Οκερέαφορ: «Όταν είδα τον Αθηναίου να σουτάρει, ήξερα ότι θα το βάλει»!

Κάτια Πετροπούλου
Οκερέαφορ: «Όταν είδα τον Αθηναίου να σουτάρει, ήξερα ότι θα το βάλει»!

bet365

Ο διεθνής με την Μεγάλη Βρετανία, Τέντι Οκερέαφορ, μιλάει στο gazzetta.gr για το μεγάλο τρίποντο του Αθηναίου που έδωσε την νίκη στην Ελλάδα, αλλά και για το πρώτο «διπλό» της Κύμης στην Basket League.

Τον παρατηρήσαμε στο προηγούμενο Eurobasket, τον μαθαίνουμε λίγο καλύτερα από το ελληνικό πρωτάθλημα και τον είδαμε στο πρώτο «παράθυρο» αντίπαλο με την Εθνική μας Ομάδα.

Ο διεθνής με την Μεγάλη Βρετανία, Τέντι Οκερέαφορ, μετακόμισε στην χώρα μας για χάρη της Κύμης, και μπορεί τα χαμόγελα να ήταν κάτι παραπάνω από εμφανέστατα μετά το «διπλό» στον Πανιώνιο, ωστόσο λίγες ημέρες πριν, τα συναισθήματα ήταν ακριβώς αντίθετα.

Μονπελιέ – Μαρσέιγ με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Παγιέτ ανοίξει το σκορ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Τα «Λιοντάρια», μετά την ήττα από την «επίσημη αγαπημένη» (92-95 παρ.), ήρθαν αντιμέτωπα και με εκείνη από την Εσθονία (73-70), στα πρώτα ματς των προκριματικών του Mundobasket 2019, κάτι που τούς άφησε πικρή «γεύση».

Ο χαρισματικός γκαρντ μιλάει στο gazzetta.gr και εκφράζει την στεναχώρια του για το 0-2 των Βρετανών, αλλά φανερώνει και την αισιοδοξία του για τη συνέχεια. «Είμαστε λίγο απογοητευμένοι τώρα. Νομίζω θα έπρεπε να είμαστε στο 2-0, να είχαμε νικήσει και στα δύο παιχνίδια. Πρέπει, όμως, να συγχαρώ και την Ελλάδα με εκείνο το μεγάλο σουτ (σ.σ. Του Αθηναίου). Ωστόσο, έχουμε ακόμα ελπίδες για να προκριθούμε στο Παγκόσμιο. Πρέπει να παίξουμε πιο σκληρά και να διορθώσουμε τον Φεβρουάριο τα λάθη που κάναμε τώρα».

Ο 25χρονος αθλητής θυμάται και το μεγάλο τρίποντο του Γιάννη Αθηναίου που... ξέρανε την εθνική του και αναφέρει: «Όταν τον είδα να σουτάρει, ήξερα πως θα μπει! Έβλεπα την αυτοπεποίθηση που είχε, οπότε ήξερα πως θα βρει στόχο. Γύρισα και είδα το σκορ στον πίνακα. Ήταν ένα μεγάλο σουτ και πιστεύω πως και ο Αθηναίου είναι μεγάλος παίκτης! Είχε πάρει και άλλα σουτ πιο πριν, είναι σπουδαίος. Μόνο συγχαρητήρια έχω να του πω».

Η κουβέντα δεν γίνεται να μην πάει και στην ιστορική εκτός έδρας νίκη της Κύμης στην Νέα Σμύρνη, με τον Οκερέαφορ να είναι εμφανώς ικανοποιημένος. «Παίξαμε πολύ καλά, παλέψαμε σκληρά, μείναμε ενωμένοι σαν ομάδα και οδηγήσαμε το ματς στην παράταση, αν και πιστεύω θα μπορούσαμε να νικήσουμε και στην κανονική διάρκεια. Κάποια πράγματα δεν πήγαν όπως θα θέλαμε, αλλά μείναμε ενωμένοι και φτάσαμε στην νίκη. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να νικήσουμε και στο επόμενο παιχνίδι. Αυτή η νίκη μας δίνει το μομέντουμ και την ώθηση που ψάχναμε για τη συνέχεια. Μέχρι αυτό το ματς δεν είχαμε καλά αποτελέσματα, όλοι ήμασταν λίγο στα κάτω μας, αλλά ανασυγκροτηθήκαμε κι έχουμε περισσότερη ενέργεια για τη συνέχεια».

Τέλος, σχολιάζει το γεγονός πως θεωρείται ένας από τους καλύτερους γκαρντ στην Basket League και δηλώνει πως λατρεύει το ελληνικό πρωτάθλημα: «Μου αρέσει το ελληνικό πρωτάθλημα! Είναι ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης. Για εμένα είναι υπέροχα να συμμετέχω εδώ και να αγωνίζομαι ενάντια σε ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, που είναι ομάδες Euroleague. Και άλλες ομάδες έχουν καλούς και σπουδαίους γκαρντ. Είναι καλό για εμένα, για την ομάδα. Το λατρεύω!».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα