Κόροιβος - Προμηθέας 78-71

Γιώργος Κούβαρης
Κόροιβος - Προμηθέας 78-71

bet365

Με κορυφαίο τον Τζαχί Κάρσον, ο Κόροιβος ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Αμαλιάδας, αφού επικράτησε του Προμηθέα Πάτρας με 78-71 και έφτασε αισίως στις τέσσερις νίκες ύστερα από 10 ματς στην Basket League.

Καλύτερο ρεβεγιόν δεν θα μπορούσαν να φανταστούν στην Αμαλιάδα!

Με τον Κάρσον να ντύνεται... Άη-Βασίλης, και τους Ντεκόζι-Πόσλι να είναι τα «ξωτικά» με τα δώρα, ο Κόροιβος έφτασε σε μια μεγάλη νίκη απέναντι στον δυνατό Προμηθέα Πάτρας, τον οποίο και «γκρέμισε» από την τετράδα της βαθμολογίας.

Αν μη τι άλλο ήταν μια νίκη που δίνει ηρεμία στην ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου και ταυτόχρονα της δίνει μαξιλαράκι ασφαλείας εν όψει της συνέχειας και του μεγάλου στόχου της παραμονής. Για 30 λεπτά το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι, αλλά στην τελευταία περίοδο, ένα ξέσπασμα των γηπεδούχων στάθηκε αρκετό για να γείρει τη πλάστιγγα στη μία πλευρά.

Βέβαια το ματς στιγματίστηκε από τον τραυματισμό του Διονύση Σκουλίδα λίγο πριν από το τέλος, ο οποίος μεταφέρθηκε υποβασταζόμενος εκτός αγωνιστικού χώρου. Παρόλα αυτά μετά το τέλος του αγώνα όλοι έγιναν μια μεγάλη αγκαλιά και αποχαιρέτησαν με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο το 2017.

Ουσιαστικά τα πάντα κρίθηκαν στην τελευταία περίοδο, όταν ο Κόροιβος ξέφυγε με 61-48 στο 33' ενώ δεν... πανικοβλήθηκε από το comeback που επιχείρησε η ομάδα της Πάτρας με αποτέλεσμα να μειώσει σε 70-66 στο 2:23 πριν από το τέλος. Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η 3η σερί ήττα του Προμηθέα μετά από αυτές με Ρέθυμνο και Κολοσσό.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤI: Βρήκε τις λύσεις που ήθελε στο τέλος, ενώ ευτύχησε να έχει σε μεγάλη μέρα τους τρεις Αμερικανούς παίκτες. Επίσης στα τελευταία λεπτά εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα λάθη του Προμηθέα και μπόρεσε να βρει σκορ με αποτέλεσμα να ανοίξει εκ νέου την ψαλίδα της διαφοράς.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Κάρσον ήταν ο καλύτερος του παρκέ έχοντας 24 πόντους με 11/14 δίποντα, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Ντεκόζι τον ακολούθησε με 17 πόντους και 7/14 εντός παιδιάς, ενώ ο Πόσλι είχε άλλους 15 πόντους με 4/8 σουτ.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Ρέλεφορντ δεν βοήθησε καθόλου τον Προμηθέα αφού έμεινε στο «μηδέν» με 0/7 σουτ (0/4 δίποντα και 0/3 τρίποντα).

ΣΗΜΕΙΟΚΛΕΙΔΙ: Το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου με το 10-0 σερί του Κοροίβου, το οποίο μετέτρεψε το «ρευστό» 51-48 του 30' σε 61-48!

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Σαχπατζίδης έκανε την «βρώμικη» δουλειά στα 14 λεπτά που αγωνίστηκε έχοντας 7 πόντους και 7 ριμπάουντ.

TI ΠΕΤΑΝΕ: Τόσο ο Κόροιβος όσο και οι η Κύμη το άσχημο ποσοστό στις βολές, με τους γηπεδούχους να έχουν 13/20 (65%) και τους Πατρινούς 14/22 (63%).

Τα δεκάλεπτα: 23-22, 40-39, 59-54, 78-71

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα