Γιαννάκης: «Να πάρει ο καθένας τον γκασμά και να σκάψει στο χωράφι»

Γιαννάκης: «Να πάρει ο καθένας τον γκασμά και να σκάψει στο χωράφι»

Gazzetta team
Γιαννάκης: «Να πάρει ο καθένας τον γκασμά και να σκάψει στο χωράφι»

bet365

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης υποστήριξε ότι η ομάδα του δεν κατέβηκε στο γήπεδο και αναφέρθηκε στον ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίσει στην ομάδα του ο κάθε αρειανός.

Ο προπονητής του Άρη πήγε με καθυστέρηση στην αίθουσα Τύπου καθώς για τουλάχιστον μισή ώρα ήταν στα αποδυτήρια με τους παίκτες. Στις τάξεις των «κίτρινων» επικρατεί αναβρασμός από την άθλια εμφάνιση της ομάδας. Οι φωνές του Παναγιώτη Γιαννάκη ακούγονταν στον περιβάλλοντα χώρο των αποδυτηρίων.

Sportingbet.gr. To παιχνίδι αποκτά άλλο επίπεδο. Ηρθε το νέο Site (21+)!

Στη συνέντευξη Τύπου υποστήριξε ότι η ομάδα του δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο: «Συγχαρητήρια στον Προμηθέα. Εύχομαι να είναι έναυσμα η φετινή πορεία του ούτως ώστε να βρεθούν και παιδιά από την Πάτρα σιγά-σιγά και να τη στελεχώσουν. Ελέγχαμε παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο μετά εξαφανιστήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο και ζητάμε συγνώμη από τους ανθρώπους που είδαν το παιχνίδι. Δεν μπορώ να πω ότι μας έκανε κάτι ο Προμηθέας που μας χάλασε το παιχνίδι. Χάσαμε όλες τις προσωπικές μάχες και μας κέρδισε πολύ εύκολα. Εμείς το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι πρέπει η ομάδα μας να παλέψει, να παίξει και να μάθει ότι στην κάθε κατοχή πρέπει να δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου. Η προηγούμενη κατοχή δεν πρέπει να έχει σχέση με την επόμενη. Έτσι σκεφτόμουν εγώ ως αθλητής. Βάζεις το κεφάλι κάτω, το μάτι σου πρέπει να γυαλίζει και μπαίνεις στο γήπεδο και δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό ξέχωρα από τυχόν ζητήματα σε τακτική και ποιότητα. Εμείς χάσαμε 30 πόντους από μια ομάδα που είχε 26% στα τρίποντα και 40% δίποντο. Αυτό τα λέει όλα. Δεν υπήρχαμε στο γήπεδο. Απλά».

Για το ότι η ομάδα του σημείωσε μόλις 40 πόντους: «Κάναμε λάθη στην άμυνα κι ενώ μπορούσαμε να ελέγξουμε το παιχνίδι δεν το κάναμε. Στην επίθεση σουτάραμε με 30% στο δίποντο και με 9.5% στο τρίποντο. Και δεν μπορώ να πω ότι ο Προμηθέας φημίζεται για την άμυνά του. Ξέρουμε ότι είναι μια καλή ομάδα η οποία τρέχει στο γήπεδο, τρώει και πόντους, αλλά εμείς στο δεύτερο σημείο χάναμε ακόμη και λέι απ. Κυρίως όμως δεν παλέψαμε».

Σε ερώτηση για πιθανές αλλαγές: «Δεν υπάρχει τίποτε που δεν αλλάζει. Δεν μπορεί όμως ξαφνικά να αλλάζουμε τόσο από ημίχρονο σε ημίχρονο και να παρουσιαζόμαστε έτσι. Θα έρθει ένα παιδί (σ. σ. Μποχωρίδης) και προσπαθούμε να βρούμε σωστές λύσεις για την ομάδα εδώ και καιρό. Κάνουμε ότι μπορούμε και θα κάνουμε ότι μπορούμε. Θα είμαστε διαφορετικοί στο άλλο παιχνίδι που θα παίξουμε. Σε ότι αφορά τον Βον, από κοινού αποφασίσαμε να βάλουμε ένα τέλος. Σχετικά με τον Μποχωρίδη δεν ξέρω γιατί κωλυσιέργησε ενώ ήταν ανειλημμένο»

Για τον Πέτγουεϊ και το επεισόδιο με τους οπαδούς του Άρη: «Ο Πέτγουεϊ έχει κάποια προβλήματα, κάνει μεγάλη προσπάθεια να βοηθήσει την ομάδα. Είναι εξαίρετος επαγγελματίας και φοβερός άνθρωπος. Και ο ίδιος δεν έκανε προπόνηση λόγω τενοντίτιδας, όπως και ο Αθηναίου καθώς γύρισε τραυματίας από την Εθνική. Ο Πέτγουεϊ είναι ένας άνθρωπος που δεν δίνει δικαιώματα. Αισθάνθηκε εκνευρισμό. Νομίζω ότι υπερβάλλουμε λίγο αλλά καταλαβαίνω το γιατί. Ο Μπρεντ είναι καλός χαρακτήρας, τον σέβομαι και τον εκτιμώ πολύ».

Για την αντίδραση της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο. «Όσο ήμασταν ήρεμοι και ψύχραιμοι ελέγχαμε το παιχνίδι. Για το δεύτερο ημίχρονο είπα και πριν ότι δεν παίξαμε».

Για τον Προμηθέα Πατρών: «Είναι μια ομάδα με οικονομική αυτάρκεια και ήταν έτοιμη από τον Ιούνιο. Εμείς φτιάξαμε το ρόστερ μας την παραμονή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Κάθε ομάδα πρέπει να έχει όνειρα και αξίζει να βλέπει ψηλά, το ίδιο και ο Προμηθέας».

Για το πώς αντιλαμβάνεται τον Άρη και τον ρόλο του κόσμου. «Είχα πει ότι ο Άρης είναι σαν ένα μεγάλο κύμα στην Ελλάδα. Οι άνθρωποι του Άρη πρέπει να συσπειρωθούν όχι μόνο όταν είναι μπροστά. Η δύναμη του Άρη είναι ο κόσμος του. Κάποτε τον κόσμο τον έφερε στο γήπεδο, πρώτα η ομάδα του 1979 που κατέκτησε το Πρωτάθλημα και μετά το όραμα 4-5 Θεσσαλονικέών που υποστήριξαν οικονομικά την ομάδα και φέρανε παίκτες οι οποίοι παρακίνησαν τον κόσμο. Τώρα είναι η σειρά του κόσμου να έρθει στο γήπεδο και αντί μαλώνουν ποιος θα βάλει φακές και φασόλι στο χωράφι, να πιάσει ο καθένας γκασμά και να σκάψει στο χωράφι. Άσχετα ποιος είναι, ο Γκάλης, ο Γιαννάκης, ο Μιχαηλίδης, ο Άρης είναι υπεράνω όλων. Όλοι νιώθαμε περήφανοι για την ατμόσφαιρα που δίνει ο κόσμος του Άρη και η οποία μεταδόθηκε παντού αλλά πρέπει να συνεχιστεί. Πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω ότι η ομάδα μπάσκετ του Άρη μπορεί να δώσει ώθηση στον σύλλογο ασχέτως του σημερινού αποτελέσματος. Αυτή είναι η άποψή μου, γι’ αυτόν τον λόγο ήρθα πέραν του ότι ήξερα ότι μπορούν να συμβούν πράγματα όπως το σημερινό. Αύριο είναι μια άλλη μέρα».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα