Ο Γκιστ «έπιασε» τον Βράνκοβιτς και έγραψε ιστορία με τον Παναθηναϊκό!

Ο Γκιστ «έπιασε» τον Βράνκοβιτς και έγραψε ιστορία με τον Παναθηναϊκό!

Γιώργος Κούβαρης
Ο Γκιστ «έπιασε» τον Βράνκοβιτς και έγραψε ιστορία με τον Παναθηναϊκό!

bet365

Ο Τζέιμς Γκιστ διανύει αισίως την 6η του σεζόν στον Παναθηναϊκό με αποτέλεσμα να μπει σε ένα πολύ κλειστό «club» παικτών στην ιστορία της ομάδας.

Σύμφωνα με τον ΕΣΑΚΕ ο Γκιστ «αγωνίστηκε για 137η φορά στα παρκέ της Basket League. Έτσι μπήκε στην πρώτη 5άδα των ξένων με τα περισσότερα παιχνίδια πρωταθλήματος στην ιστορία των «πράσινων», φτάνοντας στην 5η θέση τον Στόγιαν Βράνκοβιτς.

Ο Αμερικανός βρίσκεται πια στην 25η θέση της αντίστοιχης λίστας συνολικά στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος μαζί με τον Κροάτη αλλά και τον Μαρκ Κάρτερ.

Επίσης...

*Ο Νίκος Παππάς σημείωσε ατομικό ρεκόρ περιόδου με τις πέντε ασίστ που μοίρασε αφού είχε τέσσερις κόντρα στον Άρη. Με αυτές μπήκε στην πρώτη 20άδα των κορυφαίων πασέρ του Παναθηναϊκού Superfoods στη Basket League. Έφτασε τις 183 και ξεπέρασε τον Νάντο Τζεντίλε (179).

*Την κορυφαία επίδοση του με 12 πόντους ισοφάρισε ο Λούκας Λεκαβίτσιους αφού την ίδια είχε σημειώσει και κόντρα στα Τρίκαλα BC Aries. Ο Λιθουανός όμως αστόχησε για πρώτη φορά από τη γραμμή του φάουλ. Πριν το σημερινό παιχνίδι είχε 14/14 βολές για να χάσει τη δεύτερη από τις τέσσερις που εκτέλεσε σήμερα.

*Τον Λεκαβίτσιους ακολούθησε ο Λοτζέσκι ισοφαρίζοντας επίσης την κορυφαία φετινή επίδοση του με 14 πόντους αφού την ίδια είχε και κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ακόμη ο Αμερικανός με τα τέσσερα ριμπάουντ που είχε σήμερα, ξεπέρασε τα 400 στη Basket League.

*Ατομικό ρεκόρ σημείωσε και ο Ντίνος Μήτογλου μαζεύοντας εννιά ριμπάουντ αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των επτά του αγώνα με τα Τρίκαλα BC Aries.

Σε ομαδικό επίπεδο, οι «πράσινοι» ανανέωσαν 21 επιθέσεις τους με ριμπάουντ, επίδοση που είναι η καλύτερη της φετινής Basket League. Από 17 είχαν η ΑΕΚ και η Κύμη στα παιχνίδια τους με τον Πανιώνιο Βίκος Cola στην 6η και την 7η αγωνιστική αντίστοιχα.»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα