Φεύγει ο Κλάσεν, παίρνει Νταρνέλ Τζάκσον (vid)

Φεύγει ο Κλάσεν, παίρνει Νταρνέλ Τζάκσον (vid)

Βασίλης Βλαχόπουλος
Φεύγει ο Κλάσεν, παίρνει Νταρνέλ Τζάκσον (vid)

bet365

Ο ΠΑΟΚ προχώρησε στη λύση της συνεργασίας με τον Όουεν Κλάσεν και στην απόκτηση του 32χρονου σέντερ Νταρνέλ Τζάκσον.

Η συμφωνία με τον Νταρνέλ Τζάκσον είναι δεδομένη και περιλαμβάνει συμβόλαιο μέχρι το τέλος της χρονιάς, ενώ ο Κλάσεν θα συνεχίσει την καριέρα του στη Γερμανία.

Η πρώτη επιλογή του ΠΑΟΚ ήταν ο Κιθ Κλάντον αλλά η Λουκόιλ Ακαντέμικ δεν ήταν θετική στην προοπτική λύσης του συμβολαίου μαζί του κι έτσι δεν προχώρησε το σενάριο της επιστροφής του στον ΠΑΟΚ. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου προχώρησε στην εισήγηση για την απόκτηση του 32χρονου (ύψους 2.06) Νταρνέλ Τζάκσον.

Ο έμπειρος Αμερικάνος αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Κάνσας και μάλιστα ήταν ο πρώτος ριμπάουντ του πανεπιστημίου το 2008 όταν κατέκτησε τον τίτλο στο NCAA. Επιλέχθηκε στον δεύτερο γύρο του ντραφτ από τους Μαϊάμι Χιτ αλλά αγωνίστηκε στους Κλίβελαντ Καβαλίερς, Μιλγούκι Μπακς και Σακραμέντο Κινγκς δίχως να καταφέρει να βρει θέση στο rotation των ομάδων. Ο κύκλος του στο ΝΒΑ έκλεισε το 2011 καθώς μετακόμισε στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στην Ουκρανία και στην Ντόνετσκ. Επί της ουσίας πρόκειται για έναν γυρολόγο των γηπέδων με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στα τελευταία έξι χρόνια αγωνίστηκε σε 11 διαφορετικές ομάδες.

Στην Ευρώπη συνεργάστηκε με τις Γκιρεσούν, Ρόζα Ράντομ, Μπουζαλάκ, αγωνίστηκε στην G League στις Reno Bighorns,Westchester Knicks, στην Κίνα(σ. σ. Xinjiang Flying Tigers, Shanghai Sharks), στις Φιλιππίνες (σ. σ. Meralco Bolts) και στη Βενεζουέλα (σ. σ. Marinos de Anzoategui). Ο Τζάκσον τέθηκε αντίπαλος του ΠΑΟΚ την περσινή σεζόν, στη διάρκεια της θητείας του στη Ρόζα Ράντομ (σ. σ. τελείωσε τη σεζόν με 10.5 πόντους και έξι ριμπάουντ κατά μέσο όρο), ενώ τη φετινή σεζόν άρχισε στη γαλλική Μπουζαλάκ – είχε 10.6 πόντους και 4.7 ριμπάουντ κατά μέσο όρο – από την οποία και αποδεσμεύτηκε πριν από περίπου έναν μήνα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα