Δύο φάουλ που δείχνουν πολλά για τη λειτουργία του Ολυμπιακού

Δύο φάουλ που δείχνουν πολλά για τη λειτουργία του Ολυμπιακού

Κωνσταντίνος Μελάγιες Κωνσταντίνος Μελάγιες
Δύο φάουλ που δείχνουν πολλά για τη λειτουργία του Ολυμπιακού
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει το παιχνίδι με τον Πανιώνιο και μένει σε δύο φάουλ (από Σπανούλη καιΤολιόπουλο) που είναι ενδεικτικές φάσεις για τον τρόπο λειτουργίας του Ολυμπιακού.

Όταν τελειώνει ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού πλέον η πρώτη ατάκα που ακούγεται είναι αν «χτύπησε κανείς». Μπορεί σε κάποιους να ακούγεται αστείο και καλά κάνουν, αλλά δυστυχώς δεν κάνω πλάκα. Περισσότερο ανησυχούν για το αν χτύπησε κάποιος παίκτης παρά για το τελικό σκορ (που λέει ο λόγος).

Ο Σφαιρόπουλος έφτασε σε σημείο με ρόστερ 16 παικτών να έχει στη διάθεσή τους εννιά αφού ο Αρσενόπουλος θα χειρουργηθεί κι ο Ρόμπερτς αισθάνθηκε ενοχλήσεις. Αυτομάτως βέβαια βρήκαν χρόνο και χώρο να δράσουν παίκτες που τον χρειάζονταν.

Για παράδειγμα το μεγαλύτερο πρόβλημα του Μπόγρη είναι το άγχος του στο λίγο χρόνο που παίρνει να εκμεταλλεύεται την ευκαιρία. Ο Έλληνας σέντερ έκανε το ματς που χρειαζόταν για να αισθανθεί καλύτερα.

Καλύτερα αισθάνεται κι ο Χόλις Τόμπσον ο οποίος έβλεπε «βαρέλι» το καλάθι. Ο Αμερικανός είναι φιλότιμος, κάνει πολλές δουλειές στο γήπεδο, αλλά για σουτέρ τον πήρε ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι και κοντεύαμε να το ξεχάσουμε.

Ο Πανιώνιος ρίσκαρε όπως όλες οι ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας και επέτρεψε πολλά ελεύθερα σουτ πίσω από τα 6.75. Έλα όμως που οι Πειραιώτες είχαν κέφια και έβαλαν 9 στο πρώτο ημίχρονο και 14 συνολικά.

Η κακή άμυνα του πρώτου ημιχρόνου οφείλεται κυρίως στην έλλειψη συγκέντρωσης. Οι 45 πόντοι παθητικό είναι πάρα πολλοί, αλλά ίσως το γιορτινό κλίμα να επηρέασε τον τρόπο σκέψης ορισμένων.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δέχτηκε 20 συνολικά και ουσιαστικά δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα.

ΔΥΟ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΞΙΖΟΥΝ

Το ματς με τον Πανιώνιο θα ξεχαστεί γρήγορα, ωστόσο υπάρχουν δύο στιγμές στο παιχνίδι, δύο φάουλ τα οποία δείχνουν πολλά.

Πρώτο. Τέλος τρίτης περιόδου, μένουν 7’’ και ο Ολυμπιακός έχει 3 ομαδικά φάουλ (ένα να δώσει). Κατοχή ο Πανιώνιος. Ο Σφαιρόπουλος σηκώνει αλλαγή τον Σπανούλη για να κάνει το φάουλ που απέμενε επειδή δεν είχε κανένα μέχρι εκείνη την ώρα. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έφυγε σφαίρα στη γραμματεία, ζήτησε αλλαγή, μπήκε μέσα κι έκανε φάουλ.

Αυτά για όσους βλέπουν Σπανουλέικα φαντάσματα γύρω από την ομάδα και τη λειτουργία της.

Δεύτερο. Τελειώνει το ματς κι ο Σφαιρόπουλος ζητά από τον Τολιόπουλο να κάνει φάουλ στον νεαρό Καρακεχαγιά ώστε να τον στείλει στις βολές και να στεφθεί σκόρερ. Μόνο και μόνο για να χαρεί ο πιτσιρικάς και να εκπληρώσει σε τόσο μικρή ηλικία ένα από τα όνειρά του.

Ακριβώς το ίδιο είχε κάνει πέρυσι στη Λευκάδα κι ο Νίκος Παππάς.

ΥΓ: Με την Αρμάνι χρειάζονται και οι τρεις τραυματίες, Ειδικά αν δεν παίξει ο Ρόμπερτς. Η ομάδα έχει «σκάσει» γιατί επιβαρύνονται πολύ περισσότερο όσοι είναι υγιείς. Και το «σφίξιμο» του Αμερικανού γκαρντ από κούραση είναι.

ΥΓ 2: Ωραία γιορτή και ενδιαφέροντα happenings είχε ετοιμάσει και φέτος η ΚΑΕ Ολυμπιακός για τα παιδιά που παρακολούθησαν το ματς με τον Πανιώνιο.

ΥΓ 3: Όταν είσαι μεγάλος σύλλογος πρέπει να το δείχνεις όχι στο παρκέ αλλά και εκτός. Σε ό,τι αφορά τις δραστηριότητες του Ολυμπιακού στον τομέα της επικοινωνίας ήρθε μία ακόμη καινοτομία με το νέο επίσημο διαδικτυακό περιοδικό. Δουλειά να τη ζηλεύεις.

ΥΓ 4: Καλή χρονιά με υγεία σε όλους και στις οικογένειές σας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.