη, να βελτιώσει το γήπεδο, η αγορά των μετοχών είναι άλλο. Δεν περίμενα τίποτα (από τον Νίκο Λάσκαρη), αυτό είναι θέμα του ιδίου. Δεν είναι κακό είτε να το ήθελα είτε να το έκανε».

Σε ερώτηση σχετική με την επόμενη μέρα κι αν ο ίδιος μπήκε σε διαδικασία εξεύρεσης λύσης απάντησε. «Το μπασκετικό σωματείο που υπάρχει στην Ελλάδα είναι ο Άρης. Αυτό που υπάρχει από την εποχή που έπαιζα εγώ. Σε όλα τα άλλα σωματεία, Νο1 άθλημα είναι το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ ακολουθεί. Στον Άρη, ακόμη κι όταν έπαιζε την ίδια ώρα το ποδόσφαιρο, πάντα υπήρχαν 3.000 άνθρωποι στο γήπεδο του μπάσκετ», είπε και συμπλήρωσε:

«Πρέπει να πολεμούμε όλοι για να κρατήσουμε το brand name. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Θέλει μεγάλη προσοχή γιατί αν ένας άνθρωπος πάει αυτή τη στιγμή να βοηθήσει δίνοντας 50.000 ευρώ, σε ποιον θα πάνε τα λεφτά;», είπε και του αναφέρθηκε «στον κουβά» και στη συνέχεια «στον Λάσκαρη», για να απαντήσει. «Έτσι είναι. Αν υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν, χρειάζεται να εξασφαλιστούν».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα