ΜακΦάντεν: «Προπονητής-θρύλος ο Μαρκόπουλος, ο Καστρίτης με έφερε πίσω»

Κάτια Πετροπούλου
ΜακΦάντεν: «Προπονητής-θρύλος ο Μαρκόπουλος, ο Καστρίτης με έφερε πίσω»

bet365

Ο Θαντ ΜακΦάντεν εγκαινίασε τη νέα του σεζόν με την Κύμη στην Basket League με ρεκόρ καριέρας (35π.) κόντρα στον Πανιώνιο και μιλάει στο gazzetta.gr για τον ρόλο που έπαιξε ο Γιάννης Καστρίτης στην επιστροφή του, αλλά και γι' αυτά που τού έμαθε ο Σούλης Μαρκόπουλος.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα!

Ο Θαντ ΜακΦάντεν το... έπιασε με την Κύμη από εκεί που το άφησε με τον ΠΑΟΚ και... εγκαινίασε τη νέα του χρονιά στην Basket League με εντυπωσιακό τρόπο!

Ο Αμερικανός γκαρντ, γνωστός για τη δεινότητά του στο σκοράρισμα από την περσινή του θητεία στον «Δικέφαλο του Βορρά», μετά από μια μικρή παρένθεση στην Κάρπος Σόκολι, ήρθε ξανά στην Ελλάδα για χάρη των Ευβοιωτών.

Ανταγωνιστικές αποδόσεις στο Λας Πάλμας – Μπέτις με 0% Γκανιότα* στη Novibet. *Το 0% γκανιότα αφορά την επιλογή ''Νικητής αγώνα'' πριν την έναρξη σε επιλεγμένα παιχνίδια. (21+)!

Το νέο επιθετικό «όπλο» του Γιάννη Καστρίτη προστέθηκε την κατάλληλη στιγμή στην φαρέτρα του, αφού η κυανόλευκη ομάδα είχε μπροστά της τον «τελικό» με τον Πανιώνιο.

Οι δύο ομάδες «πάλεψαν» μέχρι... τελικής πτώσης για την πρώτη τους νίκη στο φετινό ελληνικό πρωτάθλημα, με τον απόφοιτο του Fairmont State να λυτρώνει τους φιλοξενούμενους και να «σκοτώνει» τους «κυανέρυθρους» με 35 πόντους, κάνοντας έτσι και νέο ρεκόρ καριέρας στην κατηγορία!

Αν μη τι άλλο, ένα ιδανικό ξεκίνημα για να... συστηθεί και σε αυτούς που δεν τον ήξεραν!

Το χαμόγελο δεν έλεγε να φύγει από το πρόσωπό του ΜακΦάντεν μετά το τέλος του ματς και με ευχάριστη διάθεση σχολίασε στο gazzetta.gr: «Είναι υπέροχα μετά από μια τέτοια νίκη! Δεν με νοιάζει πόσους πόντους σκόραρα, παρά μόνο το ότι νικήσαμε! Είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό! Αν χάναμε, τώρα θα ήμασταν όλοι απογοητευμένοι. Οπότε μόνο χαρούμενος μπορώ να είμαι με το αποτέλεσμα».

Ένα αποτέλεσμα, το οποίο ήταν και ιστορικό για την Κύμη, αφού από πέρυσι που βρίσκεται στην Α1 Κατηγορία, δεν είχε καταφέρει να κάνει μία εκτός έδρας νίκη. Και αυτή ήρθε μετά από 16 «εξορμήσεις» σε διάφορες πόλεις της χώρας! «Κάθε φορά που γράφεις ιστορία είναι ένα ωραίο συναίσθημα! Βέβαια, δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με μία και μόνο νίκη. Ο στόχος μας είναι να κοιτάμε ένα παιχνίδι τη φορά. Έχουμε πολύ καλή ομάδα, αλλά και κάθε ελληνική ομάδα είναι δύσκολη εκτός έδρας (γέλια)! Οπότε χαιρόμαστε μεν για τώρα, αλλά κοιτάμε και τη συνέχεια και κάθε ματς ξεχωριστά», υποστήριξε ο τρεις φορές πρωταθλητής Κύπρου με ΑΠΟΕΛ (2014) και ΑΕΚ Λάρνακας (2015, 2016).

Όσο για το αν η απόφασή του να επιστρέψει στην Ελλάδα ήταν εύκολη, αποκάλυψε: «Εγώ και ο κόουτς Καστρίτης ήμασταν σε συχνή επικοινωνία. Ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι μιλούσαμε αρκετά. Ήταν εύκολη απόφαση να επιστρέψω στην Ελλάδα και να παίξω για την Κύμη. Ο προπονητής μου είναι ένας μαχητής, κάτι το οποίο γνώριζα από πριν κι έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να γυρίσω πίσω».

Τέλος, φύλαξε κι έναν καλό λόγο για τον πρώτο προπονητή που είχε στην Ελλάδα, τον Σούλη Μαρκόπουλο: «Ήταν πολύ ωραία στον ΠΑΟΚ. Ο κόουτς Μαρκόπουλος είναι ένας προπονητής-θρύλος! Σπουδαίος! Έμαθα πολλά δίπλα του, όπως το να έχω περισσότερη υπομονή στο παιχνίδι μου, να μην βιάζομαι και να επιλέγω προσεκτικά τις θέσεις μου και τι να κάνω στο παρκέ. Είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές που είχα, ένας από τους κορυφαίους στην Ευρώπη!».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα