Πασκουάλ: «Όλοι μπορούν να βοηθήσουν για το κενό του Καλάθη!»

Πασκουάλ: «Όλοι μπορούν να βοηθήσουν για το κενό του Καλάθη!»

Γιώργος Κούβαρης
Πασκουάλ: «Όλοι μπορούν να βοηθήσουν για το κενό του Καλάθη!»

bet365

Ο Τσάβι Πασκουάλ μίλησε για την απουσία του Καλάθη, τον Μάρκους Ντένμον, για την... δημιουργία του Παναθηναϊκού, ενώ έκανε λόγο για «περηφάνια» όσον αφορά την «Ημέρα φιλάθλου» που διοργανώθηκε από την ομάδα του.

«Πρώτα απ' όλα να στείλω θερμούς χαιρετισμούς στον προπονητή Χαβιέ Ιμπρόδα ο οποίος πάσχει από καρκίνο του προστάτη και θέλω να τον ενθαρρύνω όσο μπορώ ώστε να σταθεί δυνατός σε αυτόν τον αγώνα και να νικήσει όπως έχει νικήσει και πολλούς ακόμα» ανέφερε αρχικά ο Καταλανός τεχνικός και συνέχισε:

«Το σημερινό παιχνίδι έμοιαζε να έχει δυσκολίες όταν έχεις 48 ώρες να προετοιμαστείς. Έχουμε μεγάλο σεβασμό στο Ρέθυμνο. Στο πρώτο μέρος δυσκολευτήκαμε, όμως στο δεύτερο βρήκαμε τον δρόμο μας για να φτάσουμε στη νίκη».

Για τον αν ο Λεκαβίτσιους μπορεί να αντικαταστήσει άμεσα τον Καλάθη, ο οποίος θα λείψει από τα επόμενα ματς της ομάδας του: «Όταν χάνεις έναν παίκτη από τραυματισμό, τότε θα πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους για να αναπληρώσουμε την απώλεια και να καταφέρουμε να κερδίσουμε τα παιχνίδια. Είναι εύκολο να εστιάσει κάποιος στον Λεκαβίτσιους όταν λείπε ο Καλάθης αλλά όλοι μπορούν να βοηθήσουν στην δημιουργία, στα ριμπάουντ, στις έξτρα πάσες και στην άμυνα. Όλοι μπορούν να βοηθήσουν».

Για τον Μάρκους Ντένμον και αν πήρε ψυχολογία μετά το ρυθμό που βρήκε στην τελευταία περίοδο: «Ο Ντένμον δουλεύει σκληρά. Έχει εξαιρετική στάση και βοηθάει πολύ τους συμπαίκτες του. Το ότι δεν έπαιζε το έκρινα εγώ, αφού θεωρούσα ότι κάποιοι άλλοι ήταν πιο ικανοί να βοηθήσουν σε συγκεκριμένα παιχνίδια».

Για το γεγονός ότι υπάρχει μικρό χρονικό διάστημα για να προετοιμαστεί ο Παναθηναϊκός στα επόμενα ματς: «Όλοι οι παίκτες θα πρέπει να συνεισφέρουν και να βοηθήσουν, είναι λογικό να μαζεύεται κούραση. Αυτό θα πρέπει να το κάνουμε χωρίς να κατέβει το επίπεδό μας. Και προσπαθώντας να κάνουμε ένα rotation ικανοποιητικό».

Για την διαφορά των ασίστ στα δύο ημίχρονα (σ.σ. 5 στο α' και 12 στο β'): «Αμυνθήκαμε καλύτερα και πιάσαμε καλύτερο ρυθμό κι αυτό βοήθησε να κάνουμε καλύτερες επιλογές. Πολλές από αυτές τις ασίστ έλαβαν χώρα στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού, ότι και αν σημαίνει αυτό. Σίγουρα πρέπει να βελτιωθούμε. Κάθε παίκτης έχει τα δικά του χαρακτηριστικά».

Για την κατάσταση του Νικ Καλάθη: «Απ’ ότι ακούω όλοι έχετε γράψει ότι θα απέχει δέκα μέρες, άρα εντάξει. Δεν ξέρω από που έχετε βγάλει αυτό το συμπέρασμα, αλλά αυτό θα ισχύει».

Για την «Ημέρα Φιλάθλου» και ότι τα τα έσοδά της θα πάνε στους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας: «Με γεμίζει υπερηφάνεια ότι η ομάδα μου διοργανώνει κάτι τέτοιο. Συμπίπτει με κάτι αντίστοιχο που γίνεται στην Καταλονία, ένα είδος μαραθωνίου που μαζεύονται χρήματα για άτομα που μάχονται κόντρα σε δύσκολες ασθένειες. Τέτοιες ενέργειες έχουμε την ευθύνη να διοργανώνουμε όλοι οι διάσημοι άνθρωποι και οι οργανισμοί για να βοηθάμε όπως πρέπει. Θεωρώ ότι είναι καθήκον κι ευθύνη μας να βοηθάμε τον κόσμο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα