Κύμη - Άρης 94-69

Βασίλης Βλαχόπουλος
Κύμη - Άρης 94-69

bet365

Ο Θαντ ΜακΦάντεν επιβεβαίωσε ότι είναι ένας από τους showman της Basketleague, έδωσε μοναδική παράσταση και οδήγησε την Κύμη στην επιβλητική νίκη επί του Αρη με 94-69.

Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη μετά της συντριβές σε Αμαλιάδα και Πάτρα δεν στάθηκε αξιοπρεπώς ούτε στη Χαλκίδα.

Ο Άρης έμοιαζε με… διχασμένη προσωπικότητα στο πρώτο ημίχρονο. Υπό την έννοια ότι στα πρώτα οκτώ λεπτά του αγώνα ήταν κυρίαρχος, εισπράττοντας πόντους στο transition gameμέσα από την άμυνά του καθώς έφθασε να προηγηθεί έως και με διαφορά δέκα πόντων (11-21,8’). Σε αυτό το διάστημα, ο Γιάννης Αθηναίου με οκτώ πόντους ήταν η πιο αξιόπιστη λύση στην επίθεση. Η συνέχεια όμως ήταν εντελώς διαφορετική καθώς ΜακΦάντεν και Μανωλόπουλος έβαλαν τη σφραγίδα τους στην αντεπίθεση της Κύμης.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι έκαναν 14-0 σερί – ο Άρης δεν κατάφερε να πετύχει… πόντο για πέντε αγωνιστικά λεπτά – και προηγήθηκαν με 25-21(13’). Παρά τα δύο αρχικά τρίποντα από Φλιώνη, Μποχωρίδη ο Άρης δεν μπορούσε να βρει ρυθμό, έκανε πολύ εύκολα το λάθος κι έτσι στο ημίχρονο η Κύμη είχε το προβάδισμα με 39-35 πατώντας πάνω στην ευστοχία της έξω από τη γραμμή του τριπόντου αλλά και στους 27 πόντους που έδωσαν στο πρώτο μέρος οι Μανωλόπουλος-ΜακΦάντεν έχοντας συνολικά 9/15 σουτ. Ο δε Άρης στερήθηκε των υπηρεσιών του Κιθ Μπένσον καθώς μετά από τρία λεπτά συμμετοχής ένιωσε ενοχλήσεις στον ώμο και δεν μπορούσε να συνεχίσει.

Για τον Άρη το τρίτο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό. Η Κύμη διατήρησε τα υψηλά ποσοστά ευστοχίας στο μακρινό σουτ (σ. σ. είχε 5/8 τρίποντα στο 3ο δεκάλεπτο), πήρε πολλά από τον Σμιθ και με επιμέρους σκορ 14-1 η διαφορά έφτασε στα επίπεδα των 17 πόντων (53-36, 24’). Ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει κυρίως με τον Μιχάλη Τσαϊρέλη, με δικό του επιμέρους σκορ 4-13 μείωσε σε 57-49 (27’), αλλά ό,τι έχτισε σε αυτά τα τρία λεπτά, το γκρέμισε στη συνέχεια. Η Κύμη απάντησε με επιμέρους σκορ 13-2 και μ’ ένα εντυπωσιακό τρίποντο του ΜακΦάντεν στην εκπνοή της περιόδου η διαφορά πήγε στο +19(70-51).

Έχοντας ως βάση το τρίποντο η Κύμη δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα στη διατήρηση της μεγάλης διαφοράς και στην τελευταία περίοδο με τον Θαντ ΜακΦάντεν να δίνει το δικό του ρεσιτάλ(84-62 34:30)και τον Άρη να μην μπορεί να αντιδράσει πέρα από τη φιλότιμή προσπάθεια του Μιχάλη Τσαϊρέλη.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Κύμη έδωσε μοναδική παράσταση έξω από τη γραμμή του τριπόντου έχοντας 17/30 τρίποντα, πάνω σ’ αυτή την ευστοχία πάτησε για να χτίσει και να διατηρήσει τη διαφορά.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Θαντ Μακ Φάντεν όχι μόνο βρήκε ρυθμό αλλά με 10/14 σουτ και 29 πόντους έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος έκανε καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο και κράτησε την Κύμη στο σημείο όπου ο Άρης είχε ξεφύγει με διαφορά δέκα πόντων.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Οι Αμερικανοί του Άρη. Η συνολική προσφορά των Μπελ-Ουίβερ ήταν τέσσερις πόντοι.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Τα πρώτα τέσσερα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου και φυσικά το 14-1 επιμέρους σκορ των γηπεδούχων.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Άρης ξέχασε να παίξει άμυνα και η Κύμη με χαρακτηριστική ευκολία έβρισκε το ελεύθερο σουτ.

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 39-35, 70-51, 94-69

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα