To «πράσινο» σερί και ο Όγκουστ που μιμήθηκε τον... Καλάθη!

To «πράσινο» σερί και ο Όγκουστ που μιμήθηκε τον... Καλάθη!

Gazzetta team
To «πράσινο» σερί και ο Όγκουστ που μιμήθηκε τον... Καλάθη!

bet365

Την ώρα που ο Παναθηναϊκός έφτασε για 8η φορά στο 7/7 μετά το ξεκίνημα της σεζόν, ο Ζακ Όγκουστ «έπιασε» τις φετινές επιδόσεις του Νικ Καλάθη!

Μοναδική προσφορά-έκπληξη σε περιμένει, ποντάροντας στο Πλατανιάς – Ατρόμητος. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Σύμφωνα με τον ΕΣΑΚΕ, ο Ελληνοαμερικανός σέντερ έγινε έγινε ο 2ος παίκτης του Παναθηναϊκού, μετά τον Νικ Καλάθη που έφτασε σε «double-double» έχοντας 14 πόντους και 10 ριμπάουντ στο ματς με τα Τρίκαλα. Ο 24χρονος σέντερ έγινε ο πρώτος παίκτης της ομάδας του φέτος που έφτασε σε διψήφιο αριθμό ριμπάουντ. Από εννιά είχαν Σίνγκλετον, Βουγιούκας και Καλάθης.

Επίσης οι «πράσινοι» έκαναν το απόλυτο 7/7 για 8η φορά στην ιστορία τους στην Basket League, μετά τις σεζόν 1998-99, 1999-00, 2002-03, 2005-06, 2007-08, 2010-11 και 2015-16.

Όσο για τα υπόλοιπα νούμερα του ματς;

*34 αμυντικά ριμπάουντ καταγράφηκαν στη στατιστική του Παναθηναϊκού που σημείωσε την κορυφαία, ως τώρα, επίδοση της Basket League. 32 είχαν οι «πράσινοι» κόντρα στον Γυμναστικό Λάρισας Φάρος και ο Ολυμπιακός απέναντι στον Κολοσσό.

*Ρεκόρ περιόδου είναι και τα 49 συνολικά ριμπάουντ που είχαν οι «πράσινοι», τρία περισσότερα από την προηγούμενη καλύτερη επίδοση του φετινού πρωταθλήματος. 46 είχε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Κύμη.

Σε ατομικό επίπεδο…

*Διπλό ρεκόρ καριέρας σημείωσε και ο Ντίνος Μήτογλου με τους 11 πόντους και τα επτά ριμπάουντ του. Τα προηγούμενα ήταν οι έξι πόντοι και τέσσερα ριμπάουντ.

*Ατομικό ρεκόρ είναι οι πέντε ασίστ για τον Μάρκους Ντένμον. Είχε τρεις κόντρα στον ΠΑΟΚ.

*Ατομικό ρεκόρ στο ελληνικό πρωτάθλημα και για τον Λούκας Λεκαβίτσιους οι 12 πόντοι. Είχε επτά κόντρα στον Προμηθέα.

*Το δικό του ρεκόρ στα ριμπάουντ βελτίωσε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μαζεύοντας έξι, ένα περισσότερο από το παιχνίδι της Νέας Σμύρνης.

*Με τις τρεις εύστοχες βολές του ο Ίαν Βουγιούκας έγινε ο 19ος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού που ξεπερνά τις 200.

Ακόμη ο διεθνής σέντερ με τα τέσσερα επιθετικά του ριμπάουντ, μπήκε στην πρώτη 20άδα της σχετικής λίστας των «πράσινων». «Επιασε» στα 99 τον Μίροσλαβ Πετσάρσκι και ξεπέρασε τους Ντέγιαν Τομάσεβιτς (96) και Ντομινίκ Ουίλκινς (98).

*Ο Νίκος Παππάς σημείωσε 11 πόντους, έφτασε τους 1.929, ξεπέρασε τον Νταμίρ Μουλαομέροβιτς (1.927) και έγινε ο 66ος σκόρερ στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα