Σάκοτα: «Η άμυνα έμεινε στην Αθήνα»

Gazzetta team
Σάκοτα: «Η άμυνα έμεινε στην Αθήνα»

bet365

Ο Ντράγκαν Σάκοτα σχολίασε την ήττα της ΑΕΚ στην PAOK Sports Arena και στάθηκε στην κακή αμυντική λειτουργία της «Ένωσης».

«Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για το καλό και όμορφο παιχνίδι που έκανε σήμερα. Και στα προηγούμενα παιχνίδια, όταν έκανε κάποια ήττα πίστευα ότι έχει ταλέντο και μπορεί να παίξει καλύτερα. Δεν υπάρχει κάτι θετικό να πούμε για το παιχνίδι που κάναμε εμείς. Όπως είπα ξανά, πίστευα ότι δεν έχουμε γίνει μεγάλη ομάδα επειδή κάναμε δύο συνεχόμενα καλά παιχνίδια, αλλά ούτε σήμερα που δεν παίξαμε καλά απογοητεύτηκα. Όταν δεν παίζουμε άμυνα είναι λογικό να μεγαλώνει το πρόβλημα. Κάναμε ένα κακό ξεκίνημα στο παιχνίδι, δεν είχαμε ενέργεια να επιστρέψουμε. Αν παίζαμε με αυτοσυγκέντρωση τότε μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Τα στατιστικά του παιχνιδιού είναι για να τα βλέπεις και να στεναχωριέσαι. Περιμένω τη διακοπή προκειμένου να διορθώσουμε κάποια πράγματα» εξήγησε αρχικά ο προπονητής της ΑΕΚ.

Στη συνέχεια μίλησε:

Για το αν είναι θέμα ικανότητας ή διάθεσης: «Και τα δύο. Η άμυνα δεν ήρθε ποτέ εδώ, έμεινε στην Αθήνα. Χωρίς άμυνα είναι λογικό να μην κάνουμε καλό παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ το εκμεταλλεύτηκε αυτό που είχε σε καλή μέρα πολλούς παίκτες. Σε καμιά περίπτωση δεν μειώνω τη νίκη, απλά εμείς δεν προσπαθήσαμε. Αν είχε γίνει κάτι στο τέταρτο δεκάλεπτο, θα ελεγα ότι κάτι κάνουμε, αλλά αυτό δεν έγινε».

Για τις νίκες εκτός έδρας στην Ευρώπη και τις ήττες εκτός έδρας στο πρωτάθλημα: «Προσπαθώ να βρω και εγώ λογική σε αυτό. Θα μιλήσουμε και θα κάνουμε κάποιες διορθώσεις. Η ομάδα δεν είναι συγκέντρωμένη. Δεν θέλω να μειώσω τον προηγούμενο προπονητή, αλλά βρίσκομαι σε δύσκολη θέση και προσπαθώ να βρω λογική για τις εκτός έδρας εμφανίσεις. Φαίνεται ότι τα εκτός είναι μεγάλο πρόβλημα για εμάς. Η ομάδα χαλάρωσε με τα δύο καλά ματς που έκανε αλλά αυτός είναι εκτός της δικής μου λογικής».

Για το ποιες διορθώσεις πρέπει να κάνει και αν θα γίνουν αλλαγές ή απλά χρειάζεται χρόνο: «Και τα δύο θέλουμε να τα κάνουμε. Δεν κρυβόμαστε. Όμως, αυτή την εποχή δεν υπάρχουν παίκτες να βρεις εύκολα και είναι μία δυσκολία αυτό. Η περιφέρεια μας δεν μας δίνει πολλές λύσεις με σουτ. Δεν είμαστε τυφλοί. Το παιχνίδι πρέπει να έχει ισορροπία κάτι που δεν είχαμε σήμερα και έτσι ήρθε η ήττα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα